محمد آقاجانلو ادامه داد: شرکت های ایرانی همچنین می توانند زمینه همکاری خود با شرکت های خارجی را برای بهره گیری از توان فنی و مالی آن ها فراهم آورند که این امر با تشکیل شرکت مشترک یا کنسرسیوم بین المللی عملی می شود.
وی یادآور شد: پیش نیاز اجرای طرح های بالادستی و پایین دستی صنعت آلومینیوم وجود شرکت هایی است که در بخش مشاوره ، امور فنی و مالی قدرت بالایی داشته باشند. به گفته وی در حال حاضر تولید کک نفتی و آلومینا در مقیاس اقتصادی، از حلقه های مفقوده این صنعت در ایران محسوب می شود.
آقاجانلو در عین حال گفت: نیاز ایران در صنعت آلومینیوم را تمامی بخش های بالادستی همچون بوکسیت، آلومینا و آلومینیوم در برمی گیرند. علاوه بر این بخش های پایین دستی تولید ورق، مفتول، فویل و ... که کاربرد فراوانی در صنایع پیدا کرده اند، نیز از دیگر نیازهای کشور هستند.
این مدیر ایمیدرو خاطر نشان کرد: برای توسعه صنعت آلومینیوم در ایران، نیاز به فناوری جدید داریم که بخش خصوصی می تواند با شرکای خارجی خود آن را به دست آورد.
وی با یادآوری اینکه طی ماه های گذشته تقاضای شرکت های خارجی برای فعالیت و سرمایه گذاری در ایران افزایش قابل ملاحظه ای داشته افزود: شرکت های داخلی می توانند از فضای پسا برجام برای همکاری های مشترک در زمینه فنی و مالی استفاده کنند.
چهارمین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی آلومینیوم روزهای 22 و 23 اردیبهشت ماه جاری (چهارشنبه و پنجشنبه) در هتل المپیک تهران برگزار می شود.