سه شنبه, ۰۲ آبان ۱۳۹۶
۷۴۱
آغاز اجرای دورههای آموزشی تخصصی کارشناسان معادن بخش خصوصی
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری از آغاز اجرای دورههای آموزشی تخصصی کارشناسان معادن بخش خصوصی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شمسالدین سیاسیراد با بیان این مطلب اظهار داشت: ایمیدرو درچارچـوب برنامه ملی توانمندسازی منابعانسانی شاغـل در معادن و صنایعمعدنی بخشخصوصـی از طریق آموزش و توسعه یادگیری، قرارداد برگزاری دورههای آموزشی کارکنان معادن بخش خصوصی درسطوح کارشناسی و بالاتر را برای اجرا در سال جاری با سازمان نظـام مهندسی معـدن ایران (به عنوان مجـری دوره های آموزشـی) منعقد کرده است.
وی ادامه داد: اولویتهای آموزشی و موضوعات دورههای تخصصی توسط کارگروهی متشکل از کارشناسان سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها، نظام مهندسی معدن ایران، آموزش فنی و حرفهای کشور و خانه معدن ایران در 31 استان تعیین و از تاریخ 25 مهرماه در محل سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها یا در محل معادن برگزار شده است. همچنین طبق روند 2 سال گذشته، ایمیدرو با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به زودی اجرای دورههای آموزش" ایمنیکار" ویژه کارگران معادن بخشخصوصی را آغاز خواهدکرد.
483 عنوان دوره آموزشی بخش خصوصی
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو خاطرنشان کرد: ایمیدرو طی 2 سال گذشته، 483 عنوان دوره آموزشی مهارتی و تخصصی را برای 13 هزار و950 نفر از شاغلان معادن بخشخصوصی با استفاده از مدرسان داخلی برگزار کرده است. در این میان، برگزاری بیش از 30 مورد کارگاه آموزشی برای معرفی دانشفنی و فناوریهای جدید با استفاده از مدرسان مطرح خارجی، طراحی و برگزار شده است.
وی ادامه داد: طی سال گذشته، 2 هزار و 130 نفر از کارگران معادن بخش خصوصی در دوره آموزشی "ایمنیکار" ایمیدرو که با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و با نظارت سازمان نظام مهندسی معدن ایران برگزار شد، شرکت کردهاند.
چالش های پیش روی برنامه ملی توانمندسازی منابعانسانی
سیاسیراد با اشاره به چالش های موجود در اجرای برنامه ملی توانمندسازی منابعانسانی شاغـل در معادن و صنایع معدنی بخشخصوصـی از طریق آموزش و توسعه یادگیری ایمیدرو تصریح کرد: نبود تقاضای جدی برای استفاده از مشوقها و فرصتهای آموزشی داخلی و خارجی در بنگاههای کوچک و متوسط معدنی، ظرفیتهای محدود پشتیبانی و اجرایی برگزاری دورههای آموزشی در استانها و نیز سازماننیافتگی طرف عرضه خدمات آموزشی در حیطه آموزشهای غیر رسمی مهارتی و تخصصی معدنی در کشور بهویژه کمبود مدرسان حرفهای و صاحبصلاحیت کافی، از جمله این چالشها است.
وی ادامه داد: در همین چارچوب، تمرکز بر تحریک تقاضا برای بازآموزی و یادگیری از طریق فرهنگسازی و ترویج اهمیت و ضرورت آموزشهای مستمر با جلب مشارکت و همکاری تشکلهای بخشخصوصی و انجمنهای علمی موجود، ساماندهی طرف عرضه خدمات آموزشی در قالب دفاتر فنی و موسسات تخصصی، ارائه خدمات آموزشی در بخش معدن و صنایع معدنی بهخصوص سرمایهگذاری و استفاده از فرصتها و ظرفیتهای خارجی و بینالمللی در تربیت و تامین مدرسان با کیفیت درکشور و نیز ایجاد تنوع در شیوههای آموزشی با استفاده از ابزارهای مدرن کمک آموزشی، بخشی از برنامهها و اولویتهای ایمیدرو در دولت دوازدهم برای گسترش کمی، ارتقای کیفی و بهبود اثربخشی اجرای دورههای آموزشی مهارتی و تخصصی مدیران وکارکنان معادن و صنایعمعدنی کشور است.