ضرورت توجه به سبد سهامداري و سرمايهگذاري براي فولاد مباركه
مديرعامل شركت فولاد مباركه گفت: نبايد منابع مالي شركت صرفا به نقدينگي و سودآوري محدود شوند، بلكه سبد سهامداري و سرمايهگذاري نيز بايد به منابع مالي اضافه شوند و در اين صورت است كه ظرف چند ماه ميتوان به يك استراتژي بلندمدت كارآمد رسيد.
محمدياسر طيبنيا، مديرعامل فولاد مباركه، در جلسه كميته عالي تحول اين شركت كه با موضوع «تدوين جهتگيريهاي استراتژيك آينده فولاد مباركه» برگزار شد، با تأكيد بر ضرورت تسريع در اجراي پروژههاي جاري فولاد مباركه اظهار كرد: پروژههاي مرتبط با پايداري، توليد، افزايش بهرهوري، كاهش ضايعات، افزايش تابآوري و توازن در زنجيره توليد در اولويت شركت قرار دارند.
لزوم تدوين برنامههاي بلندمدت براي فولاد مباركه
وي با تأكيد بر ضرورت ترسيم افق چشمانداز 1410 و 1450 در فولاد مباركه افزود: از امروز بايد براي تدوين برنامههاي بلندمدت براي افق دهساله و پنجاهساله اقدام كنيم و در پروژههاي فولاد مباركه سهمي براي تبديل شدن به يك شركت موفق همچون شركتهاي نامدار جهاني داشته باشيم؛ چراكه فولاد مباركه بايد در تراز شركتهاي موفق و مشهور جهان همچون پوسكو، ال.جي و تويوتا قرار داشته باشد.
مديرعامل شركت فولاد مباركه با بيان اينكه اگر قرار است تنها به حفظ سهم كمّي فولاد در كشور بينديشيم، بهطور قطع اين جايگاه و سهم را نيز از دست خواهيم داد، خاطرنشان كرد: فولاد مباركه براي افزايش و حفظ سهم كميّ خود از توليد فولاد، تنها نبايد به فكر احداث و ايجاد واحد جديد براي توليد باشد؛ چراكه در حال حاضر اين شركت در مجموعههاي مختلف صنعتي و معدني همچون «گلگهر» بهعنوان يكي از توليدكنندگان فولاد، سهامدار عمده است؛ بنابراين بهتر است به تركيب سهامداران گروه فولاد مباركه انديشيده شود.
جنبه استراتژيك مبحث حملونقل از جنبه سودآوري آن براي فولاد مباركه بيشتر است
وي ادامه داد: شركت فولاد مباركه ميتواند با خريد بخشي از سهام يك شركت جديد، مسائل و برنامههاي تعريفشده خو د را پيش ببرد. ما بايد تمركز بيشتري بر سهامهاي موجود در بورس داشته باشيم، زيرا ميتوانيم سهام يك شركت را خريداري و چند ميليون تن فولاد را به تملك درآوريم. برخي شركتهاي كوچك و توليدكننده فولاد در بورس وجود دارند كه ميتوان آنها را بهعنوان يك بخش جديد براي فولاد مباركه خريداري و به توليد اين مجموعه اضافه كرد. در خصوص نيروگاه و توليد انرژي نيز همين مصداق وجود دارد.
طيبنيا با اشاره به مسائل اقتصادي، محدوديتهاي منابع انرژي و همچنين حملونقل در فولاد مباركه اذعان داشت: جنبه استراتژيك مبحث حملونقل از جنبه سودآوري آن براي فولاد مباركه بيشتر است؛ حملونقل يك حوزه چالشي است و ممكن است كه بخواهيم به صورت مستقيم وارد آن شويم.
ضرورت توجه به سبد سهامداري و سرمايهگذاري براي فولاد مباركه
وي تصريح كرد: زماني كه افق بلندمدت براي سال 1450 را ترسيم كرده و به نقشآفريني در عرصه بينالمللي و استراتژيهاي خود توجه ميكنيم، شايد نياز به مشاركت ديگر بخشها براي حوزههاي استراتژيك و سودآور وجود داشته باشد؛ براي مثال در حال حاضر، شركت معدني و صنعتي «چادرملو» در بحث معدن حاضر به همكاري با فولاد مباركه است، اما بايد محدوديتها، ظرفيتها و منابع مالي نيز در اين راستا در نظر گرفته شوند.
مديرعامل شركت فولاد مباركه ابراز داشت: نبايد منابع مالي شركت صرفا به نقدينگي و سودآوري محدود شوند، بلكه سبد سهامداري و سرمايهگذاري نيز بايد به منابع مالي اضافه شود و در اين صورت است كه ظرف چند ماه ميتوان به يك استراتژي بلندمدت كارآمد رسيد.
وي تأكيد كرد: بايد افق فكري موجود در شركت فولاد مباركه را از زنجيره فولاد و حفظ سهم فولاد در كشور دور كرد؛ چراكه اين شركت قادر به انجام فعاليتهايي است كه بسياري از شركتهاي داخلي توان انجام آن را ندارند. پس بايد به فكر اين باشيم كه فولاد مباركه در افق بعدي، در پلههاي بالاتري از زنجيره فولاد قرار گيرد و مصداق آن حوزههاي معدني است كه مكمل زنجيره فولاد هم به شمار ميآيند.
سيدمهدي نقوي معاون تكنولوژي شركت فولاد مباركه در گفتوگو با خبرنگار فولاد اظهار كرد: نخستين جلسه كميته عالي تحول در دوره مديريت جديد شركت فولاد مباركه روز شنبه 15 آبان ماه 1400 با موضوع تدوين جهتگيريهاي استراتژيك آينده فولاد مباركه برگزار گرديد و گزارشي از وضعيت زنجيره توليد فولاد، از سنگ آهن تا محصولات نهايي در كشور ارائه شد. همچنين متناسب با اين گزارش، در مورد وضعيت و جايگاه فولاد مباركه در ميان ساير بازيگران اصلي اين زنجيره تبادل نظر صورت گرفت و مفاد كلي طرح جامع توسعه فولاد مباركه در افق1410، مطرح و برنامههاي آتي اين شركت نيز بررسي شد.