دوشنبه, ۲۹ شهریور ۱۴۰۰
۶۰۴
چین و استرالیا پیشتازان آینده بازار لیتیوم
چین و استرالیا پیشتازان بازار لیتیوم در آینده خواهند بود. این در حالی است معدنکاری این فلز، کمبود اب را دامن می زند.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، به نقل از وب سایت Cisionکشورهای چین و استرالیا طی سال های آینده پیشتازان عرصه معدنکاری لیتیوم جهان خواهند بود.
تقاضای جهانی برای استخراج لیتیوم به دلیل عملکرد خوب فلز، مقاومت در برابر حرارت و ویژگی سبک وزن بودن، این فلز را برای استفاده در سفینه های فضایی، زیردریایی ها و یا تجهیزات ایمنی ایده آل می کند.
لیتیوم کاربرد وسیعی در رطوبت زدایی، خنک کننده ها و تهویه های هوای مورد نیاز در بیمارستان ها و مجتمع های تجاری دارد.
بنابر پیش بینی موسسه تحقیقات بازار Fairfield، انتظار می رود بازار جهانی این فلز طی سالهای 2020 تا 2025 میلادی شاهد میانگین رشد سالانه 26.3 درصد باشد. همچنین ارزش بازار جهانی لیتیوم از 829 میلیون و 730 هزار دلار در سال 2019 میلادی به میزان یک میلیارد و 630 میلیون و 300هزار دلار آمریکا افزایش خواهد یافت.
آلودگی شدید هوا در کشورهای نوظهور، حرکت به سمت خودروهای الکتریکی و معدنکاری لیتیوم را افزایش داده است زیرا این فلز نقش کلیدی در تولید باتری های لیتیومی دارد.
چالش های پیش رو در استخراج لیتیوم
استخراج لیتیوم نیاز به آب فراوان دارد به طوری که تولید هر تن از این فلز به 500 هزار گالن آب نیاز دارد. این امر با انتشار بوراکس، پتاسیم و منگنز در پساب تولید شده در منابع آب محلی نیز همراه است.
تاکنون جوامع مختلفی از کمبود آب و تهدیدهای معیشتی ناشی از فعالیت های استخراج لیتیوم ابراز نگرانی کرده اند. همه این عوامل موجب ایجاد مباحثی در مورد تداوم معدنکاری لیتیوم شده و رشد یازار جهانی استخراج این فلز را با چالش مواجه کرده است.
آسیا و اقیانوسیه نقش کلیدی در بازار معدنکاری لیتیم دارند به طوری که استرالیا حدود 50 درصد از تولید لیتیم سال 2019 میلادی را به خود اختصاص داده است.
رشد بالای اقتصادی همراه با آب و هوای گرمسیری، علت تقاضای بی سابقه تهویه هوا در کشورهای آسیایی است.