سه شنبه, ۲۳ شهریور ۱۴۰۰
۷۷۴
جعفری: ضرورت همگرایی متولیان اکتشاف، در یکسان سازی اطلاعات ژئوفیزیک هوایی/برنامه انجام 2 میلیون متر حفاری با تامین تجهیزات توسط شرکت های بزرگ
رئیس هیات عامل ایمیدرو با تاکید بر تولید و گردآوری اطلاعات در بخش ژئوفیزیک هوایی، گفت: یکسان سازی، گردآوری و تکمیل اطلاعات ژئوفیزیک هوایی از الزامات توسعه بخش اکتشاف به شمار می رود و این اطلاعات باید در سامانه "کاداستر" آورده شود.
به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، وجیه الله جعفری که در نشست کمیته راهبری اکتشاف ایمیدرو سخن می گفت، با بیان اینکه در زمینه تهیه اطلاعات، شورای راهبری اکتشاف در ایمیدرو تشکیل شده است، افزود: هدف از تشکیل این شورا، ارایه ایده ها و تعیین مسئولیت های سازمان های ذیربط بود که خوشبختانه پایش اقدامات در حال انجام است.
هدایت نقدینگی
وی هدایت نقدینگی به بخش اکتشاف برای توسعه و تقویت این حوزه را از سیاست های ایمیدرو خواند و اعلام کرد: نگاه ما در زمینه اکتشاف، ملی است و این سازمان پیرو سیاست های توسعه ای، بستر اجرای برنامه ها اکتشاف را فراهم کرده است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در این راستا ایمیدرو با هدف توسعه و تامین خوراک حوزه معدن و صنایع معدنی، برنامه های اکتشاف را دنبال می کند.
برنامه تامین تجهیزات و انجام 2 میلیون متر حفاری
رئیس هیات عامل ایمیدرو تامین و ساخت تجهیزات حوزه اکتشاف با راهبری ایمیدرو را از دیگر برنامه های توسعه ای خواند و عنوان کرد: تامین مالی برای واردات تجهیزات اکتشاف و حفاری توسط شرکت های بزرگ مورد توجه است و این موضوع تحقق دستیابی به هدف 2 میلیون متر حفاری را سرعت خواهد بخشید.
در این جلسه نمایندگان حوزه اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان زمین شناسی و شرکت های معدنی حضور داشتند و به بیان نظرات و تشریح اقدامات مجموعه خود پرداختند. این گزارش می افراید، مطالعات جهت تکمیل و تولید اطلاعات پایه در کشور از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور برای یک برنامه پنج ساله با تامین منابع مالی توسط ایمیدرو در حال پیگیری است.
در این طرح 5 ساله اهدافی از جمله نوسازی و بهسازی زیرساختها و تجهیزات اکتشافی و آزمایشگاهی کشور با هدف افزایش بازدهی مطالعات و فرایندهای اکتشاف در کشور و همچنین توانمندسازی متخصصان اکتشافی در کشور در حوزه زمینشناسی و اکتشاف جهت تکمیل اطلاعات پایه کشور در حوزه زمین شناسی هدفگذاری شده است.
انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی به میزان 400 هزار کیلومتر خطی به منظور تکمیل اطلاعات پایه کشور و آغاز پروژه اکتشافات سیستماتیک در مقیاس یک پنجاه هزارم در چهار لایه فلزی، غیرفلزی، کانیهای قیمتی و نیمه قیمتی و عناصر نادر خاکی با تامین منابع مالی از سوی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) هدفگذاری شده است.