به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، دکتر مهدی کرباسیان روز شنبه در جمع خبرنگاران همچنین از افزایش بودجه ایمیدرو برای طرح های توسعه ای خبر داد و گفت: ایمیدرو امسال 1300 میلیارد تومان برای سرمایه گذاری طرح های توسعه ای پیش بینی کرده که نسبت به سال قبل 100 درصد افزایش دارد.
وی ادامه داد: طرح آلومینیوم جنوب با ظرفیت 300 هزار تن با مشارکت 49 درصدی ایمیدرو و 51 درصدی گروه سرمایه گذاری غدیر در منطقه ویژه لامرد اجرا خواهد شد. پیش بینی می شود این طرح با سرمایه گذاری یک میلیارد دلار و با تامین مالی چین تا یک ماه آینده گشایش اعتبار شود.
وی افزود: همچنین یک طرح 175 هزار تنی تولید آلومینیوم توسط بنیاد مستضعفان در مسجد سلیمان اجرا خواهد شد که مراحل گشایش اعتبار آن در دست بررسی است.
کرباسیان که به مناسبت برگزاری کنفرانس بین المللی آلومینیوم با خبرنگاران سخن می گفت، ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت تولید آلومینیوم اراک (ایرالکو) 230 هزارتن و ظرفیت تولید هرمزآل و المهدی 250 هزار تن است.
وی افزود: در افق 1404 میزان تولید آلومینیوم کشور یک میلیون و 500 هزار تن پیش بینی شده است؛ لذا باید برای ایجاد 500 هزار تن ظرفیت جدید در صنعت آلومینیوم برنامه ریزی شود.
رییس هیات عامل ایمیدرو اظهار داشت: در حال حاضر میزان مصرف و تولید آلومینیوم در کشور تقریبا با هم برابر است؛ از این رو سرمایه گذاری در صنعت آلومینیوم به دلیل داشتن مزیت انرژی سبب ایجاد اشتغال و افزایش صادرات خواهد شد.
کرباسیان همچنین از اصلاح خطوط تولید در شرکت های ایرالکو ، هرمزآل و المهدی خبر داد و گفت: در این زمینه همزمان با برگزاری کنفرانس بین المللی آلومینیوم از تجارب صاحبنظران جهانی این صنعت بهره گیری خواهد شد تا بهره وری در این شرکت ارتقاء یابد و مصرف انرژی و قیمت تمام شده کاهش پیدا کند.
وی افزود: ایمیدرو با توجه به اهمیت مسئله مصرف انرژی ، کمیته ای را برای این منظور تشکیل داده و با سیاست های دولت در این زمینه هماهنگ عمل می کند.
وی یکی از وظایف ایمیدرو را حمایت از طرح های تحقیقاتی و توسعه ای با هدف کمک به اقتصاد مقاومتی برشمرد و تصریح کرد: ایمیدرو همچنین از هر نوع سرمایه گذاری داخلی و خارجی درحوزه معدن و صنایع معدنی حمایت می کند.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت درباره برگزاری کنفرانس بین المللی آلومینیوم اظهار داشت: حضور شرکت های معتبر بین المللی در کنفرانس در سال جاری نشان از علاقه مندی آنها برای سرمایه گذاری در ایران است.
وی غیرآلاینده بودن آلومینیوم نسبت به فلزات دیگر را از خصوصیات این صنعت برشمرد و گفت:
به همین دلیل در جهان آلومینیوم به تدریج در حال جایگزینی با تولیدات فولادی است.
وی تاکید کرد: در منطقه جاجرم خراسان به دلیل وجود معدن بوکسیت که از آن پودر آلومینا تولید می شود، قرار است یک کارخانه 36 هزار تنی آلومینیوم احداث شود که بخشی از تجهیزات آن وارد شده است.
وی افزود: همچنین با قزاقستان درباره همکاری در معادن بوکسیت آن کشور مذاکراتی در جریان است که امیدوارم با توجه به روابط خوب دو کشور به نتیجه مطلوب برسد. از سوی دیگر در گینه کوناکری معدن بوکسیت با ذخیره 600 میلیون تن وجود دارد که موافقت نامه مشارکت ایران در آن 20 سال قبل امضا شده اما بهره برداری از آن نیاز به سرمایه گذاری سنگینی دارد.