خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
چهارشنبه, ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ ۱۲۱۸
چچ

11 فرصت سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی استان کردستان

مرکز پژوهش های مجلس، 11 فرصت سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی استان کردستان را تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مرکز پژوهش های مجلس در گزارش اخیر خود تحت عنوان «مطالعات پیش امکان سنجی برای شناسایی فرصت های سرمایه گذاری استان کردستان در بخش معدن و صنایع معدنی» آورده است: وجود ذخایر قابل توجه معدنی (سنگ های تزئینی با تنوع فراوان در رنگ به عنوان یکی از شاخص ترین منابع معدنی منطقه) در این استان و برخورداری از 230 کیلومتر مرز مشترک با عراق و نزدیکی به اروپا برای صادرات زمینی، شرایط مناسبی را برای ایجاد سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی فراهم کرده است.

11 فرصت سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی استان کردستان

برخی فرصت های سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی استان کردستان شامل «ایجاد واحدهای تولیدی شمش روی»، «ایجاد کارخانجات جدید سیمان»، «ایجاد کارخانجات جدید آهن و فولاد»، «سرمایه گذاری در استخراج و فرآوری دولومیت»، «سرمایه گذاری در استخراج و فرآوری باریت»، «سرمایه گذاری در استخراج و فرآوری خاک طلا»، «ایجاد واحدهای تولیدی مصالح ساختمانی نسوز»، «تولید سنگ های ساختمان با کیفیت مطلوب و پیشرفته»، «ایجاد کارخانجات جدید تولید فروآلیاژها»، «سرمایه گذاری در صنایع تولید پوکه معدنی» و «سرمایه گذاری در سنگ های تزئینی و آنتیک» است.
براساس آمار رسمی دریافت شده از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان، در سال 94، 191 معدن فعال فعالیت معدنکاری داشته اند که در این معادن 1209 نفر به کار اشتغال داشته اند. معادن فعال استان کردستان اغلب از نوع معادن غیرفلزی محسوب می شوند. در این میان، سنگ لاشه با 72، مرمریت و سنگ مرمر با 30 و پوکه معدنی با 14 معدن، از بیشترین فراوانی معادن در حال فعالیت استان کردستان به شمار می روند.
بر اساس این گزارش، وجود یک معدن طلا در این استان توانسته به تنهایی ضمن ایجاد 180 شغل، ارزش تولیدات خود را به 840 میلیون ریال برساند. میزان استخراج واقعی معادن استان در سال مذکور (طبق اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مذکور)6332 هزار تن بود. همچنین نسبت استخراج واقعی به ذخایر معدنی برای کل معادن استان 1.57 درصد و متوسط تولید سرانه معادن 2920.8 تن با ارزشی معادل 184.8 هزار ریال بوده است.
معادن مهم استان کردستان مشتمل بر سنگ آهک، سنگ لاشه، مرمریت، طلا، سنگ آهن، پوزولان، پوکه معدنی، مرمریت قرمز، سنگ گچ، سنگ مرمر و غیره است.
همچنین در این استان، 255 کارگاه صنایع معدنی با 4243 نفر شاغل فعال است. ارزش داده های فعالیت های صنایع معدنی استان، 3 میلیون و 503 هزار و 86میلیون ریال، ارزش ستانده فعالیت های صنایع معدنی یک میلیون 264 هزار و 895 میلیون ریال و ارزش افزوده فعالیت های صنایع معدنی 824 هزار و 830 میلیون ریال ذکر شده است. شاخص بهره وری کار برای فعالیت های صنایع معدنی نیز 445.6 میلیون ریال- نفر بوده است.

 

آدرس کوتاه شده: