خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
سه شنبه, ۱۲ دی ۱۳۹۶ ۱۰۰۹
چچ

در دومین گردهمایی مدیران در سال 96:

کرباسیان خبر داد: ایجاد 10 هزار شغل توسط ایمیدرو

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: این سازمان در بخش معدن و صنایع معدنی طی 4 سال گذشته، بیش از 10 هزار شغل ایجاد کرد.

کرباسیان خبر داد: ایجاد 10 هزار شغل توسط ایمیدرو

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان در دومین گردهمایی مدیران ایمیدرو که با حضور مدیرانی از سازمان برنامه و بودجه،‌ نظام مهندسی معدن و تعدادی از تشکل های معدنی برگزار شد،‌ ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: با شروع دولت یازدهم در سال 92، وضعیت مناسبی در بخش معدن و صنایع معدنی نداشتیم اما با همت دولت و پشتیبانی وزارتخانه، این بخش به عنوان یکی از مهمترین بخش ها در دولت و رئیس جمهور قرار گرفت و آقای شریعتمداری در دولت دوازدهم نیز بخش مذکور را به عنوان یکی از محوری ترین بحث ها مورد توجه قرار داده است.

وی ادامه داد: بخش معدن و صنایع معدنی در کمیسیون های مجلس نیز مورد توجه بیشتری قرار گرفته و اعضای آن نسبت به ما در این حوزه پیشتاز شده اند. دلیل آن نیز توجه بخش های دولتی و خصوصی، تشکل ها و مطبوعات به این موضوع است.

کرباسیان با بیان اینکه اکنون پروژه های متعددی در استان های یزد، کرمان، بندرعباس و غیره در حوزه معدن و صنایع معدنی آماده افتتاح است که برخی از آنها به دلیل مشغله مسئولان افتتاح آنها به تاخیر افتاده است، گفت: با اجرای طرح های فرآوری سنگ آهن توسط بخش خصوصی در منطقه سنگان که 2 واحد آن (کارخانه 5 میلیون تنی گندله و 2.5 میلیون تنی کنسانتره) هفته پیش افتتاح شد، حدود 4 هزار نفر به کار مشغول شده اند. ذخیره معادن این منطقه به یک میلیارد و 200 میلیون تن رسیده و با اقدامات اکتشافی، تا یک میلیارد و 500 هزار تن قابل افزایش است.

وی افزود: خوشبختانه با طرح های به بهره برداری رسیده، ظرفیت تولید افزایش یافته است. به عنوان مثال، در بخش کنسانتره سنگ آهن ظرفیت از 28 میلیون تن به 56 میلیون تن، گندله از 22 به 48 میلیون تن، فولاد از 22.5 به 31 میلیون تن، مس از 259 به 459 هزار تن رسیده ایم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه معادن همچون نفت و گاز فناپذیر است، گفت: در دنیا کشورهای معدنی محدود است و ما باید از این مزیت برای توسعه و اشتغال استفاده کنیم.

حفظ بازارهای صادراتی

وی افزود: خوشبختانه در بخش تولید در همه حوزه ها افزایش داشته ایم و به کشورهای مختلف اروپا، کانادا و آسیا صادرات داشته ایم که البته حفظ و تداوم صادرات بسیار مهم است.

کرباسیان با بیان اینکه در دولت یازدهم تصمیمات مختلف استراتژیک با همکاری مدیران شرکت های تابعه انجام شد، تصریح کرد: اکنون ایمیدرو در مسیر مناسبی قرار گرفته و سازماندهی مجدد روی آن انجام شده است. شرکت ملی فولاد هویت جدیدی یافته است. نقشه جامع فولاد تهیه شده و ستاد زنجیره فولاد تشکیل شده است. شرکت تهیه و تولید مواد معدنی نیز که در لیست واگذاری قرار گرفته بود، وضعیت خوبی پیدا کرده است.

وی ادامه داد: اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت و به ویژه ایمیدرو از بخش معدن و صنایع معدنی حمایت نمی کرد با مشکلات مختلفی که پیش روی آن بود، نمی توانستیم به شرایط فعلی برسیم.

حمایت از معادن کوچک و متوسط

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه باید همواره طرح های بزرگ و واحدهای تابعه را پایش کنیم، گفت: باید با کمک بخش خصوصی و تشکل ها، معادن کوچک و متوسط را مورد حمایت قرار دهیم و به سمت تجمیع و ایجاد کنسرسیوم این واحدهای کوچک رویم تا کارایی آنها افزایش یابد.

وی ادامه داد: با کار اکتشافی بزرگی که از سال 93 شروع شد، مشخص شد معادن بزرگ روزمینی نظیر گل گهر، سرچشمه و سنگان در کشور وجود ندارد و انشاءا... در معادن عمیق داریم که نیاز است از فناوری های روز استفاده کنیم. موضوع دیگر اینکه برای بهره وری مطلوب تر، باید معادن روباز را تجمیع کنیم و باطله های معادن را همچون کارخانه سنگ آهن جلال آباد فرآوری کنیم.

کرباسیان خاطرنشان کرد: آنچه در بخش اکتشاف باید در دستور کار قرار گیرد اینکه بخش غیر دولتی و خصوصی ترغیب شود تا برای بخش اکتشاف بودجه اختصاص دهند. تاکنون 45 هزار کیلومتر مربع از برنامه 250 هزار کیلومتر مربعی برای حضور بخش خصوصی و غیر دولتی فراخوان آگهی شده است.

ضرورت توجه به فناوری های روز

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه یکی از برنامه های دولت دوازدهم، توجه به بخش پژوهش و فناوری است، گفت: بودجه پژوهش و آموزش ایمیدرو از 2 میلیارد تومان سال 92 به 12 میلیارد تومان در سال گذشته رسید. با دانشگاه هایی که ظرفیت همکاری داشته اند، برای طرح های پژوهشی همکاری ها شروع شده است. مرکز تحقیقات کرج اقدامات خوبی انجام داده اما کافی نیست.

وی ادامه داد: بخش خصوصی به دلیل ریسک و کمبود نقدینگی به این موضوع زیاد توجه نکرده و دانشگاه ها هم که تنها به صورت نظری آموزش می دهند. بهره گیری از فناوری های روز برای کاهش مصرف آب در بخش معدن از جمله ضرورت هاست. در کارخانه های سنگان، 90 درصد آب مصرفی دوباره به چرخه برمی گردد.

کرباسیان با اشاره به اهمیت صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی در توسعه بخش معدن گفت: این موضوع برای دولت و مجلس جا افتاده است و با بانک صنعت و معدن توافقاتی در این خصوص صورت گرفته است. با کمک این صندوق، به بخش خصوصی در حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی خدمات داده می شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات خوب دولت دوازدهم و تاکیدات آقای شریعتمداری، متمرکز شدن هماهنگی ها و سیاستگذاری های حوزه معدن و صنایع معدنی است و موجب هم افزایی بیشتر میان معاونت معدنی و صنایع معدنی وزارتخانه و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی و نیز جلوگیری از دوباره کاری ها شده است.

استفاده از مشاوران معتبر خارجی

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه یکی از کارهایی بسیار خوبی که باید انجام شود، ترغیب پیمانکاران و مشاوران به اینکه از مشاوران معتبر خارجی استفاده کنند، است، گفت: ما در طرح ها مشاوران را مکلف کردیم که با مشاوران معتبر خارجی شریک شوند که این موضوع موجب افزایش دانش آنها شد و سطح دقت و نظم کار ارتقا یافت.

وی ادامه داد: این اقدام موجب می شود تا پیمانکاران ماشین آلات بهتری وارد کنند. در جلسه ای که با آقای شریعتمداری برگزار شد، اقدامات خوبی برای ماشین آلات معدنی صورت گرفت و دستوراتی به آقای خسروتاج (معاون وزیر) صادر شده است.

کرباسیان با بیان اینکه نیروی انسانی بزرگترین سرمایه به شمار می رود و حوزه ایمنی، بهداشت و محیط زیست را بسیار مهم تلقی می کنیم، اظهار داشت: انضباط در بخش های مختلف باید بسیار جدی باشد و این موضوع در حوزه های مختلف ایمیدرو مورد توجه قرار می گیرد و امیدواریم با همکاری وزارتخانه و سازمان نظام مهندسی بحث زغال سنگ حل شود.

وی ادامه داد: بحث ارتقای سطح آموزش بسیار مهم است و باید اجباری شود و مدیران به علم روز توجه کنند.

تسریع در تکمیل طرح های نیمه تمام

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه تسریع در تکمیل طرح های نیمه تمام به وجود مشکلات نقدینگی، از برنامه های ما است، گفت: نقدینگی مشکل اساسی است که باید با صبر و مدیریت آن را به پیش بریم. موضوع دیگر، نظارت بیشتر بر بخش معدن ضروری است و باید با وزارتخانه هماهنگ شود. به عنوان مثال در بخش فولاد مجوز ایجاد ظرفیت 120 میلیون تن داده شده است آن هم در جاهایی که مشکلات زیرساختی (آب، برق، گاز و ...) دارند و گرفتار شده ایم اما با پیشرفت 35-40 درصد کاری نمی توانیم کنیم و باید کامل شوند.

وی ادامه داد: دولت باید از تصدی گری خارج شود و جاهایی که بخش خصوصی آمادگی دارد واگذار شود.

حمل و نقل، چالش مهم بخش معدن و صنایع معدنی

کرباسیان با بیان اینکه بدون فراهم کردن زیرساخت ها، توسعه ای انجام نمی شود، به موضوع حمل و نقل به عنوان یکی از چالش های بسیار مهم بخش معدن و صنایع معدنی اشاره کرد و گفت: در این زمینه، تلاش های خوبی در دولت یازدهم صورت گرفت و مشکلات احصا شد. بزرگترین مشتری راه آهن حوزه معدن و صنایع معدنی است.

وی ادامه داد: الان از 24-25 میلیون تن جابه جایی در سنگان، حدود 8 میلیون تن از طریق ریل و بقیه از طریق جاده حمل می شود که با بهره برداری از 3 کارخانه، ترافیک زیادی در جاده ایجاد شده و اگر کارخانه های دیگر افتتاح شوند، این حجم ترافیک بسیار شدیدتر می شود. در ابتدای دولت دوازدهم بین آقای آخوندی و آقای شریعتمداری جلسه ای برگزار و در آن کارگروهی برای رفع این چالش پیشنهاد شد که البته نیاز به سرمایه گذاری است.

توجه به حوزه غیر فلزی

رئیس هیات عامل ایمیدرو توجه به حوزه های دیگر معدن و صنایع معدنی را ضروری خواند و گفت: باید در حوزه غیر فلزی نظیر کاشی، سیمان، سنگ های ساختمانی و غیره که می تواند در توسعه موثر باشد، کمک کنیم. به عنوان مثال ترکیه در بخش سنگ های ساختمانی سالانه 2 میلیارد دلار صادرات دارد. این در حالی است که ما با جود سنگ های با کیفیت تر تنها حدود 300 میلیون دلار صادرات داریم.

وی افزود: این مساله ناشی از این بوده که نفت و گاز، ما را از حوزه سنگ مغفول کرده و چندان دنبال درآمد در این حوزه های نبوده ایم.

کرباسیان با بیان اینکه بهره وری ضعف کل کشور است، خاطرنشان کرد: اقدامات ما در حوزه بهره وری و جایزه سالانه بهره وری باید شأن خود را حفظ کند و نیزدر واحدهای خود به موضوع بهره وری توجه ویژه داشته باشیم.

وی ادامه داد: توجه به محیط زیست و منابع طبیعی جزو اولویت های سازمان است. همچنین پاسخگویی به پرسنل و ارباب رجوع و مساله حقوق شهروندی مهم است و همه ما باید بدان توجه داشته باشیم.

آدرس کوتاه شده: