خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
دوشنبه, ۰۳ آذر ۱۳۹۹ ۱۹۳۰
چچ

توسعه اکتشافات معدنی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم/ 700 هزار کیلومتر مربع عملیات اکتشافی و شناسایی 900 محدوده امیدبخش توسط ایمیدرو

اکتشافات معدنی از اقدامات اساسی و زیربنایی برای توسعه بخش معدن به شمار می‌رود که در سال‌های گذشته، تقریبا به فراموشی سپرده شده بود و فعالیت کم‌رمقی در این بخش انجام می‌شد، اما در سال‌های ۹۳ تا ۹۶ حرکتی ارزشمند در این زمینه شکل گرفت که در دولت دوازدهم نیز تداوم یافت.

توسعه اکتشافات معدنی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم/ 700 هزار کیلومتر مربع عملیات اکتشافی و شناسایی 900 محدوده امیدبخش توسط ایمیدرو

به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، برپایه داده های آماری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، میزان سرمایه‌گذاری صورت گرفته ایمیدرو در بخش اکتشاف از سال ۹۳ تاکنون به بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

غریب پور رییس هیات عامل ایمیدرو در این باره می گوید: برپایه اقدام های ایمیدرو و شرکت‌های تابعه در حوزه اکتشاف، تاکنون ۹۰۰ محدوده امیدبخش معدنی شناسایی شده است.

بنابر برنامه اولیه، ایمیدرو اجرای اکتشاف در گستره ای به مساحت ۲۴۰ هزار کیلومتر مربع را در سال ۹۳ به عنوان برنامه خود اعلام کرد که در اجرا به ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع رسید اما در سال ۹۷ برنامه ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع جدید در این بخش تعریف شد. اکنون مساحت عملیات اکتشافات، حدود ۷۰۰ هزار کیلومتر مربع اعلام شده است.

اکتشاف در بیش از ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع پهنه معدنی

بنا به گفته خداداد غریب پور،‌ ایمیدرو بیش از ۴۰۰هزار کیلومتر مربع از برنامه اکتشاف خود را در مدت 2 سال گذشته عملیاتی کرد و در واقع از نیمه دوم سال ۹۲ تاکنون حدود ۷۰۰ هزار کیلومتر مربع فعالیت اکتشافی توسط ایمیدرو و شرکت های زیرمجموعه انجام شده است.

رییس هیات عامل ایمیدرو خاطر نشان کرد: بالغ بر ۵۰ هزار کیلومتر از ۷۰۰ هزار کیلومتر عملیات اکتشاف، توسط کنسرسیومی از شرکت های خصوصی انجام شده است.

تملک ایمیدرو بر ۲۸۰ محدوده معدنی

رییس هیات عامل ایمیدرو به تازگی از تملک این سازمان بر ۲۸۰ محدوده معدنی خبر داد و گفت: بقیه پهنه ها (پس از یکسال) برای واگذاری به بخش خصوصی در اختیار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ها قرار گرفته است.

وی گفت: اکنون از ۲۸۰ محدوده ای که در اختیار ایمیدرو قرار دارد برای ۸۰ محدوده پروانه اکتشاف صادر شده و از این ۸۰ پروانه، ۱۲ مورد به گواهی کشف تبدیل شده و به بخش خصوصی واگذار شده است.

غریب پور اعلام کرد: تاکنون ۴۶۰ هزار کیلومتر مربع از پهنه ها آزاد شده و ۶۶ هزار کیلومتر مربع (از این پهنه ها) امسال به بخش خصوصی واگذار شده است.

رشد پروانه های اکتشاف

براساس آمارهای مربوط به صدور پروانه اکتشاف معدنی در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۸.۷ درصدی به رقم ۴۷۵ فقره رسید.

جداول آماری وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می دهد که سال گذشته (۱۳۹۸) تعداد ۴۳۷ فقره پروانه اکتشاف معدنی در ۶ ماه ابتدایی صادر شده بود.

پیشگامی اصفهان، کرمان و خراسان جنوبی در صدور پروانه اکتشاف

آمار مورد بررسی گویای آن است که استان‌های اصفهان، کرمان و خراسان جنوبی هر یک با صدور ۳۹ فقره پروانه اکتشاف در نیمه نخست امسال، نسبت به دیگر استان‌ها بالاترین سهم را به خود اختصاص دادند و فارس با ۳۸ و سیستان وبلوچستان با ۳۶ فقره در جایگاه بعدی قرار گرفته اند.

سال گذشته در ۶ ماهه ابتدایی استان‌های کرمان، خراسان جنوبی و یزد به ترتیب با ۵۳، ۳۶ و ۲۸ فقره پروانه اکتشاف، سهم بیشتری نسبت به دیگر استان‌ها داشتند.

منبع: ایرنا

آدرس کوتاه شده: