خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
سه شنبه, ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ۶۸۶
چچ

رویترز: سرمایه گذاران در حال سرازیر شدن به بخش معدن ایران هستند

رویترز در دو گزارش جداگانه از توانمندی های بخش معدن ایران نوشت: سرمایه گذاران از کشورهای مختلف جهان در حال سرازیر شدن به ایران هستند و ذخایر معدنی این کشور بسیاری از شرکت ها را برای سرمایه گذاری اغوا کرده است. هزینه های پایین انرژی ممکن است ایران را در نهایت به یک بازیگر مهم در صنعت جهانی فلزات تبدیل کند.

رویترز: سرمایه گذاران در حال سرازیر شدن به بخش معدن ایران هستند

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) به نوشته این خبرگزاری، بعد از لغو تحریم ها، منابع غنی روی، مس، طلا و دیگر مواد معدنی ایران سرمایه گذاران بین المللی را اغوا می کند، اما توسعه این بخش زمان خواهد برد و باید بر برخی مشکلات غلبه شود.
کاهش قیمت فلزات و ابهامات کار با دولت، بدان معناست که بسیاری از شرکت های معدن کاری خارجی برای امضای قرارداد عجله چندانی ندارند. با این حال، برخی موافقتنامه ها پیشتر منعقد شده و برخی شرکت های دیگر خارجی هم در هفته های بعد از لغو تحریم ها به دنبال ورود به بخش معادن و فلزات ایران هستند.
ایران که یکی از بزرگترین پروژه های روی جهان را در خود جای داده و دارای هزاران معدن دیگر است، تلاش دارد تا بعد از تحریم ها، سرمایه گذاران را تشویق به حضور در بازار این کشور کند. سازمان دولتی ایمیدرو، فعال در زمینه معدن و فلزات، در ماه نوامبر در یک کنفرانس معدنکاری در استرالیا اعلام کرد که بخش معدن کاری تا سال 2025 به 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.
نیل پاسمور، مدیرعامل بانک هانام اند پارتنرز در لندن گفت: «ایران از دارایی ها و ثروت معدنی در کلاس جهانی برخوردار است که تاکنون از حضور سرمایه گذاران محروم بوده، این در حالی است که هم اینک جهان، در اعماق یکی از تاریک ترین دوران رو به افت صنعت معدن قرار دارد. با وجودی که افت قیمت کالاها به شرکت های معدن کاری بین المللی آسیب زده و آنها را ناگزیر ساخته تا دارایی های خود را بفروشند، سود سهام خود را کاهش دهند و سرمایه گذاری خود را پایین بیاورند، اما برخی قراردادها با ایران منعقد شده است.
پاسمور افزود: در 6 تا 12 ماهی که گفته می شد قرار است تحریم ها برداشته شود، فعالان این بخش اقداماتی را شروع کرده اند و اکنون که گشایش اقتصادی ایجاد شده، آنها در حال سرعت بخشیدن به این روند هستند.
در  هند، شرکت ملی آلومینیوم (نالکو) ماه گذشته اعلام کرد که قصد دارد گروهی را برای بررسی ایجاد یک مجتمع ذوب به ارزش 2 میلیارد دلار به ایران اعزام کند. شرکت دولتی کی آی او سی ال هند هم در حال بررسی احداث یک مجتمع گندله سازی(در ایران) است. شرکت های دیگری نیز از ایتالیا و چین گرفته تا کره جنوبی قراردادهایی را به امضا رسانده اند یا به دنبال انعقاد چنین قراردادهایی هستند.
اما شرکت نالکو با اشاره به ابهام در بین سرمایه گذاران احتمالی گفته که این شرکت در عمان و قطر هم به دنبال جاهایی برای ساخت کارخانه گداخت آلومینیوم است. سخنگوی شرکت معدن کاری ریو تینتو، که قبلا در پروژه معدن طلای ساریگونی مشارکت داشت اعلام کرده که (هنوز)کاری توسط تیم اکتشافی این شرکت درباره ایران انجام نشده است.
امضای قرارداد با ایران که اختلافات سیاسی بین احزاب مختلف در آن به چشم می خورد، می تواند پیچیده و زمان بر باشد. اما هرچند توسعه بخش معدن ایران ممکن است سال ها طول بکشد، به عقیده تحلیلگران هزینه های پایین انرژی ممکن است این کشور را در نهایت به یک بازیگر مهم در صنعت جهانی فلزات تبدیل کند.
پروژه مهدی آباد ایران یکی از بزرگترین ذخایر روی جهان را در خود جای داده است. این پروژه قبلا قرار بود توسط شرکت استرالیایی یونیون ریسورسز توسعه یابد و سالانه 300 هزار تن روی تولید کند. ایران می گوید، 68 نوع ماده معدنی شامل سنگ آهن، زغال سنگ، طلا، مس در اختیار دارد که مجموع این ذخایر به 43 میلیارد تن می رسد.
گزارش دوم؛ ‌تولید و ذخایر ایران
رویترز در گزارش دوم خود نوشته است: ذخایر سرشار معدنی ایران سرمایه گذاران بین المللی را اغوا می کند و بر اساس برآوردها مجموع حجم این ذخایر به ۴۳ میلیارد تن می رسد که ارزش آن(بر اساس اکتشافات گذشته) ۷۰۰ میلیارد دلار برآورد می شود. به گزارش رویترز، درهای ذخایر سرشار معدنی ایران که پس از لغو تحریم ها برای حضور خارجی ها باز شده، سرمایه گذاران بین المللی را اغوا می کند.
بر اساس برآوردهای شرکت ایمیدرو، این کشور 68 ماده معدنی متنوع دارد و مجموع حجم این ذخایر به 43 میلیارد تن می رسد که ارزش آن 700 میلیارد دلار برآورد می شود. ایران 7 هزار معدن دارد که حدود 70 درصد آنها عملیاتی هستند، و بیش از 620 هزار نفر در بخش معدنی ایران اشتغال دارند.
رویترز در این باره به برخی مواد معدنی مهم موجود در ایران اشاره کرده است:
-سنگ آهن: ایران در سال 2014، 34 میلیون تن سنگ آهن تولید کرد و (هم اکنون) 2.7 میلیارد تن ذخیره سنگ آهن دارد. معادن گل گهر و چادرمالو، بخش عمده ای از تولید سنگ آهن ایران را به خود اختصاص می دهند.
-فولاد: ایران در سال 2014، 14.9 میلیون تن فولاد خام تولید کرد و قصد دارد این رقم را تا سال 2025 به 52 میلیون تن برساند.
-طلا: ایران دارای 250 تن (8.04 میلیون اونس) ذخایر طلاست. در سال 2014، ایران کارخانه زرشوران را راه اندازی کرد که بزرگترین کارخانه فرآوری طلا در خاورمیانه به شمار می رود.
-مس: ایران در سال 2014، 194 هزار تن کاتد مس تولید کرد و قصد دارد این رقم را تا سال 2025 به 800 هزار تن برساند. ایران دارای 2.6 میلیارد تن ذخایر مس است. یکی از معادن اصلی مس در ایران مجتمع سرچشمه در استان کرمان است.
-روی: ایران دارای 11 میلیون تن ذخایر روی است. پروژه مهدی آباد، که یکی از بزرگترین ذخایر روی جهان را در خود جای داده، از دهه 1990 میلادی مورد توجه قرار دارد.
منبع:‌ خبرگزاری تسنیم
 

آدرس کوتاه شده: