به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، محمد تقی کره ای که در همایش گرامیداشت آغاز هفته معدن(یک تا هفت خرداد ماه) در جمع مدیران، کارشناسان و فعالان این حوزه سخن می گفت، افزود: در این میان 5 معدن مربوط به بخش سنگ آهن است و سهم سرب و روی و مس نیز هر کدام دو معدن است و یک معدن طلا نیز در این رده وجود دارد.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در عین حال گفت: چنانچه به روال سال های قبل، نفت را محور تولیدات زیرزمینی قرار دهیم دچار نزول از جایگاه فعلی در تولید مواد معدنی می شویم.
کره ای ادامه داد: کشورهایی همچون کانادا تمرکز خود را به تولید عناصر نادر معدنی گذاشته اند که درآمد و ارزش افزوده بالایی ایجاد می کند. وی اظهار داشت: پیش بینی می شود تا سال 2050 میزان تولیدات معدنی در جهان با کل تولیدات تاریخ بشری برابری کند.
رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران همچنین گفت: استفاده از بازیافت مواد معدنی سبب رشد ارزش افزوده در این بخش می شود. وی تصریح کرد: در حال حاضر بخشی از تولیدات مواد معدنی حاصل بازیافت این مواد در چرخه تولید و فرآوری است.
به گفته وی سهم یازیافت در تولید ناخالص کشورهای بزرگ تولیدکننده مواد معدنی به صورت مستمر در حال افزایش است.
کره ای اظهار داشت: حرکت جامعه بشری به سمت استفاده از انرژی های پاک و سبز از یک سو و روند نزولی سوخت های فسیلی از سوی دیگر باعث رشد بهره برداری از منابع قابل بازیافت معدنی شده است.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت تصریح کرد: امروزه تولید فلزات پایه به کشورهای در حال توسعه سپرده شده در حالیکه کشورهای توسعه یافته روند تولید این فلزات را کاهش داده اند و به سمت تولید عناصری رفته اند که دارای فن آوری بالا و ارزش افزوده بالاتری هستند.