خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
سه شنبه, ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ ۸۷۷
چچ

یک پژوهشگر: ایمیدرو ضعف بخش اکتشاف را برطرف کرد

یک پژوهشگر اقتصادی گفت: ایمیدرو طی سال های اخیر توانست اکتشاف را که یکی از ضعف های بخش معدن بود را برطرف کند.
به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، حمید آذرمند که در جمع فعالان معدنی عضو خانه معدن ایران سخن می گفت، تصریح کرد: یکی از چالش های جدی بخش معدن در دولت های پیشین ضعف فعالیت های اکتشافی بوده، اما در دولت یازدهم سازمان ایمیدرو در این مسیر گام های ارزشمندی برداشته و انتظار می رود در سال های آتی این نقیصه برطرف شود .

یک پژوهشگر: ایمیدرو ضعف بخش اکتشاف را برطرف کرد

سازمان توسعه معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو ) سال 93 برنامه فعالیت اکتشافی در گستره ای به مساحت 250 هزار کیلومتر مربع را در دستور کار قرار داد که نتایج مقدماتی آن از وجود 450 میلیون تن ذخایر زغالسنگ، 550 میلیون تن سنگ آهن، 150 هزار تن آنتیموان و 40 تن طلا خبر داد.
وی با بیان اینکه تامین 50 میلیارد دلار سرمایه برای توسعه معدن و صنایع معدنی در افق چشم انداز با بهره گیری از منابع داخلی امکان پذیر نیست، گفت : سرمایه گذاری خارجی موجب شتاب فعالیت ها خواهد شد .
حمید آذرمند اظهار داشت : بخش معدن وصنایع معدنی از ظرفیت لازم برخوردار است تا در دهه های آینده یکی از پیشران های رشد و از بخش های کلیدی اقتصاد ایران باشد .
معاون پیشین سازمان ملی بهره وری معتقد است: ثابت نگهداشتن نرخ ارز مانع از استقبال سرمایه گذاری بخش خصوصی و طرف های خارجی در عرصه معادن خواهد شد .
آذرمند تصریح کرد: فعالیت اکتشافی در بخش معدن نیازمند اعتبارات لازم است که این امر را باید فراتر از بودجه های سالیانه یک سازمان وتشکیلات مورد توجه قرار داد و ضرورت حمایت دولت از این بخش مساله اصلی است.
وی شکل گیری کنسرسیوم های بزرگ معدنی را مهم دانست و گفت: حضور فعال در طرح های معدنی داخل و خارج کشور در قالب بنگاه های کوچک امکانپذیر نیست و این رویکرد شرکت های شاخص جهان است .
پژوهشگر مذکور براین اعتقاد است که بخش معدن می تواند از رشد متوسط اقتصادی هم عملکردی فراتر داشته باشد و در این مسیر از تجارب کشورهای موفق نیز می توان بهره گرفت .
وی یادآور شد : براساس اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، بخش معدن پس از دو سال نزول در شاخص تولید،‌ در سال 1393 روند صعودی داشت و به رشد 1.3درصدی دست یافت.
آذرمند گفت : مرکز آمار ایران سال 90 را به عنوان سال پایه در نظر گرفته و شاخص تولید بخش معدن از 100 در سال 1390 به 102 در سال 93 ارتقا پیدا کرد. شاخص تولید در بخش معدن طی سال های 92- 1391 به ترتیب به 99.6 و 99 ثبت شده بود.
وزارت صنعت در تازه ترین آمارهای خود شمار معادن فعال را 6 هزار معدن اعلام کرد که سالانه بیش از 400 میلیون تن مواد معدنی از آنها استخراج می شود.
منبع: ایرنا

آدرس کوتاه شده: