براي صادرات فولاد در برنامه 1404 بايد محصول كيفي توليد كنيم
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: براي صادرات 20 تا 25 ميليون تن فولاد در برنامه 1404 بايد محصول كيفي و استاندارد توليد كنيم.
به گزارش روابط عمومي معادن و صنايع معدني ايران، حجت الاسلام علي اكبر ناطق نوري، در هفتمين همايش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ايران با نگاهي به بازار با اشاره به آيه اي از قرآن كريم گفت: خداوند در قرآن كريم خطاب به انسان ها مي فرمايد اگر قدرت و امكانات داريد در دل آسمان ها و زمين ها نفوذ كنيد و كشف كنيد نعمات الهي را و بهره برداري كنيد از آنها، اما با رمل و جادو و سحر به اين نعمات نمي رسيد و به اين ها دست پيدا نمي كنيد مگر با ابزار و اقتدار و امكانات و علم و تكنولوژي.
بنابراين همه علومي كه مي تواند به سعادت بشر كمك كند مورد تاييد اسلام است.
وي افزود: در حديثي از پيامبر آمده به دنبال علم برويد حتي اگر در چين باشد. امام صادق نيز مي فرمايد اگر مردم بدانند در سايه علم و دانش چه نعمت هايي نهفته است مي روند دنبالش مگر به ريختن خون قلبشان و رفتن به اعماق درياها.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه هر كجاي عالم باشد شما سزاوارتريد برويد و بياموزيد، تصريح كرد: نگاه اسلام اين است كه مي گويد درباره نعماتي كه داده شده، پژوهش، تحقيق و بهره برداري كنيد. يكي از اين نعمات فولاد و معدن است.
وي ادامه داد: از فولاد به عنوان صنعت مادر ياد مي شود و صنعتي اشتغال زا در جهان است و معمولا كشورهاي توسعه يافته بخش قابل توجهي از توليد فولاد را در دست دارند و آن قدر مهم است كه آمار مي دهند يكي از شاخص هاي توسعه يافتگي كشور مصرف سرانه فولاد است.
ناطق نوري با اشاره به اينكه طبق گفته متخصصان، 68 نوع ماده معدني داريم و برخي از آنها همچون سرب و روي انگوران در رده بندي جهاني قرار دارد، اظهار داشت: متخصصان مي گويند ظرفيت ذخاير معدني در كشور ما 50 ميليارد تن بر اساس مطالعات اوليه است و بايد به دنبال فرآوري آنها باشيم.
وي افزود: ايران با استخراج و فرآوري روي اين ماده و ايجاد ارزش افزوده مي تواند يكي از نهادهاي مستحكم اقتصاد مقاومتي باشد. اينكه چرا رهبري روي اقتصاد مقاومتي تكيه مي كند به اين دليل است كه در آن شاخص هاي رشد اقتصادي، توليد ملي، ايجاد اشتغال و كاهش وابستگي هدف گذاري شده كه براي محقق شدن بايد اقتصاد كشور را مستحكم كرده و از تك محوري نجات دهيم.
رئيس اسبق مجلس شوراي اسلامي در دوره پنجم با بيان اينكه مقام معظم رهبري چند سال قبل فرمودند كه اقتصاد كشور را به نفت وصل نكنيد، خاطرنشان كرد: اگر تنها به نفت تكيه داشته باشيم اولا سهم نسل آينده را مصرف مي كنيم. (نظير مساله آب كه با حفر چاه هاي غير مجاز سهم چند نسل آينده را مصرف كرده ايم)
وي افزود: دوم اينكه اقتصاد تك محوري آسيب پذير است. اگر تنها به نفت تكيه كنيم مشكلات سال هاي اخير مي تواند رخ دهد و با كوچكترين مشكل بين المللي از قبيل كاهش قيمت نفت، دچار مشكل شويم.
فرصت سرمايه گذاري
ناطق نوري خطاب به سرمايه گذاران داخلي و خارجي گفت: فرصت خوبي براي سرمايه گذاري در ايران است و البته بخش هاي مختلف از قبيل تامين كنندگان مواد اوليه، توليدكنندگان، تصميم گيرندگان و سياست گذاران بايد در كنار هم از فرصت هايي كه در پساتحريم به وجود آمده استفاده كنند.
وي ادامه داد: سرمايه و سرمايه گذار جايي مي رود كه امنيت داشته باشد و ما بايد با ايجاد امنيت شغلي و سرمايه اي، سرمايه گذار را به حضور در كشور تشويق كنيم و همچنين سرمايه گذاران ايراني خارج از كشور كه عشق به وطن دارد به سمت داخل جذب كرد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه مقام معظم رهبري به خوبي اصل 44 قانون اساسي را تفسير كردند و جلسات متعددي براي خصوصي سازي برگزار شده است، گفت: اعتقاد داريم دولت ها بايد برنامه ريز خوبي باشند، مديريت كنند، حمايت كنند، نظارت كنند، ماليات بگيرند و كشور را اداره كنند اما كار در اختيار بخش خصوصي باشد. چرا كه اين بخش برنامه دارد و هزينه هاي اضافي را حذف مي كند.
ناطق نوري به موضوع بروكراسي به عنوان يكي ديگر از مشكلات بخش توليد اشاره كرد و گفت: در كشورهاي ديگر همه سازمان ها و نهادها با كامپيوتر به هم وصل هستند و كارها را بدون نياز به رفت و آمدهاي ارباب رجوعان به جاهاي مختلف انجام مي دهند.
وي ادامه داد: مشكل ديگر، تغيير مداوم قوانين دست و پاگير است. تغييرات شديد تعرفه ها از جمله اين تغييرات است به طوري كه اين تعرفه ها يكدفعه بالا و پايين مي رود و معادلات مصرف كننده را به هم مي زند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: در صورت مازاد توليد در هر صنفي، برنامه ريزي شده و فضا براي صادرات آن باز شود.