خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
چهارشنبه, ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ ۱۰۹۵
چچ

دیدار هیات مدیره خانه معدن ایران با رئیس هیات عامل ایمیدرو/ تکمیل اکتشافات جدید با مشارکت بخش خصوصی

رئیس هیات عامل ایمیدرو از آمادگی این سازمان برای تکمیل و پیشبرد برنامه های جدید اکتشافی این سازمان با مشارکت بخش خصوصی خبر داد.

دیدار هیات مدیره خانه معدن ایران با رئیس هیات عامل ایمیدرو/ تکمیل اکتشافات جدید با مشارکت بخش خصوصی

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، دکتر مهدی کرباسیان در نشست دوره ای با اعضای هیات مدیره خانه معدن ایران در ایمیدرو ، با اشاره به این مطلب اظهار داشت: به دلیل ریسک موجود در حوزه اکتشاف، تعریف جدیدی از اکتشاف در ایمیدرو برای حمایت از بخش خصوصی در سال گذشته مطرح و به تبع آن، اکتشاف بیش از 200 هزار کیلومتر مربع با همکاری برخی سازمان ها نظیر سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی یا به صورت مستقل در پهنه های معدنی آغاز شد.
وی افزود: از اواخر اردیبهشت جاری، برنامه اکتشافات تکمیلی در پهنه هایی که اکتشافاتِ اولیه انجام شده، در صورت پیش بینی نتایج امیدبخش، آنها را با مشارکت بخش خصوصی پیش می بریم و برخی از بخش های اکتشاف شده نیز واگذار می شود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه این سازمان «تعامل با بخش خصوصی واقعی» را از جمله رسالت های خود می داند، گفت: این سازمان توسعه ای هر جا نیاز باشد برای ارتقای حوزه معدن و صنایع معدنی، از بخش خصوصی حمایت می کند. همچنین، با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و تاکید دولت بر اقتصاد مقاومتی و نیز جایگاه ویژه حوزه معدن و صنایع معدنی، شرایط ویژه ای فراهم شده که ایجاب می کند منافع ملی را در این حوزه تامین کنیم.
وی افزود: با توجه به سیاست های دولت و اصل 44 قانون اساسی مبنی بر واگذاری شرکت ها به بخش خصوصی، حوزه معدن می تواند پیشتاز باشد و در این میان، می توانیم به ارتقای بهره وری و افزایش سطح همکاری با بخش خصوصی کمک کنیم.
کرباسیان با بیان اینکه ایمیدرو از نیمه دوم سال 92 اقدام به فعال کردن طرح های راکد و نیمه تمام کرده است، تصریح کرد: به رغم مشکلات بودجه ای و درآمد ناکافی در ایمیدرو به دلیل واگذاری برخی شرکت های تابعه و امکان پذیر نبودن حمایت مالی از طرف دولت به دلیل مشکلات ناشی از تحریم، با مشارکت بخش خصوصی طرح ها فعال شد.
وی ادامه داد: در سال 93 نیز با وجود مشکلات، 1700 میلیارد تومان با همکاری بخش خصوصی به طرح ها تزریق شده و معتقدیم هر اندازه این بخش فعال تر شود، با تحرک بیشتری می توانیم کارها را به پیش ببریم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو «خروج صندوق بیمه سرمایه گذاری های معدنی از لیست واگذاری ها» را یکی از اتفاقات مثبت سال گذشته برشمرد و خاطرنشان کرد: با مذاکرات صورت گرفته، تا پایان خرداد افزایش سرمایه صندوق از 100 میلیارد ریال به 680 میلیارد ریال محقق می شود که البته 200 میلیارد ریال از مبلغ این سرمایه هم واریز شده است.
وی ادامه داد: صندوق بیمه سرمایه گذاری های معدنی در خدمت بخش خصوصی به ویژه معدنکاران کوچک و متوسط است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به وجود عقب ماندگی درحوزه تحقیقات و فناوری و آمادگی جدی ایمیدرو برای رفع کمبودها، گفت: با اینکه تعرفه واردات در بخش فولاد اعمال می شود اما محصول داخلی به دلیل بالا بودن قیمت تمام شده، قابل رقابت با محصول خارجی نیست که بخشی از عوامل آن به نبود ساختارهای های مناسب و فناوری های نوین برمی گردد که باید در بخش تحقیقات این کمبودها جبران شود..
کرباسیان با بیان اینکه ایمیدرو «ارتقای سطح آموزش و بهره وری بخش معدن و صنایع معدنی اعم از خصوصی و دولتی» را از دیگر رسالت های خود تلقی می کند، توضیح داد: ایمیدرو در این زمینه بودجه مناسبی اختصاص داده و انتظار دارد خانه معدن ایران در این زمینه با ما همکاری کند تا بتوانیم سطح ایمنی، بهره وری، فناوری و ... را در بخش معدن افزایش دهیم.
خاکبرداری تا 400 میلیون تن در ماه
محمدرضا بهرامن، نایب رئیس خانه معدن ایران، در این نشست با اشاره به وجود اعتماد در روابط بین خانه معدن ایران و ایمیدرو، گفت: صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی می تواند نقشی بسیار موثری در بخش معدن ایفا کند و خانه معدن ایران آمادگی صدور ضمانت نامه های معدنی را داشته و در صورت تحقق این اقدام، فاصله بین تولید کننده تجهیزات و ماشین آلات و قیمت تمام شده خرید آن کاهش خواهد یافت.
وی افزود: همه ما در زنجیره مشکلات جهانی موجود در بخش معدن و کاهش قیمت محصولات معدنی نظیر سنگ آهن قرار داریم و باید با درایت، مسائل موجود را حل و مسیر را به گونه ای طی کنیم تا شرایط بهبود یابد. امروز باید به همه شرکت های معدنی، اعم از بزرگ و کوچک، کمک کنیم تا با حداقل آسیب مواجه شوند.
بهرامن پیشنهاد داد: در این شرایط، صفر کردن حقوق دولتی می تواند شرکت ها را سرپا نگه دارد.
نایب رئیس خانه معدن ایران با بیان اینکه در این تشکل معدنی 2 برنامه آموزشی (مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه گذاری) به منظور ارتقای بهره وری و کنترل قیمت ها در واحد ها برگزار می شود، گفت: امیدواریم واحدهای معدنی از این فضای آموزشی، بهره لازم را ببرند.
بهرامن اعلام کرد: با توجه به ظرفیت موجود، امکان عملیات خاکبرداری معادن تا 400 میلیون تن در ماه را داریم که در خاورمیانه بی نظیر است. همچنین، در کشورهایی که ایمیدرو با آنها ارتباط و همکاری معدنی دارد، امکان بهره گیری از این ظرفیت (عملیات خاکبرداری) نیز وجود دارد.
درخواست انعقاد تفاهم نامه آموزشی
ابوالقاسم شفیعی، رئیس انجمن سنگ، در این نشست با اشاره به اینکه ایمیدرو مالکیت را از مدیریت جدا کند، گفت: هر فردی که سرمایه بیشتری داشته باشد، خریدار شرکت مورد نظر است. وقتی هم که شرکتی را به مزایده می گذاریم، با نرخ بهره بانکی و بورس فعلی، خریدار واقعی پیدا نمی شود.
وی ادامه داد: اکنون 598 واحد سنگبری داریم و ظرفیت 10 میلیون متر مربع سنگبری در کشور وجود دارد اما چون در بخش آموزش، نیروی انسانی ماهر تربیت نکرده ایم، بیشتر از 200 تا 300 هزار متر مربع سنگبری انجام نمی شود.
شفیعی در ادامه خواستار انعقاد تفاهم نامه ای بین ایمیدرو و واحدهای سنگبری برای ارتقای همکاری های آموزشی شد.
ضرورت تعدیل قراردادها
محمد جعفر صادقی‌پناه، عضو هیات مدیره خانه معدن ایران، با اشاره به ضرورت حذف حق انتفاع از واحدهای معدنی برای جلوگیری از وقوع مشکلات آتی، اظهار داشت: از جمله مشکلات دیگر واحدهای معدنی اینکه در قرارداهای ایمیدرو با بخش خصوصی، قراردادها طی چند سال تعدیل نمی شود و این مساله برای فعالان معدنی غیر قابل تحمل شده است که باید مطابق با استانداردها تغییر وضعیت یابد و قراردادها از حالت یکطرفه بودن فعلی خارج شود.
مناسب ترین زمان برای سرمایه گذاری
بهرام شکوری، عضو خانه معدن ایران، با بیان اینکه در حوزه معدن و صنایع معدنی اقدامات خوبی صورت گرفته اما در برخی موارد همچون اکتشافات، نیازمند شفاف سازی های بیشتری هستیم تا بخش خصوصی بتواند وارد این حوزه شود، گفت: برای جذب سرمایه گذاری های خارجی، باید مسائلی همچون عوارض، بهره مالکانه و غیره طی چند سال مشخص باشد.
وی ادامه داد: اکنون در این دوران رکود، بهترین زمان برای سرمایه گذاری است و بسیاری از شرکت های خارجی با قیمت های پایین می توانند کارخانه گندله سازی و کنسانتره احداث کنند.
شکوری خاطرنشان کرد: چنانچه به دنبال احداث کارخانه های کوچک باشیم، می توان بخشی از واحدهای کوچک تعطیل شده را دوباره فعال کنیم.
عضو خانه معدن ایران پیشنهاد کرد: برای جذب سرمایه گذار خارجی، مجوز خروج محصول پس از احداث کارخانه را به سرمایه گذار بدهند.
وی در ادامه گفت: با توجه به نیاز کارخانه های داخلی به سنگ آهن داخلی، ایمیدرو با همکاری تشکل ها این واحدها را به هم وصل کنند.
یک میلیارد تن ذخیره خاک های صنعتی
حمیدرضا معصومی، مدیر کمیته خاک های صنعتی خانه معدن ایران، با اشاره به ظرفیت مناسب کشور در خاک های صنعتی گفت: بر اساس برآوردها، میزان ذخایر قطعی و احتمالی خاک های صنعتی کشور حدود یک میلیارد تن است که به دلیل مسائلی همچون نبود واحدهای فرآوری، نبود مدیریت صحیح، وجود معارضان محلی و دولتی و نیز نبود رقابت، ارزش افزوده مناسبی از این بخش حاصل نمی شود.
وی ادامه داد: امیدواریم پس از رفع تحریم ها و جذب سرمایه های خارجی، به این بخش توجه ویژه صورت گیرد.
 

آدرس کوتاه شده: