به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، امیر خرمی شاد روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: سال اول برنامه مزبور که از دی ماه 1392 شکل اجرایی به خود گرفت و از منطقه سنگان خراسان جنوبی آغاز شده و100 هزار کیلومتر مربع از مناطق مختلف کشور را تحت پوشش قرار می دهد و بقیه برنامه هم طی دو سال تکمیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: برنامه اکتشاف ذخایر معدنی در چارچوب تفاهمنامه معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با سازمانهای ایمیدرو و زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور شکل اجرا به خود گرفت.
معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو اظهار داشت: ارزش طرح های آتی این سازمان به 9 میلیارد دلار می رسد که به منظور توسعه و اجرای 29 طرح مختلف در بخشهای سنگ آهن، زغالسنگ، فولاد، مس، آلومینیوم، طلا، منیزیم و غیره صرف خواهد شد.
وی تصریح کرد: ایمیدرو برای جلب و جذب سرمایه گذاری در طرح ها و پروژه های مختلف اولویت را به سرمایه گذاران در داخل کشور داده، سپس هموطنان مقیم خارج از کشور در این بخش می توانند مشارکت داشته باشند و در نهایت سرمایه گذاران خارجی می توانند در زمینه های مربوطه در ایران فعالیت کنند.
خرمی شاد خاطرنشان ساخت: جمهوری اسلامی ایران قوانین و مقررات برای سرمایه گذاری خارجی را وضع کرده و امروز سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران به منزله دریچه ورود سرمایه گذاران خارجی به کشورمان محسوب می شوند.
وی یادآور شد: سازمان ایمیدرو تاکنون 17 میلیارد دلار در زمینه های تحت پوشش خود طی سالهای گذشته سرمایه گذاری انجام داده که موجب ایجاد 70 هزار شغل جدید شده است.
به گفته خرمی شاد، میزان ذخایر معدنی قطعی و احتمالی ایران 60 میلیارد تن ارزیابی شده در حالی که کمتر از 15 درصد از مساحت کشور تحت پوشش فعالیت اکتشافی قرار گرفته است و با اجرای طرح های اکتشافی افزایش می یابد. ارزش چنین ذخایر معدنی کشور نیز حدود 750 میلیارد دلار برآورد شده است.
معاون سازمان ایمیدرو تصریح کرد: موقعیت ایران در خاورمیانه و همسایگی با 15کشور جهان که درمجموع جمعیتی بالغ بر 500 میلیون نفر را در خود جای داده اند و راههای ارتباطی، دسترسی به آبهای آزاد، منابع فراوان انرژی و ذخایر غنی معدنی در کنار مزیت های مختلف ،کشورمان را در جهان جایگاه ویژه بخشیده است.
میزان استخراج مواد معدنی کشور در سالهای 92 - 1391 به ترتیب 390 و 420 میلیون تن اعلام شده و قرار است در سال پایانی برنامه پنجم توسعه کشور (1394) به 570 میلیون تن برسد.
ایران با 68 نوع ماده معدنی، جزء 10 کشور برتر دنیا از نظر تنوع مواد معدنی محسوب می شود و از نظر ذخایر در کنار 15 کشور شاخص جهان جای می گیرد.