خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
یکشنبه, ۰۹ آذر ۱۳۹۳ ۱۱۲۲
چچ

رتبه دوازدهم تولید فولاد جهان در انتظار ایران

رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد با بیان اینکه جایگاه کنونی ما در تولید فولاد پانزدهم است ، با بهره برداری از طرح های در دست احداث به رتبه دوازدهم خواهد رسید.

رتبه دوازدهم تولید فولاد جهان در انتظار ایران

دکتر بهرام سبحانی در گفتگو با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود : افت قیمت ها در بازار جهانی و خطر واردات بیش از نیاز کشور به ویژه از چین و اوکراین و روسیه و افزایش کالاها در انبار تولیدکنندگان و واردات بیش از نیاز، نگرانی‌هایی را برای تولید به وجود آورده است.

وی از انجام مکاتباتی برای جلوگیری از واردات و کمک به رشد و رونق مصرف با وزارت صنعت، معدن و تجارت خبرداد و تصریح کرد: شرایط تولید در داخل و خارج از کشور یکسان نیست برای نمونه قیمت سنگ آهن در یک سال گذشته در دنیا به نصف رسیده در حالیکه در کشور ما در دو سال اخیر، هر سال حدود 16 درصد افزایش یافته وهزینه های انرژی گاز 85 درصد و برق 25 درصد رشد داشته و همینطور سطح حقوق و دستمزد نیز بیشتر شده است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد اظهار داشت: وقتی در صنعت فولاد سرمایه‌گذاری کردیم و تولیدکننده هستیم، نباید اجازه دهیم اشتغال آن برای دیگر کشورها باشد و محصول وارداتی جای محصول داخلی را بگیرد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا قیمت محصولات فولادی چینی که مواد اولیه و سوخت را وارد می کند، کمتر از شمش فولاد داخلی است، گفت: آنها  مزیت هایی دارند که ما نداریم و یکی از مزیت هایشان نرخ سود تسهیلات است که در اروپا نرخ تسهیلات صفر تا یک و نیم درصد است اما ما برای تسهیلات سرمایه در گردش نرخ سود 27 درصد پرداخت می کنیم.

سبحانی گفت:اینکه محصولات فولادی وارداتی از کیفیت لازم برخوردار است جای بحث دارد زیرا هر تولیدکننده میتواند جنس خوب یا جنس نامرغوب تولید کند که  موسسه استاندارد باید از طریق گمرکات  این موارد را کنترل کند.

رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد گفت: تولید فولاد کشور تا پایان سال از 16 میلیون تن عبور خواهد کرد و ظرفیت ایجاد شده که تا پایان سال می‌تواند به بهره‌برداری برسد حدود 20 میلیون تن است و با ظرفیت‌های در دست احداث که تا دو سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد، به 25 میلیون تن افزایش خواهد یافت.

وی گفت: قرارشده بود منابع مالی تعدادی از طرح‌های فولادی در بسته بانک مرکزی ایران و شرکت بیمه دولتی چین تأمین شود که توافق‌های آن حاصل و حتی گشایش اعتبار شده اما به علت اختلاف نظر بانک مرکزی و بیمه دولتی چین هنوز عملیاتی و پول آن از محل فاینانس چین پرداخت نشده است.

سبحانی تأکید کرد: چالش‌های فولاد، وضع تقاضای بازار است که با رونق ساخت و ساز محقق می شود و دولت با توجه به انباشت فولاد در انبارهای تولیدکنندگان می‌تواند با وضع تعرفه بر واردات به تولید کمک کند.
 

آدرس کوتاه شده: