به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، وجیه ا.... جعفری، در نشست با استاندار خراسان جنوبی و مسئولان استانی اظهار داشت: خراسان جنوبی یکی از استان های مهم معدنی کشور است که ظرفیت های قابل توجهی در این حوزه دارد و تلاش کردیم در حوزه اکتشاف، تامین زیرساخت معادن و راه انداری کارخانه های فرآوری به توسعه معدنی آن کمک کنیم.
وی ادامه داد: توسعه خراسان جنوبی جزو برنامه های ایمیدرو است و در زمینه اکتشاف به عنوان اقدام پایه ای و اولیه برای توسعه زنجیره معدن و صنایع معدنی، ورود کرده ایم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه ایمیدرو بر اجرای طرح های توسعه ای نظارت عالیه دارد، گفت: این سازمان بخش خصوصی را به سمت سرمایه گذاری هدایت کرده و در کنار احداث واحدهای توسعه ای، مسئولیت اجتماعی را با کمک این بخش انجام می دهد.
وی افزود: بدون شک، با آمادگی همکاری مسئولان منطقه ای، می توانیم زمان اجرای طرح ها را کوتاه کنیم و تلاش شده با ایجاد زیرساخت ها و تکمیل زنجیره تولید زمینه اشتغال و توسعه منطقه نیز فراهم آورده شود.
شناسایی 17 محدوده امیدبخش معدنی در استان
جعفری با اشاره به اینکه شواهد حاکی از وجود ذخایر بسیار مطلوبی در استان خراسان جنوبی است، تصریح کرد: البته باید به قطعیت برسیم تا بتوانیم میزان ذخایر را اعلام کنیم. تاکنون 7 پهنه اکتشافی با مساحت 25 هزار کیلومتر مربع خاتمه یافته و 22 تارگت معدنی شناسایی شده است.
وی افزود: از تعداد تارکت های معدنی شناسایی شده، 17 محدوده ثبت شده، 5 پروانه اکتشاف و 2 گواهی کشف صادر شده است. همچنین، این استان 8 پروانه اکتشاف دارد که حدود220 کیلومتر مربع با ذخایری از آهن، سرب و روی، طلا، مس و زغال سنگ به دست آمده است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه در استان خراسان جنوبی، 216 معدن کوچک مقیاس غیر فعال داریم، گفت: تاکنون 22 معدن فعال شده و امسال نیز 20 معدن فعال می شود. پیش بینی شده با فعال سازی کل معادن، حدود 2.8 میلیون تن به ذخایر قابل بهره برداری این استان افزوده خواهد شد.
وی ادامه داد: طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوجک مقیاس در حال تدوین بسته های سرمایه گذاری است تا سرمایه گذاران با استفاده از این بسته، بتوانند نسبت به فعال سازی معادن اقدام کنند.
استانداری خراسان جنوبی در کنار ایمیدرو
جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی در این نشست با اشاره به اینکه این استان از نظر توسعه و تولید ناخالص داخلی رتبه 31 را در میان استان های کشور دارد، گفت: استانداری خراسان جنوبی در کنار ایمیدرو بوده و شرایط لازم را اعم از صدور مجوزهای لازم و غیره برای پیشبرد طرح های توسعه ایمیدرو در در این استان فراهم می کند.
وی افزود: باید با تلاش همدیگر، گام های اساسی برای توسعه منطقه کم برخوردار خراسان جنوبی برداریم تا انشاءالله در یک زمان مناسب، مردم محروم این منطقه بتوانند نتایج حاصله از ظرفیت های خدادادی این منطقه را لمس کنند.
استان خراسان جنوبی به عنوان ویترین دولت سیزدهم
سلمان اسحاقی نماینده قائنات در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: ایمیدرو در استان خراسان جنوبی فعالیت های قابل توجهی انجام داده و انتظار مردم این است که طرح فولاد قائنات زودتر به بهره برداری برسد و مردم از منافع این فعالیت ها بهره مند شوند.
برنامه تاسیس مرکز دائمی گوهرسنگ
حسام مقدم علی، معاون طرح های معدن و صنایع معدنی در این نشست گفت: مرکز آموزش گوهرسنگ به عنوان یکی از برنامه های جدی ایمیدرو در شرق کشور است که دوره های آموزشی در این زمینه در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: درصدد هستیم با همکاری سازمان فنی حرفه ای، در منطقه فردوس قائن مرکز دائمی آموزش گوهرسنگ را تاسیس کنیم.
مقدم علی اذعان کرد: با برنامه ریزی های انجام شده، تا سال 1401 وضعیت ذخایر گوهرسنگ ها در این استان مشخص خواهد شد.
طرح طلای خونیک در مرحله سرمایه گذاری
امیر طاهرزاده، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در این نشست با بیان اینکه پیش بینی شده تا پایان سال آینده، 3 محدوده فلزی در استان خراسان جنوبی شناسایی شود، گفت: در جوار معدن هیرد، تا پایان سال آینده، 30 هزار متر حفاری توسط این شرکت صورت می گیرد که 40 درصد آن در نیمه دوم امسال و سال آینده انجام می شود.
وی ادامه داد: مزایده محدوده طلای خونیک برگزار و سرمایه گذار آن مشخص شد. این طرح، ظرفیت تولید 200 کیلوگرم طلا را دارد. با این روند، خراسان جنوبی می تواند به عنوان یکی از قطب های تولید طلا در کشور شود.
طاهر زاده گفت: عملیات اجرایی احداث پایگاه امداد و نجات با سرمایه گذاری 86 میلیارد تومان در منطقه طبس آغاز شده است. قرارداد استخراج بلوک 6 پروده 4 طبس را با شرکت زغال سنگ طبس منعقد کردیم که می تواند 300 هزار تن به ظرفیت زغال سنگ خام منطقه اضافه کند.
وی ادامه داد: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی برای نیمه دوم امسال 30 میلیارد تومان و برای سال آینده 60 میلیارد تومان بودجه برای بخش اکتشاف استان خراسان جنوبی اختصاص می دهد.
پیشرفت 70 درصدی فولادسازی قائنات
محمد آقاجانلو، مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران در این نشست گفت: واحد فولادسازی این طرح، 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و درصورت تامین به موقع اعتبار، تا پایان سال آینده راه اندازی می شود.
وی افزود: احداث یک خط نورد نیز در این مجموعه پیش بینی شده که قرار است تا 45 روز آینده اعتبار ال سی آن گشایش شود و بعد از آن، سفارش تجهیزات داده شده و طی 2 سال به بهره برداری برسد.
آقاجانلو خاطرنشان کرد: واحد آهن اسفنجی طرح فولاد قائنات از مهر تا 3 دی (قبل از تعطیلی به دلیل کمبود گاز)، حدود 160 هزار تن محصول تولید کرد.
راه اندازی برق رسانی به معادن پروده طبس تا پایان امسال
داریوش دیودیده، مجری طرح ایجاد زیربناهای لازم در معادن بزرگ و مناطق معدنی گفت: در استان خراسان جنوبی، در بخش زیرساختی، 130 میلیارد تومان قرارداد برق رسانی در حال اجرا داریم. از جمله این پروژه ها، برق رسانی به معادن پروده طبس است که پیش بینی می شود تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
وی ادامه داد: پروژه برق رسانی نهبندان به شاهکو با 100 میلیارد تومان سرمایه گذاری، از دیگر پروژه هاست که بخش زیادی از تجهیزات خریداری و عملیات اجرایی آن آغاز شده است. برای پروژه خط 2 مدار 20 کیلو ولت معدن غنی آباد، پیمانکار تعیین، تجهیز کارگاه انجام و پیش بینی می شود تا پایان تابستان سال آینده به بهره برداری برسد.
دیودیده بیان داشت: مطالعات پروژه برق رسانی به معادن خضراء (دو رح ) تا اوایل تابستان سال آینده به اتمام می رسد. همچنین مطالعات پست برق شاهکوه- هیرد نیز در حال انجام است و تا پایان امسال تکمیل می شود.