خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
سه شنبه, ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ ۱۴۸۶
چچ

نتایج اولیه طرح جامع فولاد اعلام شد

نتایج اولیه طرح جامع فولاد اعلام شد در این طرح امور مربوط به برنامه توسعه و توازن در صنعت فولاد ایران از مواد اولیه،‌ تامین انرژی،‌ زیرساخت ها،‌ فن آوری ها،‌مسائل زیست محیطی و ... مورد بررسی گرفته است.

نتایج اولیه طرح جامع فولاد اعلام شد

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)،‌ بر اساس این طرح که از سوی شرکت ملی فولاد ایران تدوین شده هدف نهایی، دستیابی به ظرفیت تولید 55 میلیون تن فولاد خام و حداقل سرانه مصرف 421 کیلوگرمی در ‌سال 1404 در نظر گرفته شده است در حالی که هم اکنون ظرفیت تولید فولاد خام در کشور در مرز 24 میلیون تن قرار دارد و جمع مجوزهای صادره به 144 میلیون تن رسیده است.
برآورد سرمایه گذاری برای اجرای طرح های منتخب فولادی (برنامه 55 میلیون تن) به 12.2 میلیارد یورو می رسد که به این رقم  افزون بر 16 میلیارد یورو نیز برای ایجاد زیرساخت ها همچون آب ،‌برق،‌ گاز،‌خطوط حمل و نقل ریلی و جاده ای،‌ تاسیسات بندری و .. را باید اضافه کرد. در این میان حدود 27 % از سرمایه گذاری های مورد نیاز برای تأمین زیرساخت های فوق، توسط سازمان ها و وزارتخانه های مربوطه در قالب طرح های توسعه زیربنایی کشور در دست اجرا بوده و تأمین اعتبار شده است.
در مطالعات انجام شده در طرح جامع فولاد، سهم خطوط ریلی 3هزار و 180 کیلومتر خواهد بود این در حالیست که کل خطوط ریلی کشور از 11هزار و 420 کیلومتر فعلی باید به 25هزار کیلومتر برسد. همچنین برای دستیابی به هدف ظرفیت تولید 55 میلیون تنی فولاد خام، ظرفیت حمل خطوط ریلی باید با رشد 4 برابری از 22میلیون تن به 88 میلیون تن افزایش یابد همزمان، ظرفیت حمل جاده ای از 59 میلیون به 90 میلیون تن و حمل دریایی از 27 به 30 میلیون تن ارتقا یابد.
از سوی دیگر در این طرح جامع،‌ با اولویت بندی کشور به مناطق 6 گانه، سواحل جنوبی کشور به سبب دسترسی به منابع تولید گاز،‌ ورود و خروج مواد اولیه از جمله سنگ آهن و مهمتر از همه وجود منابع آب،‌ به عنوان نقاط بهینه مشخص شده اند.
توازن
علاوه بر این ایجاد توازن در تامین زنجیره تولید فولاد یکی از نکات برجسته طرح جامع فولاد محسوب می شود. بر همین اساس ظرفیت 55 میلون تنی فولاد،‌ نیاز به 88 میلیون تن کنسانتره سنگ ‌آهن در سال دارد این درشرایطی است که هم اینک کارخانه های فعال در تولید کنسانتره و دانه بندی 30 میلیون تن ظرفیت تولید دارند.
در این میان انجام طرح های اکتشافی از اهمیت دوچندانی برخوردار می شوند به این دلیل که در حال حاضر با استناد به میزان «ذخایر کشف شده فعلی» 37 سال از عمر ذخایر سنگ آهن کشور باقی مانده که این رقم در سال 1404 با ظرفیت تولید 55 میلیون تنی،‌ به 7 سال می رسد. این در شرایطی است که ایمیدرو از سال گذشته با همکاری معاونت معدنی وزارت صنعت معدن وتجارت و سازمان زمین شناسی برنامه اکتشافات جدید در 200هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور را آغاز کرد برنامه ای که در مدت 3 سال به اجرا در خواهد آمد تا میزان ذخایر معدنی و از جمله سنگ آهن افزایش یابد و پشتوانه ای جدید برای طرح های فولای و دیگر صنایع معدنی تبدیل شود.
در طرح جامع فولاد از یک سو تصریح شده که بخشی از نیاز کوره های ذوب با استفاده از آهن قراضه وارداتی و بخشی دیگر در قالب تامین سنگ آهن نیز با مشارکت در معادن سنگ آهن در دیگر نقاط دنیا تامین شود.
در سال 1404 پیش بینی شده که از ظرفیت تولید 55 میلیون تنی نزدیک به 13 تا 15 میلیون تن نیز به عنوان سهم صادراتی شرکت های تولیدکننده فولاد در نظر گرفته شده است.
در بخش فناوری های تولید فولاد نیز رویکردهای اصلی در فرایندهای موجود شامل کاهش انتشار آلاینده ها،‌ بهبود بهره وری،‌ کاهش مصرف انرژی و سرمایه گذاری،‌ کاهش هزینه های تولید و تولید کیفی است. همچنین در پایان گزارش طرح جامع فولاد پیشنهاد شده تمرکز سیاستگذاری ها در وزارت صنعت معدن و تجارت صورت گیرد و اجرایی شدن تصمیمات بر عهده شرکت ملی فولاد گذاشته شود. بهبود فضای کسب و کار،‌ توسعه فعالیت های اکتشافی و سرمایه گذاری در معادن کشورهای دیگر نیز به عنوان گزینه های تامین مواد اولیه پیشنهاد شده است.
 

آدرس کوتاه شده: