چهارشنبه, ۰۴ مرداد ۱۳۹۶
۸۹۷
رشد 15 درصدی پروژه های مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری موادمعدنی ایران از رشد 15 درصدی تعداد پروژه های این مرکز و رشد 10 درصدی وضعیت مالی آن طی یک سال اخیر خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، غلامرضا ملاطاهری با بیان این مطلب اظهار داشت: این مرکز در سال٩٦پروژههای متعددی را در حوزه تحقیقات فرآوری در سطح ملی در دست انجام داد. از جمله این پروژه ها، بازیافت عناصر استراتژیک و با ارزش از سد باطله ها میباشد و پیشبینی میشود برخی نیز در مقیاس آزمایشگاهی و نیمهصنعتی تا پایان 96 نهایی شود.
وی ادامه داد: از جمله فعالیت های مرکز، فرآوری و استحصال کانیهای با ارزش از باطله معدن سنگآهن جلالآباد، استحصال عناصر نادرخاکی از سدباطله چادرملو، تست پایلوت نیمهصنعتی عناصر نادر منطقه ساغند، مطالعات فرآوری عناصر نادر منطقه سنگان، فرآوری گلقرمز جاجرم، فرآوری سرب و روی معدن مهدیآباد، و فراوری تیتانیوم کهنوج و فعالیت های زیست محیطی و نیز مهندسی معکوس ساخت برخی تجهیزات فرآوری طی سال 95 و 96 است.
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری موادمعدنی ایران خاطرنشان کرد: این مرکز، تحقیقات در بحثREE به لحاظ میزان مصرف و صنایعی را که در اینده وابسته به آن هستند در دستور کار خود قرار داده است و مطالعات فرآوری را بهصورت جامع بررسی میکند که پس از بررسی و تایید مطالعات فنی و اقتصادی میتواند وارد فاز اجرایی شود.
ملاطاهری با بیان اینکه لازمه پیشرفت یک مرکز تحقیقاتی وجود ارتباطات بینالمللی و آشنایی با تجهیزات و روشهای نوین تحقیقاتی و فرآوری است، گفت: خوشبختانه با اجرای برجام، رشد ارتباطات بینالمللی این مرکز با دیگر کشورها برقرار شد. این مرکز در بعد بینالمللی، تفاهمنامههای مختلفی با مراکز تحقیقاتی دنیا از جمله کشور آفریقایجنوبی و سازمان زمینشناسی فنلاند امضا کرد.
وی ادامه داد: مرکز یاد شده تفاهم نامه دیگری با مرکز تحقیقات پکن در زمینه آموزش آنالیز موادمعدنی و فرآوری عناصر، هایتِک، کار با دستگاههای پیشرفته، کانیشناسی و مطالعات میکروسکوپی و نیز نحوه تدوین گزارشهای مهندسی آغاز کرده است. به دنبال این همکاری ها، زمینه های آموزشی برای کارشناسان مرکز با هدف گذراندن دوره های مرتبط و بازدید از این مراکز نیز در دست اقدام است. همچنین در پی بازدید از مرکز تحقیقات چین مقرر شد پروژه های مشترک بین المللی به خصوص در منطقه خاورمیانه توسط مرکز انجام پذیرد.
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در ادامه با اشاره به کاهش ذخایر معدنی و اهمیت جلوگیری از خامفروشی، تصریح کرد: از این رو، پیش بینی می شود نیاز به فرآوری به منظور استحصال مواد ارزشمند از مواد کم عیار باعث شود مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی در سال های آتی نقش موثرتری در این حوزه ایفا کند.