به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، عباس آخوندی در مراسم افتتاح راهآهن خواف – سنگان و آغاز عملیات ریلگذاری راهآهن خواف - هرات از مرز افغانستان، اظهار داشت: سالانه 8 میلیون تن حمل معدنی در داخل کشور انجام میشود که امکان حمل 2.5میلیون تن از این حجم از طریق خط ریلی جدی خواف سنگان فراهم شده است.
وی در عین حال تاکید کرد: باید حجم حمل بار از طریق حمل و نقل ریلی در این منطقه افزایش یابد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه منطقه سنگان، غنیترین معادن سنگ جهان را در اختیار دارد، تصریح کرد: ارقام حاکی از یک ظرفیت میلیاردی از ذخایر در منطقه است و به همین خاطر، منطقه مذکور از جهت استراتژیک و دسترسی بسیار مهم است.
وی افزود: حمل این ثروت از طریق حمل و نقل جادهای عقلایی نیست و برای حفظ محیط زیست، ایمنی، صرفهجویی انرژی و سایر مسایل بایداز طریق حمل و نقل ریلی جابهجا و منتقل شود.
آخوندی با اشاره به اهمیت راهآهن خواف- هرات بیان داشت: با توجه به اینکه معادن افغانستان روی مرز واقع هستند، چنانچه بهرهبرداری و استخراج معادن در کشور همسایه انجام شود، افغانستان نیازمند مسیری برای دسترسی به دریا است و این کار از طریق شمتیغ قابل انجام است.
وی افزود: اکنون 40 کیلومتر از ریل شمتیغ تا هرات فراهم شده و امیدواریم با سرعت و با توجه به تامین منابع در افغانستان برای تجهیزات فاز جلو- هرات، این قطعه به سرعت تکمیل شود.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه گفت: این پروژه اتفاق مبارکی در جهت وحدت 2 ملت مسلمان است که ریشه فرهنگی و دین یگانه دارند. لذا ما میتوانیم عامل وحدت را در منطقه توسعه دهیم و با کمک یکدیگر در راستای توسعه و عمران منطقه گام برداریم. پروژه یاد شده، حد فاصل خواف در ایران و هرات در افغانستان است که 77 کیلومتر تا مرز شمتیغ در روستای مرزی ایران تکمیل شده و از مجموع 4 فاز این پروژه، 2 فاز «شمتیغ تا جلو» و «جلو تا هرات»، در خاک افغانستان واقع شده است.
قطعه 14 کیلومتری راه آهن خواف - سنگان با سرمایه گذاری 230 میلیارد ریال اعتبار، یکی از قطعات چهارگانه راه آهن خواف - هرات و نخستین خط آهن بین 2 کشور ایران و افغانستان است. قطعات 1 و 2 خط ریلی خواف - هرات از شهرستان خواف تا مرز شمتیغ و قطعات 3 و 4 از مرز شمتیغ تا شهر هرات در کشور افغانستان واقع شده است. طول این مسیر در داخل ایران 76.8 کیلومتر و دارای 4 ایستگاه در سنگان، میوتک، خوشابه و شمتیغ است.
منبع: خبرگزاری تسنیم