به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، دکتر منصور سلطانیه با اشاره به اینکه دورههای اول و دوم کنفرانس بینالمللی آلومینیوم ایران در سالهای 2009 در تهران و 2012 در اراک برگزار شده است، گفت: این کنفرانس با اهداف علمی و صنعتی برگزار میشود و به درخواست ایمیدرو، مرکز تحقیقات آلومینیوم دانشگاه علم و صنعت به عنوان دبیرخانه مرکزی کنفرانس انتخاب شده است.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه آلومینیوم نیز با حدود 50 غرفه در حاشیه کنفرانس برپا خواهد شد، افزود: 13 شرکت خارجی از هشت کشور چین، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، آلمان، هند، ترکیه و انگلستان در سومین کنفرانس بینالمللی آلومینیوم ایران حضور خواهند داشت.
او درباره وضعیت صنعت آلومینیوم در ایران نیز توضیح داد: ایران منابع نفتی و گازی مشترک زیادی با برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد که باید بتواند از این منابع به نحو احسن استفاده کند. بهترین حالتی که میشود از منابع گازی مشترک استفاده کرد این است که گاز به انرژی جامد تبدیل شود که همان آلومینیوم است.
سلطانیه افزود: هماکنون کشورهای امارات، قطر، عمان، بحرین و حتی عربستان به سرعت در حال افزایش تولید آلومینیوم خود هستند. با توجه به منابع گازی مشترکی که ایران با برخی از این کشورها دارد، این کشورها در حال تبدیل گاز به برق در نیروگاههای خود و سپس تبدیل برق به آلومینیوم در سالنهای احیای آلومینیوم هستند. این وضعیت باعث شده تا این کشورها سهم بیشتری نسبت به ایران در زمینه برداشت از منابع گازی مشترک داشته باشند که این به ضرر نسلهای آینده ما خواهد بود.
دبیر کنفرانس بینالمللی آلومینیوم گفت: صنعت آلومینیوم در منطقه خاورمیانه اولین بار در ایران راهاندازی شد اما هماکنون حداکثر تولید ما در این صنعت 380 هزار تن است، در حالی که کشوری مانند امارات در حال نزدیک شدن به تولید دو میلیون تن است. بحرین و قطر نیز به شدت در حال بالا بردن تولید آلومینیوم خود هستند.
به گفته وی پیشتر هدفگذاری ایران تا سال 2025 تولید 1.5 میلیون تن آلومینیوم بود که با روی کار آمدن مدیریت جدید در ایمیدرو و بررسی شرایط جهانی و منطقهای قرار شده ایران تا سال یادشده به تولید 5 میلیون تن آلومینیوم دست پیدا کند که تحقق این هدف تنها با جذب سرمایهگذاری مشترک خارجی امکانپذیر خواهد بود.
سلطانیه با اشاره به ابراز تمایل برخی از شرکتهای معتبر خارجی برای سرمایهگذاری در صنعت آلومینیوم ایران عنوان کرد: علاوه بر ارائه مقالات علمی و برگزاری نشستهای تخصصی در جریان کنفرانس، بحث جذب سرمایهگذاری خارجی در صنعت آلومینیوم ایران نیز در این کنفرانس به صورت جدی دنبال میشود. ضمن اینکه مقامات ارشد شرکتهای معتبری مانند ریوتینتو آلکن، دانیلی، ان اف سی، گروه فایو و تعداد دیگری از شرکتهای فعال در حوزه آلومینیوم اولیه و ثانویه نیز قرار است در سومین کنفرانس بینالمللی آلومینیوم ایران حضور پیدا کنند.
دبیر کنفرانس بینالمللی آلومینیوم علاوه بر جذب سرمایهگذاران خارجی برای راهاندازی صنعت آلومینیوم در ایران درباره دیگر رویکردها و موضوعات سومین کنفرانس بینالمللی آلومینیوم ایران نیز توضیح داد: پیشرفتهای رخ داده در تولید و کاربردهای صنعت آلومینیوم، تکنولوژی تولید آلومینیوم اولیه، مواد اولیه، ریختهگری و انجماد، خواص مکانیکی، بازیافت و محیط زیست، جوشکاری، متالورژی پودر و نانوتکنولوژی، مواد ترکیبی، مواد نسوز، عملیات سطحی و خردگی، شبیهسازی و اتوماسیون در صنعت آلومینیوم و استفاده بهینه از انرژی در صنعت آلومینیوم از جمله رویکردها و موضوعات کنفرانس هستند.