سال جهش تولید
X
   
 
    • تاریخ انتشار: ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    • طرح الکترود گرافیتی پس از 13 سال فعال شد

      عملیات اجرایی بخش صنعت کارخانه الکترود گرافیتی اردکان به عنوان یکی از مهمترین پروژه های استراتژیک صنعت فولاد کشور همزمان با اعیاد شعبانیه و در آستانه نیمه شعبان آغاز شد .
      طرح الکترود گرافیتی پس از 13 سال فعال شد

      به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)،‌ طرح الکترود گرافیتی که به مدت 13 سال با رکود مواجه شده بود از سوی دولت یازدهم و در راستای اقتصاد مقاومتی در اولویت اجرا قرار گرفت به طوری که قرارداد ساخت آن با یکی از شرکت های معتبر اروپایی منعقد شد.
      با آغاز بهره برداری از این طرح 577 نفربصورت مستقیم مشغول به کار می شوند و سالانه 30 هزار تن الکترود گرافیتی در فاز اول و 45 هزار تن در فاز دوم تولید خواهد شد. در حال حاضر قسمتی از تجهیزات مورد نیاز کارخانه خریداری و مابقی تجهیزات نیز در آستانه عقد قرار داد با سازندگان است.
      پیمانکار این پروژه اعلام کرده است که با توجه به توان فنی و مهندسی که در اختیار دارد قادر به تکمیل فاز نخست این کارخانه در کمتر از یک سال آینده است.
      انحصار ساخت الکترود گرافیتی- که یکی از قطعات اصلی تولید فولاد به روش قوس الکتریکی است و برای انتقال جریان بالای برق به کوره های قوس الکتریکی به منظور ذوب فلزات استفاده می شود- در حال حاضر در اختیار معدودی از کشورهای جهان قرار دارد اما با ساخت این کارخانه، واپسین حلقه وابستگی در صنعت فولاد نیز شکسته می شود و ایران به جمع محدود کشورهای دارنده دانش فنی تولید محصولات کربنی خواهد پیوست.
      در حال حاضر کل نیاز کشور به این قطعه استراتژیک از خارج کشور وارد می شود. در سال های گذشته تلاش هایی از سوی برخی شرکت های داخلی برای تولید الکترود گرافیتی صورت گرفته اما از کیفیت لازم برای کاربرد در کوره قوس الکتریکی برخوردار نبوده است. محل احداث این طرح در 15کیلومتری شهر اردکان در استان یزد واقع شده است.
       

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.