وی افزود: بیشترین رشد در نظر گرفته شده در برنامه هفتم مربوط به بخش معدن با 13 درصد است که با اجرای طرح های تدوین شده، می توان رشد سالانه 7.2 درصدی را محقق کرد. در همین حال رشد بهره وری نیز باید به 5.8 درصد برسد تا به هدف رشد 13درصدی دست یابیم.
معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو با اشاره به افزایش صادرات در سال 1402 با وجود محدودیت های بین المللی و سیاست های ارزی داخلی، خاطرنشان کرد: بخش معدن و صنایع معدنی، بیش از 13.6 میلیارد دلار محصول صادر کرد که 9 درصد بیشتر از مدت مشابه سال پیش از آن است.
وی افزود: ارز حاصل شده از صادرات بخش معدن و صنایع معدنی طی سال گذشته، به تامین رشد ارزی کشور کمک کرد.
راه اندازی حدود 3.7 میلیارد دلار در 1403
خلوصی با بیان اینکه روند سرمایه گذاری در ایمیدرو پایدار است، اذعان کرد: از سال 81 تا پایان سال گذشته، حدود 24 میلیارد دلار طرح تکمیل شده است. در سال 1402 حدود 1.6 میلیارد دلار طرح (27 طرح توسعه ای و زیرساختی) به بهره برداری رسید و به موجب آن، برای 3679 نفر اشتغال زایی شد.
وی با اشاره به جایگاه ایمیدرو برای تسهیل در تولید و توسعه و همچنین فراهم سازی زمینه جهش تولید ادامه داد: در سال 1403، تعداد 48 طرح توسعه ای و زیرساختی به ارزش حدود 3 میلیارد و 694 میلیون دلار به بهره برداری می رسد.
خلوصی با اشاره به 4 نقش تعیین کننده ایمیدرو در توسعه بخش معدن و صنایع معدنی گفت: این نقش ها شامل راهبری شرکت ها، توسعه و نوسازی، توانمندساز معادن و صنایع معدنی و توسعه فناوری، است و در این راستا، نقشه استراتژی معدن و صنایع معدنی تدوین شده و شاخص های اثربخشی و تحقق برنامه ها رصد می شود.
وی افزود: ماموریت این سازمان نیز بسترساز و تسهیلگر توسعه و تولید رقابت پذیر زنجیره بخش معدن و صنایع معدنی کشور مبتنی بر توسعه پایدار است.