به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، خداداد غریب پور در نشست بررسی طرح های توسعه مس در آذربایجان شرقی که با حضور نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افزود: تعریف 600 میلیون یورو طرح توسعه در معدن سونگون مورد توجه است.
وی گفت: در معدن مس سونگون تولید 100 هزار تن کاتد، 120 هزار تن آند و سه هزار تن کاتد حاصل از لیچینگ که در قالب راه اندازی طرح های توسعه کارخانه فاز 3 تغلیظ سونگون، کارخانه لیچینگ سونگون، طرح تولید مس کاتدی، کارخانه اسید سولفوریک، کارخانه اکسیژن و فلوتاسیون سرباره، کارخانه آهک اهر و تامین زیربناها هدفگذاری شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: سیاست ایمیدرو در شرکت های بزرگ، تامین مالی طرح های توسعه از محل سود شرکت ها است.
غریب پور با اعلام اینکه شرکت ملی مس تا 15 مهرماه امسال، برنامه زمانبندی طرح های توسعه را به ایمیدرو اعلام خواهد کرد، افزود: این شرکت در سال مالی 97 ، 5 هزار میلیارد تومان و سال مالی 98 ، 12 هزار میلیارد تومان سود داشت.
وی گفت: در سال مالی 98، نیمی از این سود را در قالب افزایش سرمایه به حقوق صاحبان سهام شرکت اضافه کردیم و شرکت فوق امسال نیز 10 هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه خواهد داشت.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اقدامات توسعه ای در صنعت مس کشور، گفت: افزایش تولید، توسعه اکتشافات، اختصاص 600 میلیارد تومان اعتبار در قالب افزایش سرمایه برای احداث جاده رابر به کرمان به منظور توسعه درآلو و همچنین جهش صادراتی این شرکت با توجه به تحریم ها، در قالب مدل ایمیدرو از دستاوردهای این صنعت به شمار می رود.
وی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: به منظور اصلاح قوانین مقرر شد کارگروهی در کمیته معدن مجلس شورای اسلامی متشکل از نمایندگان معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، مرکز پژوهش های مجلس و ایمیدرو تشکیل شود.
تاکید بر توسعه صنایع پایین دست مس
در ادامه نماینده ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی گفت: با توجه به ظرفیت های منطقه ورزقان، توسعه صنایع پایین مس و مناطق معدنی کشور ضروری است.
وی افزود: در این راستا شرکت ها و بخش خصوصی باید با توجه به توان مالی که در اختیار دارند، به این مهم جامه عمل بپوشانند.
رئیس کمیته معدن مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به راهبری قابل تقدیر ایمیدرو در بخش معدن وصنایع معدنی، امید می رود برنامه زمانبندی طرح های توسعه مس در کشور به ویژه در معدن سونگون به زودی از سوی شرکت مس اعلام شود.
در ادامه مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: در حال حاضر ذخیره قطعی سونگون یک میلیارد و 150 میلیون تن است.
اردشیر سعدمحمدی افزود: احداث کارخانه تغلیظ سونگون فاز 3 با ظرفیت 150 هزار تن ظرفیت و سرمایه گذاری 106 میلیون یورو ارزی و 1076 میلیارد تومان در دست اقدام است.
وی گفت: همچنین فاز چهارم کارخانه نیز با ظرفیت 150 هزار تن به زودی کلنگ زنی خواهد شد.
وی با بیان اینکه 100 هزار تن جایگاه صادراتی محصول در آذربایجان هدفگذاری شده است، گفت: جانمایی فاز 4 کارخانه تغلیظ به موازات فاز 3 است.