دوشنبه, ۰۹ شهریور ۱۳۹۴
۸۳۸
اگر در موضوع گندله سنگ آهن دخالت نمی کردیم، به ضرر صنایع پایین دستی می شد
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر در موضوع گندله سنگ آهن دخالت نمی کردیم، صنایع پایین دستی متضرر می شدند.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهندس محمد رضا نعمت زاده در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با اعلام این مطلب اظهار داشت: شرکت های سنگ آهن چادرملو و گل گهر 80 درصد سنگ آهن کشور را تولید می کنند و طبق نظرخواهی ها، قرار شد سهم هر کدام با صورت عرضه و تقاضا حا شود، اما متاسفانه با شرایط نابسامان بازار بین المللی فولاد، محصولات جانبی و سنگ آهن، مواجه شدیم.
وی ادامه داد: سال گذشته نیز برای کنسانتره سنگ آهن قیمت گذاری کردیم اما افزایش ظرفیت تولید فولاد بر این تصمیم اثر گذاشت. امسال نیز با کمبود 6 میلیون تنی گندله مواجه هستیم که به صورت انحصاری است. شرایط رکود حاکم بر بازار بین المللی ناشی از ارزان شدن فولاد و تغییر رویکرد چین از وارد کننده به صادرکننده فولاد و نیز برقراری تعرفه 30 درصدی فولاد در آمریکا، سبب شد ما نیز تعرفه واردات را افزایش دهیم اما بیشتر از مقدار تعیین شده، نمی توانستیم تعرفه را بالا ببریم. زیرا این امر بر قیمت محصولات تاثیر می گذاشت.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت در حال حاضر، سود واحدهای گندله سازی خوب است اما نه به اندازه کافی. با برنامه هایی هم که گذاشته ایم، در سال آینده در گندله سازی خودکفا خواهیم شد.
وی ادامه داد: قبلا صادرات فولاد نداشتیم و شرکت های بزرگی نظیر فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، ذوب آهن و غیره صادرات نداشتند، با این حال، اگر کیفیت محصول را بالا نمی بردند، نمی توانستند صادرات داشته باشند و برای کشور ارزآوری کنند.
نعمت زاده گفت: 200 میلیارد تومان برای جایزه صادراتی در نظر گرفته ایم که تاکنون 50 میلیارد تومان اختصاص داده شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ضرورت توسعه صادرات غیرنفتی، تصریح کرد: برای توسعه صادرات غیرنفتی به عنوان یکی از موضوعات مورد حمایت مقام معظم رهبری، باید کیفیت تولید بالا رود تا بتوانیم به سمت تولید رقابتپذیر و صادرات گرا حرکت کنیم.
وی ادامه داد: میزان صادرات غیرنفتی طی سال گذشته 19 درصد رشد داشت اما در سال جاری به دلیل پایین آمدن قیمتهای جهانی (مواد خام تا محصولات نهایی)، با کاهش صادرات مواجه شدیم که امیدواریم با تلاشهای مضاعف، تا پایان سال به رشد قابل توجهی در این زمینه برسیم.
مهندس نعمتزاده با اشاره به عملکرد دو ساله دولت در حوزه صنعت، معدن و تجارت، تصریح کرد: پیش از شروع دولت یازدهم، واحدهای تولیدی در حال رکود و توقف و رشد پایین اشتغال روبرو بودند. به طوری که رشد اشتغال صنعتی منفی 36 درصد بوده است.
وی ادامه داد: در این مدت، بیش از 8 هزار طرح صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ پروانه بهره برداری گرفته و راهاندازی و به تولید رسیدهاند که درنتیجه آن، 120 هزار نفر شغل صنعتی و معدنی ایجاد شده است.
به گفته نعمتزاده، طی دو سال گذشته، تحرکات خوبی در بخش معدن دیده شد که میبایست در آینده به این تحرکات سرعت لازم داده شود. در بخش تجارت نیز طی سال گذشته با رشد 3.7 درصدی روبرو بودهایم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود، یادآور شد: طی دو سال گذشته همزمان با رفع موانع تولید بخش صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی، 36 مورد تصمیم گیری برای رفع موانع تولید اتخاذ شد که برخی اصلاح مصوبات قبلی و برخی نیز مصوبات جدید بود که باعث امیدواری جامعه صنعتی و معدنی شد.
وی همچنین گفت: در ابتدای کار دولت یازدهم، گروهی را برای تدوین برنامه راهبردی بخش صنعت، معدن و تجارت تعیین کردیم که در نتیجه این راهبرد در ماه پیش منتشر شد که البته برنامه راهبردی تدوین شده قابل اصلاح است و با پیشنهاد کارشناسان این برنامه تکمیل تر خواهد شد.
نعمت زاده گفت: البته برنامه اجرایی را بنگاهها خودشان تعیین میکنند و وظیفه دولت در این میان، ارائه برنامه راهبردی است.
نعمتزاده با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری به ویژه در رهنمودهای اخیر ایشان در قالب دو محور «حمایت از تولید و تجارت خارجی» و «صادرات غیرنفتی» متمرکز بوده است، خاطرنشان کرد: بحث حمایت از تولید و تجارت کشور از لحاظ خوداتکایی و اشتغال، توسعه صنایع دانش بنیان و صادرات غیرنفتی غیر از حمایت از تولید محقق نمیشود که در این میان، نقش نظام بانکی و سرمایه در گردش و تخصیص منابع مالی به بخش صنعت در اینجا مطرح است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره ادغام وزارتخانه های صنعت و معدن و بازرگانی تصریح کرد: این اقدام در راستای اصل 44 قانون اساسی و کوچک سازی و کاهش تصدی گری دولت بوده و لذا اقدام درستی است. در دنیا هم این اتفاق افتاده است نظیر کشور آلمان که وزارت خانه های صنعت، معدن، محیط زیست و صنایع نظامی در قالب وزارت اقتصادی فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: دولت باید به سیاستگذاری بپردازد و اگر این دو وزارتخانه با هم باشند، سیاستگذاری ها منسجم تر خواهد بود. قانون پنجم توسعه نیز بر ادغام تکلیف کرده است و انتقادی هم از این منظر از سوی مقام معظم رهبری مطرح نشد.