به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، خداداد غریب پور در نشست بررسی برنامه های این سازمان در زمینه سنگ های قیمتی افزود: یکی از اهداف ایمیدرو، بسترسازی برای راه اندازی بازارچه های سنگ های قیمتی در شهرهای با ظرفیت در این حوزه است.
وی افزود: با راه اندازی این بازارچه ها می توان صاحبان حرفه در حوزه سنگ های قیمتی را گردهم آورده و با ایجاد فضای کارگاهی، اقدام به ظرفیت سازی کرد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه این سازمان در بخش گوهرسنگ ها به عنوان متولی نقش توسعه ای خود را ایفا خواهد کرد، گفت: فعالان بخش خصوصی پیشنهادات خود را برای تعریف یک مدل ملی در این حوزه ارایه کنند تا با هم اندیشی ارکان مختلف دولت و بخش خصوصی، اهداف خود را دنبال کنیم.
برگزاری همایش
غریب پور با ارایه پیشنهادی مبنی بر برگزاری همایش در حوزه سنگ های قیمتی، اظهار کرد: برگزاری این رویداد در گام نخست می تواند تجمیع اطلاعات و شناسایی ظرفیت های داخلی را به همراه داشته باشد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: ارایه مقاله، تشکیل کمیته علمی و مشارکت با دانشگاه ها در برگزاری این رویداد ملی مورد توجه خواهد بود.
وی اعلام کرد: بخش خصوصی با محوریت خانه معدن ایران و کمیسیون معادن و صنایع معدنی ایران می توانند به عنوان مجریان برگزاری این همایش، اقدامات لازم را انجام دهند.
این مقام مسوول در ایمیدرو همچنین احیا معادن کوچک مقیاس در زمینه گوهرسنگ ها را از دیگر برنامه های این سازمان خواند و گفت: در این طرح شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران شناسایی و فعال سازی این معادن را به عهده خواهد گرفت.
وی افزود: ذخایر معدنی، بازار مصرف، نیروی کار و امکانات آموزشی از مزیت های کشور برای توسعه و ایجاد ارزش افزوده، این حوزه مغفول مانده است.
افزایش سهم کشور در تجارت جهانی
غریب پور با اشاره به جایگاه ایران در زمینه سنگ های قیمتی گفت: طبق آمار سال 2018 سهم ایران در تولید جهانی سنگ های قیمتی، 0.08درصد است که با ظرفیت های ما تناسب ندارد.
وی افزود: خراسان رضوی و جنوبی، اصفهان، تهران، کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و آذربایجان شرقی و دیگر استان ها، از ظرفیت های قابل توجهی در حوزه جواهرات برخوردار هستند که امیدواریم با اقدامات توسعه ای در این بخش، این ظرفیت سازی ها حضور ما را در تجارت جهانی پررنگ کند.
تجمیع اطلاعات
در این نشست محمدرضا بهرامن رییس خانه معدن ایران با تاکید بر تجمیع اطلاعات دولت و بخش خصوصی در زمینه سنگ های قیمتی، گفت: مشارکت سازمان های دولتی همچون زمین شناسی با بخش خصوصی، کیفیت برگزاری همایش ملی این صنعت را ارتقا خواهد داد.
وی افزود: عمده تجهیزات سازمان زمین شناسی، آزمایشگاهی و مالکیت دولتی دارد. اما ارایه اطلاعات این مجموعه از ظرفیت های کشور در خصوص گوهرسنگ ها، نقطه مثبت این مجموعه در دستیابی به اهداف است.
جلب مشارکت بخش خصوصی
بهرام شکوری رییس کمیسیون صنعت، معدن و تجارت نیز طی سخنانی عنوان کرد: با توجه به اهتمام ایمیدرو به معرفی توانمندی های کشور در زمینه سنگ های قیمتی، بخش خصوصی آمادگی دارد تا در برپایی یک همایش ملی و پایش برنامه ها به منظور سرمایه گذاری در این حوزه، حضور داشته باشد.
وی با اشاره به کشورهای پیشرو در حوزه سنگ های قیمتی، افزود: آمریکا، سوییس، هنگ کنگ و تایلند از کشورهای پیشرو و دارای بیشترین سهم در تجارت جهانی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی هستند.
شکوری با بیان اینکه هم اکنون سهم ایران در تجارت جهانی سنگ های قیمتی کمتر از یک درصد است، افزود: با توجه به برنامه ریزی هایی که طی سال جاری در حال انجام است، به طور حتم ایران در آینده ای نزدیک سهم خود را در تجارت بین الملل ارتقا خواهد داد.