به گزارش روابط عمومی ایمیدرو به نقل از سایت کیتکو ( KITCO )، استخراج غیرقانونی معادن و ایجاد نشدن ارزش افزوده و کمبود سنگ آهن برای صنایع داخلی در هند باعث محدودیت های زیادی برای تولید سنگ آهن و صادرات آن از سال های 2011 – 2010 شده است که شامل تحریم صادرات سنگ آهن در ایالت های تولیدکننده عمده سنگ آهن ( گوا و کارناتاکا) است.
علاوه بر این دولت 30 درصد تعرفه صادراتی برای ارزش افزوده سنگ آهن در 30 دسامبر 2011 و 5 درصد مالیات بر ارزش افزوده برای گندله سنگ آهن از 27 ژانویه 2017 وضع کرده است.
این اقدامات همسو با رکود اخیر جهانی موجب کاهش شدید تولید و صادرات سنگ آهن شده است.
صادرات سنگ آهن هند در سال های 2010 – 2009 از 117 میلیون تن به 14 میلیون تن در سال های 2014 – 2013 کاهش یافت. این کاهش موجب بیکاری در بخش معدن شده است.
کارشناسان معتقدند که کاهش تولید سنگ آهن اثر منفی بر روی رشد کلی اقتصاد هند خواهد گذاشت.
با رشد سریع شهرسازی و تولیدات صنعتی میزان تقاضا برای انواع فلزات و مواد معدنی تا 11 درصد افزایش پیدا خواهد کرد و انتظار می رود این بخش در دهه آینده 4 تا 5 برابر رشد داشته باشد. دولت هند باید با سیاستگذاری های سازنده و مبتکرانه به نحوی مجوز پروژه های جدید و طرح های توسعه را صادر کند تا بخش خصوصی علاقه مند به سرمایه گذاری یا مشارکت از طریق افزایش امکان دسترسی به مواد اولیه داخلی شده و با بهبود راه های تامین منابع مالی در زمینه های زنجیره ارزش فولاد، در جهت روش های پایدار از طریق مشارکت اجتماعی بیشتر و معدنکاری مسئولانه و حذف تعرفه های صادراتی گام های تازه ای بردارد.