خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
یکشنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۶ ۶۸۱
چچ

حمایت وزیر نفت از سرمایه گذاری در منطقه پارسیان

عملیات اجرایی بندر پارسیان در ماه آینده آغاز می شود

رییس هیات عامل ایمیدرو در دیدار با وزیر نفت، با اشاره به جایگاه منطقه ویژه پارسیان، پیش بینی کرد عملیات اجرایی بندر پارسیان در ماه آینده آغاز می شود. وزیر نفت نیز در این نشست مشترک تاکید کرد: از توسعه و سرمایه گذاری در منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان حمایت می کنیم.

عملیات اجرایی بندر پارسیان در ماه آینده آغاز می شود

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، در نشست بررسی زمینه های رشد و رفع موانع سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان که با حضور جمعی از مقامات ارشد وزارت نفت برگزار شد، بیژن زنگنه از حمایت این وزارتخانه در راستای توسعه و سرمایه گذاری در این منطقه خبر داد.

در این نشست وزیر نفت با ابراز تشکر از رئیس هیات عامل ایمیدرو و همچنین اقدامات صورت گرفته در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان تصریح کرد: در حال حاضر می توان گفت که این منطقه از بن بست های قبلی رها شده و مشخص است که اخیرا در این منطقه تحولات مثبتی رخ داده است.

بیژن زنگنه ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان بهترین منطقه برای توسعه و رشد صنعت پتروشیمی محسوب می شود و در این راستا وزارت نفت، علاقمند به سرمایه گذاری و حمایت از امر سرمایه گذاری در این منطقه است.

وی از تامین گاز این منطقه توسط وزارت نفت خبر داد و ضمن استقبال از فعالیت های پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان گفت: توسعه صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از محورهایی است که دولت همواره آن را دنبال می کند.

زنگنه تصریح کرد: همکاری های وزارت نفت و شرکت پتروشیمی با ایمیدرو در جهت توسعه و سرعت بخشیدن کار ادامه خواهد یافت.

*شروع عملیات اجرایی بندر پارسیان با 4 اسکله

مهدی کرباسیان رئیس هیات عامل ایمیدرو نیز در این دیدار از شروع عملیات اجرایی بندر پارسیان تا یک ماه آینده خبر داد و گفت: برنده مناقصه بندر پارسیان مشخص شده و با ساخت 4 پست اسکله شروع و در نهایت به 19 اسکله افزایش می یابد.

وی افزود: در این خصوص ایمیدرو هماهنگی های لازم را با سازمان حفاظت محیط زیست انجام داده است ضمن اینکه مشاور بین المللی این پروژه نیز گزارش خود را تا پایان تیر ماه به محیط زیست ارائه خواهد کرد.

کرباسیان تصریح کرد: ایمیدرو تلاش کرده تا با بالاترین استانداردهای زیست محیطی بتواند امور مربوط به منطقه ویژه پارسیان و بندر آن را اداره کند.

وی در این نشست به تشریح اهداف و برنامه های جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی، آمادگی برای اجرای فراخوان جذب سرمایه گذار در حوزه های تولید آب و برق، برنامه های دوران ساخت و بهره برداری بندر پارسیان و همچنین نیازهای این منطقه در حوزه پتروشیمی پرداخت و خواستار حمایت بیشتر وزارت نفت از سرمایه گذاران این منطقه شد.

وی در ادامه به اقبال متقاضیان سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی ، فولاد و آلومینیوم به این منطقه اشاره کرد و افزود: تاکنون تقاضاهای زیادی به این منطقه ارسال شده و تاکنون نیز 5 قرارداد واگذاری زمین به صورت اجاره به شرط تملیک با پنج شرکت داخلی (شامل 5 قرارداد برای صنعت پتروشیمی و یک قرارداد نیز برای صنعت آلومینیوم) منعقد شده است. همچنین مجوزهای لازم برای این منطقه از جمله محیط زیست، استقرار گمرک، رفع تعهدات ارزی، ساخت بندر و ... اخذ شده است.

در ادامه مرضیه شاهدایی، مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ابراز تشکر از همراهی و مساعدت مدیریت منطقه پارسیان، این منطقه را برای رشد و توسعه ی آینده صنعت پتروشیمی مثال زدنی خواند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر متقاضیان معتبر اروپایی و بین المللی آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در این منطقه اعلام کرده اند، گفت: به منظور پیشبرد اهداف در این منطقه، تفاهمنامه ای را با ایمیدرو منعقد کردیم که نقشه راه همکاری های این دو مجموعه در آن تعیین شده است.

از سوی دیگر حسن شاهرخی، مدیرعامل شرکت توسعه صنایع انرژی بر پارسیان واپسین وضعیت پیشرفت فیزیکی پروژه های زیرساخت در منطقه و آخرین وضعیت ساخت بندر تخصصی و آغاز عملیات اجرایی فاز اول این بندر را تشریح کرد.

منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان در محدوده ای افزون بر 10هزارهکتاردر شهرستان پارسیان هرمزگان واقع شده و تحت نظارت و مدیریت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اداره می شود. شهرستان پارسیان در غرب استان هرمزگان و 30 کیلومتری عسلویه واقع شده است.

این منطقه برای احداث صنایع انرژی ­بر همچون پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم، آلومینا و... در نظر گرفته شده است. در طرح جامع مصوب این منطقه برنامه­ریزی برای تولید 18 میلیون تن در سال از جمله انواع محصولات پتروشیمیایی، 4 میلیون تن محصولات فولادی، 3 میلیون تن آلومینا و 600 هزار تن آلومینیوم به عنوان صنایع اصلی در نظر گرفته شده است.

همچنین تولید برق به میزان 4300 مگاوات و آب به میزان 750 هزار متر مکعب در روز و بندری با ظرفیت بارگیری سالانه 40 میلیون تن انواع کالا به عنوان صنایع پیشتیبان، صورت گرفته است.

در حال حاضر تمهیدات لازم برای تأمین آب به میزان 30 لیتر بر ثانیه و برق به میزان 4 مگاوات ساعت برای دوران ساخت و ساز صنایع صورت گرفته و موراد مذکور هم اکنون در دسترس است.

آدرس کوتاه شده: