سه شنبه, ۰۸ مرداد ۱۳۹۸
۱۲۸۲
100 میلیارد تومان به تحقیقات صنعت فولاد اختصاص می یابد/ پایش پروژهای نیمه تمام کلید خورد
رییس هیات عامل ایمیدرو خبر داد: صندوق پژوهش و فناوری فولاد ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه صرفا به تحقیقات و نوآوری این صنعت اختصاص می دهد.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، خداداد غریب پور با اعلام این مطلب در همایش رونق تولید با احیا و فعال سازی معادن کوچک مقیاس، ادامه داد: صندوق پژوهش و فناوری ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه صرفا به تحقیقات و نوآوری صنعت فولاد اختصاص داده است. وی تصریح کرد: صندوق پژوهش و فناوری فولاد با مشارکت ایمیدرو و تولیدکنندگان فولاد تشکیل می شود.
وی تاکید کرد: ایمیدرو تعامل با دانشگاه ها را در راستای توسعه پژوهش، بومی سازی و تعمیق ساخت داخل ادامه خواهد داد.
وی همچنین اظهار داشت: پایش تکمیل پروژه های نیمه تمام با تشکیل کمیته پژوهش در ایمیدرو کلید خورده است.
به گفته غریب پور، با تشکیل کنسرسیوم های معدنی, اهداف معدن و صنایع معدنی با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه ایمیدرو آمادگی تعامل با دست اندرکاران طرح ملی احیا معادن کوچک را دارد، افزود: امیدواریم این رویداد منجر به همکاری بیشتر بین فعالان این بخش در جهت هدف توسعه معادن کوچک شود.
وی تاکید کرد: سرمایه صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی امسال به ۳۵۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت. وی تاکید کرد: مخالف تامین مالی به روش لیزینگ در بخش معدن هستم.
غریب پور درباره برنامه جدید اکتشاف اظهار داشت: ایمیدرو علاوه بر ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع ، ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع عملیات جدید اکتشاف را امسال در دستور کار دارد.
همکاری اکتشافی با ایمیدرو
پیش از غریب پور، علی رضا شهیدی رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور اعلام کرد: این سازمان با همکاری ایمیدرو قرار است کار ژئو فیزیک هوایی پهنه دیواندره در استان کردستان را انجام دهد.
وی افزود: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی طی سال جاری کار اکتشافی ۱۹۲ هزار کیلومتر مربع را انجام می دهد که شامل ۷۵ هزار کیلومتر ژیوفیزیک هوایی است.
شهیدی گفت: تقریبا ۹۸.۳ درصد معادن کشور کوچک مقیاس هستند و با توجه به اینکه تعریف مشخصی از این معادن وجود ندارد سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور معیارهایی برای سنجش اندازه معادن در نظر گرفته است. این معیارها میزان سرمایه، عمق معدن، میزان تولید و تکنولوژی مورد استفاده در معادن هستند.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور یادآور شد: معادن کوچک مقیاس در جهان به دو نوع سنتی و پیشرفته تقسیم می شوند که منظور از معادن کوچک مقیاس سنتی معادن غیر فلزی و عمدتا معادن سنگ های قیمتی هستند.
وی در ادامه گفت: اشتغال در بخش معدن آفریقا، آسیا، آمریکای لاتین و آمریکای مرکزی طی سال های اخیر روند رو به رشد داشته است. در سال ۲۰۱۷ میلادی اشتغالزایی این حوزه ۴۰ میلیون نفر اعلام شده است.
شهیدی یادآور شد: یکی از ویژگی های معادن کوچک مقیاس نرخ تبدیل منابع اکتشافی به معدن است. بنابراین در زمانی کوتاه می توانیم کانسارها را به معادن تبدیل کنیم.
به گفته وی، روند سرمایه گذاری و اکتشاف در معادن در حال فاصله گرفتن از همدیگر هستند. این در حالی است که بین سال های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۰ میلادی رابطه اکتشاف و سرمایه گذاری رابطه مستقیم داشتند.
شهیدی افزود: طی سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۳۰میزان سرمایه گذاری جهان در اکتشاف ۳۲ درصد کاهش نشان می دهد در حالی که اکتشاف ۲۵ درصد رشد خواهد داشت.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور یادآور شد: تا سال ۲۰۵۰ میلادی ذخایر معادن کوچک مقیاس سطحی کشور به پایان می رسد که این امر لزوم افزایش عمق اکتشافات را نشان می دهد.
وی در ادامه گفت: این سازمان در حوزه معادن متروکه در ۱۰ استان همچون معادن متروکه سمنان-سبزوار و معدن سرب و روی راور -به آباد فعالیت داشته است و آمادگی داریم در فعالسازی معادن متروکه همکاری کنیم.
شهیدی به محدوده های اکتشافی بلوکه شده اشاره کرد و اظهار کرد: با انجام بررسی های لازم از شهریور سال جاری هر ماه تعدادی از محدوده های بلوکه شده توسط این سازمان آزاد خواهد شد.