سال جهش تولید
X
   
 
    • کلید واژه ها: سنگ آهن سیرجان -
      تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
    • مدیر مجتمع سنگ آهن سیرجان در آستانه روز صنعت و معدن خبر داد:

      روند رو به رشد تولید معادن گل گهر طی سه سال اخیر/ شیوه جدید خصوصی سازی در معادن گل گهر اجرا شد

      مدیر مجتمع سنگ آهن سیرجان از روند به رشد تولید سنگ آهن طی سه سال اخیر در معادن شش گانه گل گهر خبر داد. به گفته سعید پیرمرادی، مجموع تولید معادن گل گهر در سال گذشته از 35 میلیون تن عبور کرد.
      روند رو به رشد تولید معادن گل گهر طی سه سال اخیر/ شیوه جدید خصوصی سازی در معادن گل گهر اجرا شد

      به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، پیرمرادی که به مناسبت روز صنعت و معدن سخن می گفت، ‌تصریح کرد: تولید سنگ آهن در این ناحیه با رشد 9درصدی نسبت به سال 96 همراه شد. وی درباره عملکرد سه سال گذشته این 6 معدن اظهار داشت: در حالی که تولید سال 95 به 20.4 میلیون تن رسید، سال 96 بیش از 32.9 میلیون تن سنگ آهن در این ناحیه تولید شد و در نهایت در سال گذشته رقم تولید از 35 میلیون تن نیز عبور کرد.

      پیرمرادی تاکید کرد: عملیات استخراج، بهره برداری و فروش از این معادن در اختیار شرکت های خصوصی است و ما تنها به نمایندگی از دولت و به طور ویژه ایمیدرو، ناظر بر اجرای برنامه شرکت ها هستیم.

      مدیر مجتمع معادن سنگ آهن سیرجان با یادآوری ذخیره 1.2 میلیارد تنی در معادن گل گهر،‌ تصریح کرد: در ناحیه معدنی گل گهر5معدن فعال، یک معدن در حال آماده سازی و 4 آنومالی در حال اکتشاف، تحت مدیریت این مجتمع وجود دارد، در حالی که در گذشته معادن 2 و 4 در اختیار این سازمان قرار داشت.

      پیرمرادی گفت: از ابتدای سال 95 و همزمان با اتمام دوره قراردادهای پیمانکاری، شیوه جدیدی بر مبنای خصوصی سازی و اصل 44 قانون اساسی اجرا شد. وی تصریح کرد: طی این مدت 3 معدن به مشارکت های خصوصی واگذار شد به طوری که شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان توانست معدن شماره 5، میدکو رهبری استخراج معدن شماره 4 و پاییز دو سال قبل نیز مشارکت گهر پویش گام، استخراج معدن 2 را برعهده گرفت.

      جلوگیری از انحصار

      به گفته پیرمرادی، هدف ایمیدرو از اجرای چنین روشی، جلوگیری از انحصاری شدن قراردادهای معادن است. وی ادامه داد: شرکت هایی قادر به فعالیت در این معادن هستند که پیشتر در زنجیره تولید سنگ آهن و فولاد حضور داشته باشند. وی تاکید کرد: اگر شرکتی قصد داشته باشد فقط خردایش سنگ آهن انجام دهد و اقدام به صدور همان محصول کند، نمی تواند وارد جریان رقابت برای حضور در بهره برداری و فروش محصول معادن شود بلکه باید عملیات تبدیل کنسانتره به گندله و تا مرحله شمش را ادامه دهد؛ از آن پس اختیار فروش شمش و محصولات آن را دارد.

      طرح جامع گل گهر

      وی جایگاه گل گهر در بخش سنگ آهن ایران را مورد تاکید قرار داد و افزود: به سبب گستردگی معادن سنگ آهن این منطقه، گل گهر هم دارای طرح جامع است که در راستای طرح جامع فولاد ایران تدوین شده و در حال بروزرسانی است به طوری که برنامه ها در جهت دستیابی به هدف 1404 و ظرفیت سازی 55 میلیون تن فولاد خام تدوین و اجرایی شده است.

      فرصت ها و تهدیدها

      وی الزام بومی­سازی در بخش­های طراحی، اجرا و به کارگیری سیستم R&D پیشرو و جلوگیری از خام فروشی را از جمله فرصت­های این حوزه دانست و گفت: به دلیل عدم نوسازی ناوگان معدنی، با هدررفت انرژی مواجه هستیم که این امر می تواند سبب کاهش ایمنی و تولید شود. وی با اشاره به اثرات تحریم های ظالمانه در این بخش، گفت: در حال حاضر نیازمند افزایش ارتباط بخش دانشگاه و موسسات پژوهشی و فن­آوری هستیم در حالی که شرایط کنونی برای بهره گیری از فرصت ها کافی نیست.

      وی به راهکارهای کوتاه مدت اشاره کرد و گفت: تسهیل واردات تجهیزات معدنی با هدف تحقق رونق تولید و همچنین کاهش و ثبات نرخ ارز از جمله مواردی است که می تواند سبب کاهش مشکلات تولید به ویژه برای شرکت های خصوصی شود.




      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.