به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، محمدرضا موثقینیا در نشست با مجری، مدیران و بدنه کارشناسی ایمینو، بر توسعه نوآوری و برداشتن محدودیت ها از سر راه نوآوران و دانش بنیان ها تاکید کرد.
وی با بیان اینکه عوامل بازدارنده در زیست بوم نوآوری بخش معدن و صنایع معدنی باید از بین برود، اظهار داشت: هنوز در فناوری اشباع نشده ایم که بخواهیم در عرصه نوآوری به اهداف مقرر برسیم، اما بدون شک ترویج نوآوری و فناوری از الزامات توسعه معادن و صنایع وابسته محسوب می شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به سرعت کمی که برای رسیدن به فناوری های ضروری داریم، می توانیم از میانبرهای مطمئن که ما را در توسعه نوآوری و فناوری های روز دنیا یاری می کند، استفاده کنیم.
موثقی نیا در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ منعی برای حمایت از طرح های نوآورانه و فناورانه در بخش معدن و صنایع معدنی وجود ندارد، خاطرنشانکرد: بهتر است عوامل بازدارنده ترویج نوآوری در معادن را به عوامل پیش برنده تبدیل کنیم و حتی محدودیتها را در ذهنمان نیز کنار بگذاریم.
وی افزود: ایمیدرو آمادگی کامل دارد تا از جامعه نخبه ای که معادن را به توسعه و هوشمندسازی نزدیک می کنند، حمایت و پشتیبانی کند.
معاون وزیر صمت اضافهکرد: بدون شک زیست بوم نوآوری می تواند جهش بزرگی در عرصه معدن وصنایع معدنی رقم زند، گرچه برای تحقق این امر و ورود ایدههای نو بهتر است فرهنگسازی بیشتری در جامعه نسبت به پتانسیل های معدنی و مزیتهای اقتصادی آن برای آبادی مناطق محروم انجام شود.
شناسایی ۴۷۰ شرکت دانشبنیان در بخش معدن
در ادامه این نشست، مجید وفاییفرد مجری طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدن (ایمینو) با تشریح فعالیت ها، ظرفیت ها و برنامه های این مرکز گفت: بیش از ۴۷۰ شرکت دانشبنیان در بخش معدن شناسایی شده است و گزارش های ما نشان می دهد سهم معادن و صنایع معدنی از اقتصاد دانشبنیان کم است و اغلب آنها با چالش تامین مالی و توسعه بازار مواجه هستند.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره اینوماین ۴ و محورهای نوآورانه و فناورانه آن افزود: در حال حاضر، تدوین و ارائه آییننامه مستقل حمایت از ایدههای ارزشآفرین و کسب و کارهای نوپای بخش معدن و صنایع معدن را در دستور کار داریم و تشکیل CVC معدنی و ارائه راهکارهای تامین مالی نوآوری بخش معدن با توجه به ظرفیت های ایمیدرو، قانون جهش تولید دانش بنیان را امکان سنجی می کنیم.
وفایی فرد با بیان اینکه انتظارات نسل جدیدی که در عرصه نوآوری هستند باید برآورده شود، افزود: ایمیدرو به موقع وارد زیست بوم نوآوری و فناوری معدن شد و از شهریور سال 99 ایمینو درصدد بوده تا با ایجاد و پایش شبکه بازیگران زیستبوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی، ایجاد شبکه فناوران بخش معدن و صنایع معدنی با محوریت شرکتهای دانشبنیان فعال در این بخش و انعقاد تفاهمنامه همکاری با شرکتهای دانشبنیان توانمند پتانسیل های این عرصه را شناسایی و به معادن تزریق کند.
وی تصریحکرد: با این رویکرد از ۱۳۰ شرکت دانشبنیان حمایت های لازم انجام شده و برای تقویت کسب و کار نوپای آنها دوره های شتابدهی و پساشتابدهی برگزار شده است.
گفتنی است، معاون وزیر صمت در پایان این نشست در جریان فعالیت ۹ استارتاپ مستقر در ایمینو که با ایده های نو به عرصه معدن و صنایع معدنی آمدند، قرار گرفت و از فضای اشتراکی این مرکز دیدن کرد.
منبع: طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو)