خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
سه شنبه, ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ ۳۱۱۴
چچ

با انجام اکتشافات عمیق معدنی در سطح 200 هزار کیلومتر مربع ؛

ارزش ذخایر معادن کشور دو برابر پیش بینی می شود

مصاحبه دکتر کرباسیان با روزنامه فرهیختگان

ارزش ذخایر معادن کشور دو برابر پیش بینی می شود

1-ارزیابی جنابعالی از وضعیت فعلی معادن و صنایع معدنی ایران چیست؟
در حال حاضر بیش از 7500 معدن فعال و غیر فعال در کشور وجود دارد که از این میزان 5500 معدن فعال می باشند و میزان ذخایر قطعی و احتمالی آن بیش از 57 میلیارد تن برآورد شده است. همچنین 68 نوع ماده معدنی تاکنون شناسایی شده اما برآوردها حاکی از آن که با انجام اکتشافات عمیق معدنی می توان پی برد که مواد معدنی بیشتری در معادن کشور وجود دارد.
لذا ایمیدرو برنامه اکتشافات جدید معدنی در 200 هزار کیلومترمربع را در برنامه خود قرار داده که تاکنون 60 هزار کیلومتر آن در منطقه سنگان و سراوان عملیاتی شده است.

2-راهکار جذب مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی در این بخش را اعلام فرمایید ؟
برنامه ایمیدرو برای جذب سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی به ترتیب اولویت شامل سرمایه های بخش خصوصی داخلی ، ایرانیان مقیم خارج و سرمایه گذاری خارجی است. در این زمینه تاکنون بسیاری از سرمایه گذاران بخش خصوصی کشور برای تکمیل طرح های نیمه تمام و جدید ایمیدرو به منظور سرمایه گذاری در این طرح ها اعلام آمادگی کرده اند که از جمله آنها می توان به مشارکت 65 درصدی بخش خصوصی برای اجرای طرح های فولاد استانی اشاره کرد.همچنین در چند ماه اخیر سرمایه گذارانی از شرکت های خارجی به ویژه از کشورهای اروپایی برای اجرای طرح های بخش معدن و صنایع معدنی کشور وارد مذاکره شده اند.

3- ارزش برآورد شده معادن ایران چقدر است ؟
در حال حاضر 700 میلیارد دلار است که با اکتشافات عمیق معدنی در سطح 200 هزار کیلومتر مربع که در برنامه ایمیدرو قرار دارد پیش بینی می شوذد این رقم تا 2 برابر افزایش یاید.

4- جذابیت ها و فرصت های سرمایه گذاری در این بخش از نظر جنابعالی کدام اند ؟
جذابیت سرمایه گذاری از نظر کارشناسان جهانی: استاندارد جهانی در دنیا به طور متوسط برای هر واحد اماده معدنی که در صنایع معدنی فرآوری شوند باعت 3واحد ارزش افزود در اقتصاد ملی می شود که رقم قابل توجهی است و این رقم نشان می دهد که سرمایه گذاری در صنایع معدنی چقدر اهمیت ذارد.
سهم در اقتصاد ملی: سهم ارزش افزوده بخش معدن و صنایع معدنی و صنعت ایران در حال حاضر معادل 36درصد تولید ناخالص داخلی است.
اهمیت:‌ نقطه شروع صنعتی شدن کشور به شمار می آید و به دلیل رشد مصرف این مواد،‌جایگاه ویژه ای در ایران برای صنعتی شدن ایجاد کرده است.
ارزش اقتصادی معادن: حدود 700 میلیارد دلار ارزش ذخایری است که تاکنون کشف شده است و پیش بینی می شود با اکتشافات جدید افزایش یابد.
جایگاه در بورس:‌ 36درصد سهم بورس تهران را دارند
میزان اشتغال: ‌620هزار شغل در سراسر ایران ایجاد کرده است.
مزیت های کلی بخش معدن و صنایع معدنی در ایران:
وجود 57 میلیارد تن ذخایر شناخته شده از 68 نوع ماده معدنی که نشان دهنده تنوع ذخایر معدنی کشور است.
دسترسی به انرژی فراوان و آب های آزاد
وجود نیروی انسانی ماهر
وجود بازارهای مصرف در 14 کشور همسایه

 5- چه نقشی که معدن و صنایع معدنی می تواند در توسعه متوازن مناطق مختلف کشور ایفا نماید ؟
سازمان ایمیدرو یک سازمان توسعه ای است که توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی کشور را هدف گذاری کرده است و چنانچه از مزیت های نسبی معادن و منابع طبیعی کشور و همچنین موقعیت ترانزیتی و فاصله مناسب ایران با بازارهای مصرف آسیا و خاورمیانه بهره ببریم و سرمایه گذاری، گردش مالی و میزان در آمد این بخش از تولید کشور را منظور و مورد توجه قراردهیم و به آن سهم بزرگ اشتغال کشور به ویژه در نقاط محروم را اضافه نماییم، آنگاه به بزرگی، اهمیت و حساسیت این بخش از اقتصاد کشور پی می بریم که جایگاه آن کمتر از نفت نیست. باید تاکید داشت که مزیت نسبی معادن و صنایع معدنی ایران به حدی قابل توجه است که بلافاصله پس از افزایش نرخ ارز و سه برابر شدن نرخ دلار و همچنین تشدید تحریم ها، این صنایع با تکیه بر ظرفیت ها و توانایی های خود، ‌نه تنها تولید و درآمد خود را افزایش دادند و نیازهای کشور را تامین کردند، بلکه میزان ظرفیت صادرات بسیاری از معادن و صنایع معدنی کشور رو به افزایش گذاشت و چنانچه سیاست های ارزی و صادراتی کشور در حمایت از صنایعی مانند فولاد به کار گرفته شود در شرایط رکود نسبی صنایع داخلی و کاهش تقاضا برای فولاد، می توان از این ظرفیت بزرگ صنعتی کشور در جهت رشد بالای صادرات و ارز آوری حاصل از آن بهره برد و این کار نیازمند مدیریت و تصمیم گیری سریع و به موقع و تشکیل جلسات و کمیته هایی با هدف اثرگذاری بر تصمیمات کلان کشور برای حمایت از تولید کشور و رشد صادرات و استفاده از ظرفیت ها و مزیت های نسبی موجود کشوردر حوزه معدن است.
تحریم ها و رشد نرخ ارز، فرصتی گران بها بود تا مزیت های نسبی و توان ایجاد شده درمعدن و صنایع معدنی کشور خود را نشان دهند و مشخص شود که تاکید کارشناسان و مدیران صنعتی کشور در سال های اخیر و زیرساخت های ایجاد شده با چه هدفی ایجاد شده و تقویت بنیان های صنعتی و تولیدی چه اثری بر فرآیند صنعتی کشور خواهد بود.

6- وضعیت نیروی انسانی متخصص در صنایع معدنی ایران چگونه است؟
نیروی انسانی کارآمد ، متعهد و متخصص سرمایه اصلی یک کشور محسوب می شود و باید برای آن برنامه ریزی مناسب صورت گیرد. یکی از موضوعات قابل پی گیری این سازمان؛ توجه به آموزش نیروی انسانی است و هدف اصلی آموزش؛ توانمندسازی و به روزرسانی اطلاعات است، در بخش معدن و صنایع معدنی نیروی انسانی متخصص به اندازه نیاز این صنعت وجود دارد و در این زمینه کمبود نیروی انسانی نداریم در بخش مهارتی و نیروی انسانی ماهر به دلیل قدمت صنایع ( فولاد، مس، سیمان، آلومینیوم و معدنکاری و ... ) خوشبختانه در کشور کمبود نیرو وجود ندارد. البته بخشی از نیروی انسانی به ارتقاء دانش و کسب دانش روز نیاز دارند . در تربیت تکنسین هم گرچه با کمبودهایی مواجه هستیم که بهترین راه برای رفع این کمبود، برنامه ریزی در سازمان هایی مانند فنی و حرفه ای است که بتوانند کمبودها را رفع کنند. نیروی انسانی در معادن کشور مستمراً نیاز به آموزشهای کاربردی دارد تا روند بهره برداری به شکل اصولی تحقق پیدا کند.
 

آدرس کوتاه شده: