وی با اعلام اینکه یادآور شد: با موافقت شورای اقتصاد، ایمیدرو 330 میلیارد تومان از بودجه طرح را با استفاده از اوراق مشارکت تامین می کند که انتشار آن در ماه آتی انجام می شود.
این طرح که در بیش از 20 سال گذشته در انتظار فعال شدن قرار داشته به پشتوانه معدن تیتانیوم کهنوج فعالیت را آغاز خواهد کرد. علی منظری توکلی مجری طرح تیتانیوم با ارایه گزارشی از وضعیت پروژه و ذخایر تیتانیوم، میزان ذخیره قطعی این معدن با اکتشافات کنونی را 160 میلیون تن (در بخش آبرفتی و سنگی) اعلام کرد که در ادامه رییس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد با انجام اکتشافات جدید، میزان ذخیره قطعی بیش از پیش افزایش خواهد یافت.
کرباسیان تصریح کرد: طرح تیتانیوم از دو بخش تولید کنسانتره و سرباره تشکیل شده به طوری که هم اینک پیمانکار «ایرانی و خارجی» بخش سرباره در حال آماده سازی مقدمات برای اجرای عملیات است و پیمانکار بخش کنسانتره نیز به زودی مشخص خواهد شد. رییس هیات عامل ایمیدرو تصریح کرد: با احداث این طرح، برای تولید 130هزار تن کنسانتره تیتانیوم ظرفیت ایجاد می شود که با استفاده از آن محصول، 70هزار تن سرباره تیتانیوم تولید خواهد شد.
رییس هیات عامل ایمیدرو در عین حال افزود: پس از این مراحل، برنامه ساخت کارخانه تولید پیگمنت (مورد استفاده در صنایع تولید رنگ، کاغذ و ...) با ظرفیت تولید سالانه 50هزار تنی در دستور کار قرار می گیرد.
از دستاوردهای برجام
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، حضور و اشتیاق شرکت های معتبر خارجی برای اجرای طرح های معدنی و صنایع معدنی ایران را از نتایج برجام دانست و گفت: شرکت هایی که در سال های گذشته تمایلی به همکاری با ایران نداشتند، امروزه متقاضی شراکت و همکاری در اجرای طرح شده اند.
وی همچنین درباره آینده صنعت تیتانیوم گفت: با فعال شدن این مراحل، برنامه فاز توسعه تیتانیوم آغاز می شود به این دلیل که وجود معدن غنی این عنصر ارزشمند، زمینه مساعدی را برای توسعه ایجاد کرده است.
توسعه اجتماعی
کرباسیان گفت: میزان اشتغال مستقیم این طرح در فاز نخست، بیش از 400 نفر است که تاثیر به سزایی در منطقه و استان خواهد گذاشت و به نوعی اجرای این طرح سبب حفظ و توسعه سرمایه های اجتماعی منطقه می شود.
رییس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: ایجاد صنایع پایین دستی تیتانیوم در این منطقه سبب می شود شاهد رشد اشتغال، سرمایه گذاری و افزایش درآمد مردم منطقه و استان شویم.
وی درباره شرایط تامین امور زیربنایی طرح گفت: خوشبختانه با همت مسئولان محلی و استانی تامین برق، آب و گاز مشکلی خاصی ندارد.
پیش از کرباسیان، احمد حمزه نماینده مردم شهرهای جنوبی استان کرمان (کهنوج، منوجان، قلعه گنج، رودبار جنوب و فاریاب) از همکاری مسوولان منطقه برای تسریع در روند اجرایی طرح خبر داد و گفت: با توجه به فاصله 120 کیلومتری کهنوج با دریا و برنامه طرح انتقال آب صنعتی از دریا به این منطقه، در آینده مشکلی برای تامین آب کارخانه های این طرح نخواهیم داشت.
سید محسن صمدانی فرماندار کهنوج نیز در این جلسه و بازدید گفت: وجود نیروگاه یکهزار مگاواتی و همچنین آماده شدن خط انتقال گاز به منطقه تا پاییز امسال، مشکلات برق و گاز طرح را برطرف می کند در حالی که مشکل خاصی هم در تامین آب بلند مدت کارخانه های تیتانیوم نخواهیم داشت.
فلز تیتانیوم از جمله عناصر ارزشمند در جهان محسوب می شود که در معدودی از کشورهای دنیا وجود دارد که ایران و به ویژه محدوده 200 کیلومتری کهنوج، دارای یکی از غنی ترین معادن این فلز استراتژیک (در 6 کانسار) است. ایران 160 میلیون تن ذخیره قطعی تیتانیوم در کهنوج (جنوب استان کرمان) دارد در حالی که ذخیره احتمالی آن به 400 میلیون تن می رسد که انتظار می رود با اجرای طرح های اکتشافی، این میزان بیش از پیش افزایش یابد و زمینه رشد تولید طرح های مرتبط با این فلز در کشور فراهم شود.