خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
سه شنبه, ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ ۶۷۸
چچ

ایران فناوری استحصال فلز استراتژیک آنتیموان را در اختیار گرفت

با تسلط پژوهشگران ایرانی به فناوری فرآوری فلز آنتیموان، به زودی کارخانه تولید این فلز استراتژیک در منطقه سفیدآبه سیستان و بلوچستان به زودی آغاز به کار می کند.

 ایران فناوری استحصال فلز استراتژیک آنتیموان را در اختیار گرفت

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، واحد فرآوری آنتیموان سفیدآبه اکنون مرحله آزمایشی خود را تحت نظارت کارشناسان و مهندسان داخلی سپری می کند.
ظرفیت تولید واحد فرآوری آنتیمون سفیدآبه، سالانه ۹۰ تن شمش با عیار 96/99 است که در توسعه استان تاثیر فراوان خواهد داشت. همچنین با بهره برداری این طرح، بیش از 300 نفر به طور مستقیم به کار مشغول می شوند.
با توجه به وجود ذخایر ۱۰درصدی معدن آنتیموان جهان در سفیدآبه، این منطقه با نام آنتیموان شناخته می شود به طوری که تاکنون 25 هزار تن ذخیره قطعی با عیار 16 درصد در این استان شناسایی شده است. وجود چنین ذخایر تنها بخشی از ظرفیت های استان سیستان و بلوچستان است که برای احیای آن، نیازمند نگاه جامع و برنامه ریزی هستیم.
با تولید فلز آنتیموان، ایران به جمع 8 کشور تولید کننده این فلز استراتژیک در جهان بعد از چین، روسیه و بولیوی، استرالیا، آفریقای جنوبی، تاجیکستان، مکزیک و آمریکا پیوست. فلز آنتیموان در صنایع مختلف از جمله الکترونیکی، پتروشیمی، نساجی، باطری سازی، شیمایی، داروسازی، رنگ و نیز ساخت آلیاژهای محکم در برابر خوردگی و فرسودگی استفاده می شود و در سال های اخیر به سبب رشد مصرف این فلز، قیمت افزایشی داشته است.
بنا به این گزارش، فناوری فلز آنتیموان در جمهوری اسلامی ایران بومی شده و مهندسان در مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی ایران (IMPRC) پس از ماه ها تحقیق موفق شدند با تسلط بر فناوری تولید آن، استحصال فلز استراتژیک آنتیموان را با موفقیت به انجام برسانند. در این حوزه، 350 تست در مقیاس آزمایشگاهی، 60 تست در مقیاس صنعتی و 1200 آنالیز شیمیایی در سال 92 انجام شد و در سال 93 نیز پس از دستیابی به فرآیند استحصال، ساخت تجهیزات در داخل آغاز و بخشی از آن نیز به سازندگان داخلی سفارش داده شد و پس از آن آماده نصب آزمایشی شد.

 

آدرس کوتاه شده: