شرکتهایی که برای اولین بار در جایزه شرکت میکنند پیشنهاد میشود در سطح آغازگران بهره وری شرکت کنند. البته اگر شرکت دارای سطح بلوغ مناسبی است و نظام های مدیریت کیفیت متداول را استقرار داده و همچنین در بخش نتایج دارای شاخصهای مالی و مشتریان، کارکنان با روند مناسب و اهداف تحقق یافته هستند یا در سایر جوایز سابقه حضور دارند در سطوح بالاتر شرکت کنند.
همانطور که در شکل بالا آمده است سازمان پس از ثبت نام در جایزه در جلسه هم اندیشی شرکت خواهند کرد. ( این جلسه در تاریخ 20 تیرماه با حضور بیش از 80 نفر از نمایندگان شرکت ها تشکیل شد) و توضیحات لازم در مورد جایزه به آنها داده می شود. البته برای آن دسته از شرکت هایی که توفیق حضور نداشتند با مطالعه مطالب وب سایت می توانند آگاهی لازم را کسب نمایند.
پس از این مرحله نمایندگان شرکت ها باید در دوره های آموزشی که در بخش آموزش زمان های آن مشخص شده ثبت نام کنند. شایان ذکر است برای شرکت های زیر 150 نفر حداقل 4 نفر از واحد های تضمین کیفیت، تولید، منابع انسانی و HSE و یا نت در این کلاس ها حضور یابند. برای سازمان های بین 150 تا 500 نفر حداقل 8 نفر و برای سازمان های بالای 500 نفر حداقل 25 نفر باید دوره 3 روزه آموزشی مربوط به مدل را بگذرانند.
سپس شرکت باید یک فرد واجد شرایط و علاقهمند را بهعنوان مدیر تعالی کیفیت منصوب نماید و همچنین کمیته راهبری بهرهوری را مرکب از معاونین و مدیران ارشد شرکت تشکیل دهد و اجکام مربوطه را صادر نمایند.
در مرحله بعد، شرکت با بهکارگیری یکی از روشهای معمول[1] باید خودارزیابی را انجام دهد. خروجی خودارزیابی شامل نقاط قوت، فرصتهای بهبود و امتیاز است. سپس بر اساس فرصتهای بهبود شناساییشده، پروژههای بهبود تعریفشده و اولویتبندی[2] آنها صورت میپذیرد. حداقل 3 پروژه بهبود باید تشریح و شواهدی از جاریسازی آنها در اظهارنامه ارائه شود. اظهارنامه مطابق با تمپلیتی که در وبسایت جایزه ارائهشده تهیه و در موعد مقرر برای دبیرخانه ارسال شود.
طبق زمان بندی ارزیابی طی دور روز و حضور 4 نفر از تیم ارزیابی در دی ماه و بهمن ماه انجام شده و گزارش بازخورد تهیه و برای شرکت ارسال خواهد شد.
در نهایت در روز مراسم پایانی از شرکت هایی که در فرآیند ارزیابی حضور پیدا کرده اند و موفق به اخد سطوح مختلف جایزه شده اند تقدیر به عمل خواهد آمد.
[1] معمولاً برای شرکتهایی که در ابتدای راه هستند روش پرسشنامه و یا کارگاه پیشنهاد میشود
[2] معمولاً از روش آثار و تلاش برای اولویتبندی استفاده میشود.