دوشنبه, ۱۲ خرداد ۱۳۹۳
۱۹۹۰
سرمایه گذاری ایمیدرو و کویت استیل برای تولید فولاد در ایران
شرکت فولاد کویت و ایمیدرو یک مجتمع فولاد در منطقه ویژه صنایع معدنی خلیج فارس(بندرعباس) احداث می کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، بر اساس یادداشت تفاهمی که بین مهدی کرباسیان رییس هیات عامل این سازمان و عواد الخالدی (Avvad Al khaledi) مدیر عامل شرکت فولاد کویت به امضا رسید طرفین برای سرمایه گذاری مشترک با هدف ایجاد یک مجتمع فولادسازی در ایران طی 4 فاز توافق کردند.
این تفاهمنامه در ادامه برنامه سرمایه گذاری مشترک ایران و کویت به امضا رسیده است. مرحله نخست سرمایه گذاری مشترک دو کشور، در سال 1375(1996) با راه اندازی کارخانه فولاد کویت آغاز شد به طوری که در سه مرحله 3 خط تولید شامل محصولات نوردی به ظرفیت های 300 و 400 هزار تن و یک خط تولید فولاد خام 800 هزار تنی در آن کارخانه به بهره برداری رسید. به طوری که 49درصد سهام آن شرکت در اختیار ایمیدرو قرار دارد و مابقی متعلق به شرکت فولاد کویت است. این شرکت هم اینک در حال اتمام طرح توسعه نورد با ظرفیت تولید 450 هزار تن در سال است که در اواخر تابستان 93 راه اندازی خواهد شد.
رییس هیات عامل ایمیدرو پس از امضای این یادداشت تفاهم گفت: با امضای این یادداشت تفاهم، طرفین آماده اجرای طرحی مشابه در ایران هستند به طوری که در مرحله نخست یک کارخانه تولید آهن اسفنجی (احیای مستقیم) با ظرفیت تولید 1.6 میلیون تن احداث و در دو مرحله کارخانه یک میلیون تنی تولید فولاد خام و سپس کارخانه یک میلیون تنی محصولات نوردی احداث شود. کرباسیان تصریح کرد: اجرا و راه اندازی طرح 5 میلیون تنی گندله سازی نیز به عنوان فاز بعدی این سرمایه گذاری مشترک محسوب می شود.
وی در مورد تعهدات ایمیدرو نیز اظهار داشت: زمین مورد نیاز برای احداث طرح ها، 100 میلیون فوت مکعب گاز و 200 مگاوات نیروی برق این کارخانه ها نیز از سوی این سازمان تامین خواهد شد. از سوی دیگر تسهیل در واردات و صادرات مواد اولیه و تولید شده، استفاده از خدمات گمرکی و معافیت های مالیاتی و دیگر خدماتی که موجب تسریع در اجرا و سودآوری طرح ها می شود بر اساس قانون جذب و حمایت از سرمایه گذاری خارجی مشمول طرح های مذکور خواهد شد. همچنین توافق شده این کارخانه ها در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس احداث شوند.
همچنین عواد الخالدی (Avvad Al khaledi) مدیر عامل شرکت فولاد کویت نیز درباره نحوه سرمایه گذاری در این پروژه ها اظهار داشت: سرمایه مورد نیاز اجرای این طرح ها به صورت فاینانس از طرف نهادهای مالی کویت و با نرخ بهره پایین تامین می شود.
بر اساس توافق طرفین اقدامات فوق توسط کمیته سرمایه گذاری مشترک پیگیری و راهکارهای تسریع در اجرای عملیات ساخت بررسی می شود.