به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، مهدی کرباسیان در سلسله نشست ها با تشکل ها در دیداری با اعضای هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران افزود: به رغم چالش هایی که از سوی واسطه ها ایجاد شده، تولید داخلی شمش، نیاز صنایع پایین دستی را تامین می کند و معضل دلالی با راهکارهای بخش خصوصی و دولت حل می شود.
وی ادامه با اشاره به تقاضای 82هزار تنی شمش آلومینیوم طی بهار امسال در بورس کالا نشان دهنده تقاضای کاذب است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته میزان تقاضا در محدوده 20هزار تن قرار داشت.
کرباسیان یادآور شد: بازارهای فولاد و مس نیز به سبب رشد ظرفیت ایجاد شده در سال های اخیر به سمت تعادل رفته اند و از نظر عرضه مشکلی ندارند. همچنین در حوزه آلومینیوم نیز عرضه عام تولیدات شرکت های المهدی و هرمزآل همراه با ایرالکو در بورس کالا، بازار را متعادل می کند.
مکاتبه با ایمیدرو و وزارت صنعت معدن و تجارت
وی از اعضای این تشکل خواست به صورت فعال پیشنهادات را همزمان به وزارت صنعت معدن و تجارت و ایمیدرو در جهت حمایت از تولید داخلی و همچنین ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا، ارسال کنند.
رییس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: اعلام همزمان اسامی خریداران شمش در بورس کالا به سازمان تعزیرات و سندیکای صنایع آلومینیوم، مشخص می کند که آیا خرید شمش برای صنایع پایین دستی بوده یا صرفا جنبه دلالی داشته است.
تفاوت قیمت شمش در بورس و بازار آزاد
پیش از کرباسیان، هوشنگ گودرزی رییس هیات مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم اظهار داشت: دریافت شمش بر پایه ارز دولتی و عرضه به نرخ آزاد توسط دلالان، صنایع پایین دستی آلومینیوم را برای تولید دچار مشکل کرده است.
وی افزود: اختلاف قیمت 4تا5هزار تومانی هر کیلو شمش بین بورس کالا و بازار آزاد، واسطه ها را به سمت تقاضای کاذب جلب کرده و این امر به ضرر صنایع آلومینیوم شده است. گودرزی ادامه داد: ما خواهان حضور تمامی تولیدکنندگان شمش آلومینیوم به ویژه المهدی و هرمزآل در بورس کالا هستیم تا عرضه واقعی بر اساس ظرفیت های تولید انجام گیرد.
گودرزی تاکید کرد: اعلام اسامی خریداران بورس کالا، مشخص می کند که شمش خریداری شده برای تولید مصرف شده با جنبه دلالی داشته است.
در این نشست همچنین هبت اله فاضلی ، اسد ا... ملتجی، شاهن مارکاریان و رضا فلاح نژاد دیگر اعضای هیات مدیره سندیکا نیز به بیان آسیب های وارد شده به صنایع پایین دستی بر اثر تفاوت نرخ بورس کالا و بازار آزاد، پرداختند و خواستار حل این معضلات شدند.