سال جهش تولید
X
   
 
    • کلید واژه ها: مس -
      تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۰
    • انقلاب معدنی؛ این بار در آوردگاه صنعت مس

      افتتاح 4 طرح توسعه حوزه مس در مجتمع شهر بابک/ ظرفیت ذوب مس(آند) کشور به 400 هزار تن رسید/افزایش سرمایه شرکت ها، به توسعه سرعت بخشید

      چهار طرح توسعه ای ذوب، اسید سولفوریک، اکسیژن و انبار کنسانتره مجتمع شهر بابک با سرمایه گذاری چهار هزار میلیارد تومان، پنج شنبه 18 اردیبهشت ماه با فرمان رئیس جمهور افتتاح شد.
       افتتاح 4 طرح توسعه حوزه مس در مجتمع شهر بابک/ ظرفیت ذوب مس(آند) کشور به 400 هزار تن رسید/افزایش سرمایه شرکت ها، به توسعه سرعت بخشید

      به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، در مراسم فوق دکتر رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز به صورت ویدیو کنفرانس حضور داشت و طرح ها توسط دکتر خداداد غریب پور رئیس هیات عامل ایمیدرو افتتاح شد.

      نخستین طرحی که افتتاح شد، توسعه ذوب مس خاتون‌آباد بود. این طرح منجر به افزایش ۵۰ درصدی تولید مس آندی شد و میزان ظرفیت تولید آند این مجتمع را از ۸۰ هزار تن به ۱۲۰ هزار تن ارتقا داد.

      پروژه فوق در اوج تحریم ها و با تکیه بر توان داخلی ظرف مدت پنج ماه به بهره برداری رسید. طرح فوق باعث شد تا برای نخستین بار ظرفیت ذوب کشور به ۴۰۰ هزار تن برسد.

      اشتغالزایی این طرح ۱۲۰ نفر و سرمایه گذاری ارزی و ریالی آن به ترتیب ۱۱۸ میلیون دلار و ۱۱۱۰ میلیارد ریال است. این اقدام، گامی در جهت «جهش تولید» است.

      پیش از این کارخانه ذوب خاتون آباد از تکنولوژی نسل های قدیم کوره ذوب فلش بهره می برد که دارای محدودیت های تکنیکی متعددی بود.

      هدف از راه اندازی طرح جدید ذوب خاتون آباد، رفع ضعف های اشاره شده با به روز کردن تکنولوژی بود که هم زمان افزایش ظرفیت ۵۰ درصدی در دستور کار شرکت ملی مس قرار گرفت.

      کارخانه اسید سولفوریک

      همچنین کارخانه اسید‌سولفوریک خاتون‌آباد با ظرفیت تولید ۶۰۰ هزار تن اسیدسولفوریک در سال، از دیگر طرح های شرکت ملی مس است که با ظرفیت روزانه ۴۴۰ تن، در مدار تولید قرار گرفت. شروع عملیات اجرایی این طرح، سال ۹۰ بوده است.

      در این طرح ۷۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی و ۱۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری ارزی صورت گرفته است. کارخانه اسید خاتون‌آباد، غبار خروجی کارخانه کنسانتره سازی را به صفر می رساند. این پروژه در راستای حل مسایل آلودگی‌های زیست محیطی و حرکت به سمت صنعت سبز در منطقه خاتون‌آباد ساخته شده است.

      کارخانه اکسیژن

      بنابر این گزارش، کارخانه تولید اکسیژن خاتون آباد با ظرفیت ۷۵۰ تن در روز از دیگر طرح هایی بود که روز پنجشنبه با فرمان رئیس دولت دوازدهم افتتاح شد.

      سرمایه گذاری ریالی این طرح ۱۹۲ میلیارد ریال و ارزی آن ۳۱ میلیون یورو است. کارخانه ذوب خاتون آباد یکی از پروژه های طرح توسعه ذوب مس خاتون آباد است که به منظور تامین اکسیژن مورد نیاز فرآیند غنی سازی هوای جدید کوره فلش و همچنین غنی سازی هوای مورد نیاز کوره های کنورتر طراحی و اجرا شده است.

      انبار کنسانتره مس

      همچنین در آیین افتتاح طرح های توسعه شرکت ملی مس در مجتمع خاتون آباد، طرح انبار کنسانتره نیز افتتاح شد.

      این انبار ۶۰ هزار تنی با هدف ایجاد ظرفیت انبارش ۵۰ هزار تن کنسانتره مس، پنج هزار تن سیلیکا فالکس، پنج هزار تن کنسانتره سرباره و ۲۶ تن مواد سرد بازگشتی احداث شده است.

      سرمایه گذاری صورت گرفته در این طرح ۱۵۸ میلیارد ریال است و سرمایه گذاری ارزی آن به سه میلیون یورو می رسد.

      بنابر این گزارش، طرح های فوق، زمینه اشتغال حدود‌ ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم را ایجاد کرده است.

      تقدیر از رساندن رقم صادرات بخش مس به حدود یک میلیارد دلار

      رئیس جمهور در آیین افتتاح طرح های فوق که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، گفت: رساندن رقم صادرات بخش مس به حدود یک میلیارد دلار در سال گذشته، در کنار تکمیل این پروژه ها به دست جوانان متخصص ایرانی در دوران تحریم، افتخار آفرین برای همه ایرانی ها است.

      حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی افزود: خوشحالم که همه این طرح ها در مدت زمان کوتاهی با تلاش و فعالیت مهندسان و مسئولان به ثمر نشسته و افتتاح این کارخانه همانطور که گزارش شد، برای مسأله محیط زیست نیز از اهمیت خاص و ویژه‌ای برخوردار است.

      کاهش خام فروشی؛ رویکردی که محقق شد

      در این مراسم، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز طی سخنانی گفت: بر اساس برنامه های دولت، امسال هفت محور تعریف شده و سال گذشته انقلاب معدنی در کشور آغاز شد. امسال ذیل محور توسعه معادن محورهای ازجمله اجرای نقشه راه، نوسازی و تجهیز معادن، فعال سازی معادن کوچک و اکتشاف را دنبال می کنیم.

      رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اکتشاف را به عنوان اولویت امسال قرار داده ایم و افتتاح چندین طرح فولادی در سال 99 بیش از ۱۰ هزار نفر اشتغالزایی به همراه خواهد داشت.

      وی بیان داشت: کشور ما برنامه معدن و صنایع معدنی را با تاکید مقام معظم رهبری و دولت جدی گرفته و اکتشافات سال گذشته، به اندازه کل اکتشافات کشور تاکنون بوده است. این امر نوید می دهد بخش معدن کشور به شکوفایی نزدیک می شود.

      وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سال گذشته ۴۷۰ میلیون تن استخراج انواع مواد معدنی داشتیم که برنامه امسال ۵۰۰ میلیون تن برنامه ریزی شده است. حدود 35 درصد از این میزان مربوط به حوزه فلزات بوده است.

      رحمانی افزود: سال گذشته در صنایع مس و فولاد رکورد زدیم. بنابراین اکنون در تامین نیازهای داخلی مشکلی نداریم و صادرت انجام می شود.

      وی بیان داشت: در هفت سال اخیر روند صادرات مواد خام نزولی بوده که از دلایل اصلی آن می توان به وضع قوانین مناسب و تکمیل زنجیره تولید اشاره کرد.

      وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از سال ۸۶ تا 94 میزان صادرات سنگ آهن خام در کشور ۲۰ تا ۲۳ میلیون تن بود که در سال گذشته این آمار به شش میلیون تن و امسال نیز احتمالا به نصف خواهد رسید.

      رحمانی ادامه داد: خام فروشی را کاهش دادیم و مواد معدنی را با ارزش افزوده بالا به تولید کشور اضافه کردیم و سال گذشته ۹ میلیارد دلار انواع مواد معدنی را صادرات و ارز خود و بخشی از واحدها را تامین کردیم. در حوزه صنایع معدنی باید اکتشاف را برای سال های آینده جدی بگیریم.

      طرح های شهر بابک، جنبه زیست محیطی و اقتصادی دارند

      از سوی دیگر رئیس هیات عامل ایمیدرو که طی یک ارتباط ویدیویی با رئیس جمهور سخن می گفت، اظهار داشت: در حوزه مس چهار هزار میلیارد تومان پروژه افتتاح شد که نخستین پروژه کارخانه کنستانتره مس بود و این پروژه‌ها ۲ جنبه زیست محیطی و اقتصادی دارند.

      خداداد غریب پور ادامه داد: ظرفیت ذوب مس با افتتاح این طرح‌ها از ۸۰ هزار به ۱۲۰ هزار تن افزایش یافته و کارخانه اسید نیز SO2کوره ها را به اسید سولفوریک تبدیل می‌کند. همچنین این طرح مصرف سوخت فسیلی کوره‌ها را به حداقل ممکن می‌رساند. از سوی دیگر انبار کنستانتره مس خاتون‌آباد مانع آلایندگی محیط زیست می‌شود.

      غریب‌پور با اشاره به نکته افتخارآفرین در پروژه‌های صنایع ملی مس ایران در خاتون‌آباد شهربابک تاکید کرد: با وجود اینکه عرضه‌کننده دانش فنی از پروژه خارج شد، اما۴۰ درصد از تجهیزات این طرح ها در شهربابک بومی‌سازی شد.

      وی افزود: طرح ‌ها با کیفیت و سرعت مطلوب توسط دانش بومی اجرا می شود که اتفاقی مهم و با ارزش است و در این مجتمع، ۲۵۲ میلیون یورو و ۲۲۰ میلیارد تومان پروژه افتتاح شده است.

      معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: امسال به میزان 40 هزار میلیارد تومان از منابع سود شرکت ها را در خود طرح های توسعه ای این شرکت ها سرمایه گذاری کردیم.

      غریب پور ادامه داد: این برنامه ریزی(افزایش سرمایه) به این معنی است که به طور مثال شرکت ملی مس قابلیت 2 میلیارد یورو سرمایه گذاری در کشور را خواهد داشت.

      وی تاکید کرد: نسخه ایمیدرو برای توسعه این است که سرمایه گذاری حاصل از سود شرکت ها را به توسعه و اشتغالزایی در نقاط محروم هدایت کند.

      معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رویکردهای توسعه ای سازمان ایمیدرو در جهش تولید، گفت: با توجه به پایش های منظم در این سازمان، در زیر مجموعه های ایمیدرو با سرعت و کیفیت مطلوب اقدام به راه اندازی طرح ها می کنیم.

      افزایش 2 برابری صادرات مس

      در ادامه معاون امور معادن و صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این آیین گفت: برنامه ریزی ما بر اساس رسیدن به انتهای زنجیره تولید تعریف شده و آخرین محصولات تولیدی را با ارزش افزوده بیشتر صادر کنیم.

      وی با بیان اینکه صادرات مس اکنون به ۲ برابر گذشته رسیده ادامه داد: ۵۰ درصد از اسید تولیدی در کرمان می‌تواند صادرات شود و هرچه پیش برویم برای صنایع کشاورزی و واحدهای تولیدی روی، مصرف اسید افزایش خواهد یافت.

      توسعه اکتشاف در عمق، برنامه توسعه ای مس

      در ادامه مدیرعامل شرکت ملی مس ایران اعلام کرد: در زمینه اکتشاف طی سال گذشته ۷۰ هزار متر گمانه عمقی حفر شده و امسال ۱۰۰ هزار متر عملیات اکتشافی برنامه ریزی شده است.

      اردشیر سعدمحمدی افزود: در منطقه میدوک معادن زیرزمینی را برای طراحی مس با عیار بیش از ۷۵ صدم درصد در دستور کار قرار دادیم و در آینده بسیار نزدیک معدن زیرزمینی مس را فعال خواهیم کرد.

      وی گفت: امیدواریم طی چهار سال آینده ظرفیت تولید مس را به ۵۵۰ هزار تن در سال افزایش دهیم.

      مدیرعامل شرکت ملی مس افزود: در حوزه مس پیش بینی این است که بین شش تا هشت میلیون تن به تقاضای فعلی جهان که اکنون ۲۴ میلیون تن است افزوده شود. وی اعلام کرد: در این راستا شرکت مس برنامه ریزی کرده تا همسو با اقتصاد جهانی قسمتی از بازار جهانی را به خود اختصاص دهد.

      این مقام مسئول در شرکت ملی مس گفت: سال گذشته رکوردهای بسیار خوبی در تولید، فروش و صادرات اتفاق افتاد به طوری که در صادرات طی سال گذشته، ۲ و نیم برابر سال ۹۷ صادرات داشتیم.

      این گزارش می افزاید، هجدهم اردیبهشت سال 99، چهار طرح توسعه ای شرکت ملی مس در مجتمع مس شهربابک با فرمان رئیس جمهور افتتاح شد.


      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.