محمدرضا نعمتزاده گفت: برخی موانع بسیار پیش پا افتاده ای سر راه همکاریها وجود دارند که حاصل چند سال توقف روابط است و اکنون باید این مشکلات، گام به گام حل شوند.
وی در ادامه گفت: برخی از شرکتهای خصوصیسازی شده (ایرانی) به بانکهای آلمانی بدهکار هستند که آنها باید هرچه سریعتر بدهیهای خود را پرداخت کنند این در حالی است که دولت ایران کل تعهداتش را انجام داده و توافقات انجام شدهاند.
نعمت زاده اضافه کرد: پس از ملاقات با یکی از بانک های آلمان این موضوع مطرح شد که بانک های آلمانی آمادگی اعطای وام به شرکت های ایرانی را دارند. وی در عین حال اظهار امیدواری کرد که با تلاش طرفین، مساله بیمههای صادراتی هم حل شود. در این باره قرار شد که در روزهای آینده وزیر اقتصاد آلمان ضمن سفر به تهران، مسایل باقیمانده را با مقامات بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی برطرف کند.
نعمتزاده در رابطه با قطعیشدن حضور خودروسازان آلمانی در ایران گفت: در خودروهای سنگین، اتوبوس و کامیون ما همکاری درازمدت داشتیم و این همکاریها دوباره ازسر گرفته شدهاند. در حال حاضر ما درحال تعمیق همکاریهایمان بهصورت سرمایهگذاری مشترک هستیم. مذاکرات بهخوبی پیش میروند و ما انشاالله در یکی دو ماه آینده در این زمینه شاهد انعقاد قراردادهای سرمایهگذاری مشترک خواهیم بود.
اهمیت کم نظیر ایران برای کشورهای اروپایی
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایران در منطقه ای واقع شده که بازار مصرفی۴۰۰ میلیون نفری را در بر می گیرد و به همین دلیل برای کشورهای اروپایی از اهمیت کم نظیری برخوردار است.
محمدرضا نعمت زاده با اشاره به ظرفیت های بی بدیل اقتصادی و تجاری ایران در منطقه از جمله موقعیت کم نظیر جغرافیای اقتصادی ایران ( دومین دارنده منابع گاز و چهارمین کشور دارنده منابع نفت جهان)، نیروی انسانی تحصیل کرده، صنایع پتروشیمی، صنایع معدنی و زیرساخت های اقتصادی قوی و فضای سیاسی مثبت ایجاد شده بعد از توافقنامه ژنو به آلمانی ها توصیه کرد از این فرصت استفاده کنند.
وی افزود: بعد از توافقنامه هسته ای ژنو شرکت های اروپایی از جمله فرانسوی، ایتالیائی،اتریشی و آلمانی رقابت سختی را برای ورود مجدد به بازار ایران آغاز کرده اند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در ادامه سخنان خود آلمان را به عنوان کشوری که بیشترین میزان همکاری را در شرایط سخت تحریم با جمهوری اسلامی ایران داشته معرفی کرد به طوری که سقف مبادلات تجاری دو کشور در سخت ترین شرایط و تحریم های اقتصادی غرب علیه ایران به کمتر از 3 میلیارد دلار در سال نرسیده است.
نعمت زاده برگزاری این گونه گردهمای ها را موجب آشنائی بیش از پیش شرکتهای تجاری و تولیدی دو کشور و افزایش سطح مبادلات تجاری تا سقف حدود 8 میلیارد یورو درسال های آینده توصیف کرد.