سال جهش تولید
X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۲/۲۵
    • خطوط تحول

      نگاهی به افتتاح خط یک انتقال آب و آغاز سه خط جدید از سواحل جنوبی

      24 اسفند روزماندگاری در تاریخ کشور رقم زد. روز یکشنبه حیات تازه ای به استان های کم آب کشور بخشیده و سرآغازی برای توسعه اجتماعی، صنعتی و معدنی هفت استان کشور شد. اکنون 4 خط، ‌ انتقال آب از خلیج فارس به استان های شرقی و مرکزی ایران را برعهده دارند.
      نگاهی به افتتاح خط یک انتقال آب و آغاز سه خط جدید از سواحل جنوبی

      به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، استان های هرمزگان، کرمان و یزد دیروز شاهد فاز جدیدی از به ثمر نشستن تلاش مجموعه ای شامل دولت،‌ وزارت صنعت معدن و تجارت، ایمیدرو، استانداری ها و شرکت های بزرگ معدن و صنایع معدنی برای انتقال آب از خلیج فارس بودند. آبان ماه امسال نخستین قطعه از خط انتقال آب خلیج فارس از استان هرمزگان،‌ وارد سیرجان در استان کرمان شد و روز 24 اسفند، ابتدا سرچشمه ( در استان کرمان) و بلافاصله اردکان (استان یزد)، با فرمان دکتر روحانی رئیس جمهور، پذیرای ورود آب از آن نقطه جنوبی کشور شدند.

      سرمایه گذاری بزرگان معدن و صنایع معدنی
      روز گذشته پروژه خط یک انتقال آب – به طول 820 کیلومتر- به اتمام رسید که سرمایه گذاری ان برعهده شرکت های گل گهر، ملی صنایع مس و چادرملو بودند. همزمان برنامه عملیات اجرایی خطوط 2، 3 و چهار نیز آغاز شد که در این خطوط نیز بزرگان معدن و صنایع معدنی حضور دارند. خط دوم قرار است استان های خراسان جنوبی و رضوی را بهره مند از آب شیرین شده خلیج فارس کند و خط سوم با هدف انتقال آب به استان اصفهان طراحی شده است. خط چهارم اما از مسیر چابهار (دریای عمان) قرار است آب را وارد استان کم آب سیستان و بلوچستان و شهرهای زاهدان و زابل کند و نوید بخش حیاتی دوباره برای این نقطه از ایران باشد.

      400 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی
      علی رضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت، 24 اسفند را – در شرایط فشار تحریم های ظالمانه- روزی تاریخی و ماندگار برای توسعه جمهوری اسلامی خواند که به یادگار خواهد ماند. وی با بیان اینکه سهم ایران از برداشت آب خلیج فارس به 600 هزار متر مکعب افزایش یافت، یادآور شد: رئیس‌جمهور در سال ۹۶ از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، ۴۰۰ میلیون دلار بودجه برای آغاز اجرای پروژه اختصاص داد که تاکنون ۲۸۰ میلیون دلار آن هزینه شده است.

      خط 1550 کیلومتری خط دوم
      اکنون پروژه خط دوم انتقال آب به طول 1550 کیلومتر آغاز شده که بخشی از نوار شرقی کشور شامل استان های خراسان جنوبی و خراسان را دربرمی گیرد. بخشی از زیرساخت های این خط، از خط نخست بهره مند می شود از همین رو اکنون خط دوم از 35درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.

      خط 920 کیلومتری سوم
      خط سوم، آب شیرین سازی شده خلیج فارس را از مسیر استان هرمزگان وارد استان اصفهان خواهد کرد که طول آن به طول ۹۲۰ کیلومتر خواهد رسید. سرمایه گذاران این پروژه صنایع استان اصفهان هستند.

      خط 820 کیلومتری چهارم از دریای عمان
      خط چهارم این بار انتقال آب را از مسیر دریای عمان انجام می دهد به طوری که قرار است از چابهار (استان سیستان و بلوچستان) وارد زاهدان و زابل شود. طول این خط در نوار شرقی، ۸۲۰ کیلومتر خواهد بود که توسط شرکت های بزرگ صنایع معدنی و پتروشیمی انجام می شود.

      انقلاب آبادانی
      چهار خط انتقال آب در حال رقم زدن انقلابی در ایجاد و توسعه زیرساخت های کشور برای آبادانی هستند. آب، الفبای آبادانی است و مزایای این خطوط تنها به انتقال مایه حیات منتهی نمی شود که سرآغازی برای توسعه، جلوگیری از مهاجرت، توسعه اجتماعی و ایجاد اشتغال به ویژه نوار شرقی کشورمان هستند. در این باره وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: تأمین آب پایدار و جدید، تحول اقتصادی با توجه به فعالیت شرکت‌های بزرگ معدنی و پتروشیمی در مسیر انتقال، محرومیت زدایی و توسعه متوازن، تثبیت جمعیت در شرق کشور و جلوگیری از مهاجرت و حاشیه نشینی، اشتغال پایدار و استفاده شهرک‌ها و نواحی صنعتی در طول مسیر از آب پایدار، دستاوردهای این ابر پروژه ملی است.

      آبادانی سواحل مکران با اجرای خط 4 انتقال آب
      رزم حسینی همچنین با اشاره به توجهات مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری در خصوص توسعه سواحل مکران تصریح کرد: خط چهارم این پروژه مهم سبب آبادانی هرچه بهتر سواحل مکران و استفاده پروژه‌های مهم مستقر در این منطقه ژئوپلتیکی می شود.

      ضرورت افزایش سهم کشورمان از آب خلیج فارس
      وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به الزامات اجرای این پروژه، گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس روزانه ۲۶ میلیون متر مکعب از آب شیرین دریا استفاده می کنند در حالی که سهم ما با اجرای این پروژه مهم ۶۰۰ هزار متر مکعب در روز خواهد بود که فاصله زیادی با رقم استفاده کشورهای حاشیه خلیج فارس داریم.
      وی ادامه داد: بنابر این افزایش سهم کشورمان از آب خلیج فارس جزو الزامات محسوب می شود.

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.