به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، مجید پورعطار روز یکشنبه در مراسم افتتاح سومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی آلومینیوم ایران همچنین از گشایش اعتبار طرح آلومینیوم جنوب با ظرفیت سالانه 300 هزار تن در چند روز آینده خبر داد.
وی ادامه داد: با اجرای طرح های آلومینیوم جنوب در لامرد، آلومینیوم کاوه مسجدسلیمان در خوزستان، الومینیوم جاجرم در خراسان شمالی، فاز سوم آلومینیوم المهدی در بندرعباس و توسعه ایرالکو در اراک ، در سال های آینده ظرفیت تولید آلومینیوم کشور به یک میلیون تن خواهد رسید.
پورعطار اضافه کرد: همچنین با اجرای طرح های آلومینای خلیج فارس در عسلویه، بوکسیت گینه و تولید آلومینا از نفلین سینیت سراب در آذربایجان شرقی ظرفیت تولید آلومینای کشور به دو میلیون تن می رسد.
وی بازار رو به رشد داخل را از مزایای رقابتی توسعه صنعت الومینیوم برشمرد و گفت: بر اساس برآوردها تقاضای حداقلی آلومینیوم کشور برای پایان برنامه پنجم 600 هزار تن و در بیشترین حالت از مرز یک میلیون تن خواهد گذشت و کمترین و بیشترین میزان برای افق چشم انداز در سال 1404 به ترتیب برابر با یک میلیون تن و حدود 2 میلیون تن برآورد می شود.
پورعطار با اشاره به وجود 600 میلیون تن ذخایربوکسیت در کشور گینه کوناکری گفت: این کشور دارای بزرگترین ذخیره بوکسیت جهان بوده و ایران نیز در معدن آن شریک است که می تواند موقعیت مناسبی را برای تامین بوکسیت مورد نیاز صنعت آلومینیوم ایران فراهم کند.
مدیر فلزات غیر آهنی ایمیدرو ، ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی با راندمان بالا برای تامین برق مورد نیاز صنعت آلومینیوم را ضروری خواند و تصریح کرد: برق در صنعت آلومینیوم صرفا به عنوان حامل انرژی و عامل مصرف نبوده ، بلکه به عنوان ماده اولیه و خوراک به حساب می آید.
دبیر سومین کنفرانس بین المللی آلومینیوم ایران نیز اظهار داشت: دبیرخانه دائمی این کنفرانس در ایمیدرو ایجاد شده و این کنفرانس به صورت دوسالانه برگزار می شود.
منصور سلطانیه ، تبادل نظر درباره آخرین یافته ها و پیشرفت های صنعت آلومینیوم اعم از تولید ، فرآوری ، مهندسی و ... را از اهداف برگزاری این کنفرانس بیان کرد و افزود: در این کنفرانس دو روزه چند کارگاه تخصصی برگزار می شود و بیش از 40 مقاله علمی نیز ارائه خواهد شد.
وی ادامه داد: در نمایشگاه جانبی کنفرانس نیز شرکت های معتبر از کشورهای آلمان، هلند، فرانسه، اسپانیا، ترکیه، هند، برزیل، سوئیس ، دبی، بحرین ، روسیه، چین، عمان و پاکستان توانمندی های خود را در معرض دید عموم قرار داده اند.
محمدعلی برخورداری رییس دانشگاه علم و صنعت ایران نیز خواستار توسعه صنعت آلومینیوم از سوی دولت شد و تصریح کرد: این دانشگاه نیز آمادگی دارد نقش خود را برای توسعه علمی صنعت آلومینیوم و همکاری با مسئولان اجرایی کشور به خوبی ایفا کند.