خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
یکشنبه, ۰۱ آذر ۱۳۹۴ ۱۰۲۵
چچ

6هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری برای شهرک متالورژی منطقه آزاد اینچه برون گلستان

طرح شهرک متالورژی در منطقه آزاد اینچه برون با سرمایه گذاری 6هزار میلیارد تومانی ایجاد می شود. طرح این شهرک با هدف ایجاد ارزش افزوده و توسعه صادرات صنایع معدنی به اجرا در می آید.

6هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری برای شهرک متالورژی منطقه آزاد اینچه برون گلستان

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، این پروژه که یکی از 5 طرح اصلی منطقه آزاد اینچه برون استان گلستان به شمار می آید با استفاده از منابع، مواد اولیه و انرژی در دسترس ،‌ زمینه ایجاد ارزش افزوده،‌ صادرات و افزایش اشتغال در کشور را پدید می آورد.
رییس سازمان صنایع و معادن استان گلستان با اعلام این خبر و اشاره به اینکه به زودی طرح منطقه آزاداینچه برون به تصویب مجلس شواری اسلامی می رسد تصریح کرد:‌ این شهرک در زمینی به مساحت 5هزار هکتار برای تولید  فولاد،‌ سرب و روی،‌ مس،‌ بوکسیت،‌ فروآلیاژها منگنز،‌ کرومیت و سیلیس احداث می شود.
حسینقلی قوانلو با یادآوری اینکه طرح منطقه آزاد اینچه برون از 5 حوزه صنایع متالورژی،‌ پترو پالایش،‌ بندر تجاری خواجه نفس،‌ پایانه غلات و سایت گردشگری آشور آده تشکیل شده است گفت: ظرفیت 12.5 میلیون تنی خط آهن ایران قزاقستان،‌ وجود معادن غنی سنگ آهن آن کشور و مازاد تولید 20 میلیون تنی غلات در سال 2020 قزاقستان، در کنار خط لوله 65 اینچی گاز ترکمنستان،‌ زمینه مساعدی را برای تامین مواد اولیه تولیدات مختلف در منطقه آزاد اینچه برون را فراهم کرده است و همچنین موقعیت منحصر به فرد استان گلستان در ترانزیت زمینی،‌ دریایی و ‌خط آهن موجود، پتانسیل فراوانی برای تامین نیازهای کشورهای حوزه دریای خزر و جمهوری های مستقل مشترک المنافع فراهم کرده است.
رییس سازمان صنایع و معادن استان گلستان درباره میزان پیش بینی سرمایه گذاری در شهرک متالورژی این منطقه آزاد گفت: 6هزار میلیارد تومان برای شهرک متالورژی این منطقه سرمایه گذاری خواهد شد که شامل طرح ایجاد ظرفیت تولید 5 میلیون تن فولاد خام،‌ 200هزار تن فلزات رنگی،‌ 100هزار تن فروآلیاژها،‌ کرومیت و سیلیس است.
قوانلو یادآور شد: در حال حاضر ظرفیت تولید واحدهای نورد فولادی در استان های گلستان،‌ مازندران،‌ سمنان و گیلان به 4 تا 5 میلیون تن می رسد که بخش عمده نیاز آن ها به شمش از طریق واردات از آسیای میانه تامین می شود اما با احداث کارخانه های تولید فولاد خام می توان نیاز این مناطق را برطرف و بخش دیگر را صادر کرد یا در اختیار بازار داخل قرار داد.
به گفته قوانلو تامین مواد اولیه شهرک متالورژی به وسیله خط آهن و عمدتا با استفاده از معادن قزاقستان صورت می گیرد و گاز مورد مصرف صنایع نیز از ظرفیت خالی خط لوله 65 اینچی ترکمنستان به ایران تامین می شود.
وی به تفاهمنامه بین ایران و قزاقستان و همچنین بهره گیری از مواد معدنی کشورهای حاشیه دریای  خزر اشاره کرد و اظهار داشت:‌ بر اساس  تفاهمنامه نقشه راه بین ایمیدرو و وزارت معادن قزاقستان که سال گذشته به امضا رسید  می توان مواد اولیه صنایع فلزی را وارد منطقه «اینچه برون» کرد و پس از فرآوری و ایجاد ارزش افزوده بخشی را به بازار استان های شمالی و بخش دیگر را روانه کشورهای افغانستان و عراق کرد.
قوانلو در عین حال نیاز کشورهای آسیای میانه برای دسترسی به آب های آزاد را یادآور شد و گفت: این کشورها 5درصد از جمعیت زمین را در اختیار دارند و در بخش حمل و نقل کالا، ‌سواپ نفت و استفاده از آب های آزاد سواحل جنوبی ایران بازار مستعدی برای درآمدزایی شرکت های ایرانی محسوب می شوند.
وی درباره ویژگی جغرافیایی و موقعیت منحصر به فرد استان گلستان گفت: این استان دارای 4 اقلیم است و در عین حال 4 مبدا ورود و خروج کالا از مرزهای دریایی،‌زمینی ،‌ریلی و هوایی را در اختیار دارد.
رییس سازمان صنعت معدن و تجارت گلستان تصریح کرد: طرح منطقه آزاد اینچه برون در منطقه ای اجرا می شود که هیچ نوع مزاحمت محیط زیستی نخواهد داشت به این دلیل که آن 5 حوزه در منطقه ای لم یزرع ایجاد می شوند.
وی درباره شهرک پترو پالایش اظهار داشت: این شهرک در زمینی به مساحت 5هزار هکتار پالایشگاهی به ظرفیت تولید 100هزار تن فرآورده های نفتی شامل بنزین،‌ گازوئیل و نفت سفید و صنایع پایین دستی ایجاد می شود و در کنار آن طرح جی تی پی برای تولید پروپیلن ها احداث خواهد شد.
قوانلو ادامه داد: با توجه به اینکه کشورهای آسیای میانه به آب های جنوب دسترسی ندارند با احداث بندر خواجه نفس (به مساحت هزار هکتاری)در منطقه آزاد اینچه برون، استان گلستان،‌ به مرکزی برای سواپ نفتی تبدیل می شود. وی همچنین گفت: ایجاد پایانه غلات برای واردات غلات از قزاقستان و ترکمنستان و فرآوری آن ها به منظور استفاده در داخل،‌ صادرات و همچنین سواپ غلات به کشورهای جنوبی ایران بخش دیگری از برنامه های منطقه آزاد اینچه برون است.
رییس سازمان صنایع و معادن استان گلستان یادآور شد: ایجاد منطقه آزاد اینچه برون سال گذشته از سوی رییس جمهوری تایید و اخیرا توسط شورای عالی مناطق آزاد تصویب شده است. در حال حاضر این طرح در اختیار کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی است و انتظار داریم تا در ماه های آینده به تصویب نهاد قانونگذاری برسد.
رییس سازمان صنایع و معادن استان گلستان همچنین به طرح ایجاد منطقه گردشگری آشور آده اشاره کرد و گفت:‌ منطقه آشور آده که به ایران کوچک معروف است از دیگر طرح های منطقه آزاد اینچه برون است که با هدف توسعه و افزایش درآمد در صنعت گردشگری ایجاد می شود  که محلی برای ورزش های آبی،‌ ورزش های ملی و بین المللی و نیز مکانی تفریحی و تجاری خواهد شد که متناسب با شرایط زیست محیطی ایجاد می شود.
وی شکل گیری منطقه آزاد اینچه برون طبق مطالعات صورت گرفته محلی برای فرآوری و صادرات،‌ افزایش درآمد شرکت های ایرانی و توازن و ارتقای سرانه درآمد مردم ایران به ویژه استان گلستان است.
 

آدرس کوتاه شده: