به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، این سازمان در راستای سیاست های اصل 44 قانون اساسی مبنی بر استفاده حداکثری از توان فنی و اقتصادی شرکت های خصوصی، مشارکت در سرمایه گذاری و اجرای دو طرح بخش تیتانیوم را به صورت «طراحی و ساخت» به مناقصه می گذارد.
طرح تولید سرباره غنی تیتانیوم قرار است با ظرفیت سالانه 70هزار تنی احداث شود و پروژه کنسانتره ایلمنیت(کانی تیتانیوم همراه آهن) با هدف تولید 130 هزار تن در سال طرح ریزی شده است.
شرکت ها یا گروه های مشارکتی متقاضی در این مناقصه باید در بخش صنعت و معدن دارای صلاحیت پایه یک از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری داشته باشند. همچنین شرکت هایی که مایل به حضور کنسرسیومی در این پروژه ها هستند باید صلاحیت پیمانکاری پایه یک در رشته صنعت و معدن و همچنین مشاوره با پایه های یک و دو در رشته صنایع فلزی داشته باشند یا تا زمان تحویل استعلام ارزیابی کیفی، این سطح از صلاحیت را کسب کرده باشند.
طرح تیتانیوم کهنوج در کیلومتر 25 جاده کهنوج-بندرعباس در محدوده استان کرمان واقع شده است. تیتانیوم به عنوان عمده ترین ماده اولیه رنگ سفید در صنایع رنگ سازی، کاغذ سازی، پلاستیک، لاستیک و مواد مختلف دیگر شناخته میشود. این فلز در عین حالی که سبک تر از فولاد است مقاومت بالاتری نسبت به آن دارد.
شرکت های متقاضی حضور در این پروژه ها تا پایان وقت اداری روز اول بهمن ماه سال جاری فرصت دارند برای دریافت اسناد ارزیابی کیفی مناقصه گران به آدرس تهران خیابان سمیه بین شریعتی و بهار پلاک 22 شرکت مهندسین مشاوره کان آذین مراجعه کنند.
ذخیره معدن تیتانیوم کهنوج کرمان، 150 میلیون تن کانسنگ و ذخیره احتمالی آن ۴۰۰ میلیون تن است که به عنوان بزرگترین معدن تیتانیوم ایران شناخته می شود. سرمایهگذاری روی این معدن میتواند علاوه بر تامین نیاز کشور به فلز تیتانیوم زمینه صادرات را نیز فراهم کرده و ارزآوری را برای صنایع معدنی به همراه داشته باشد. در حال حاضر قیمت هر تن پیگمنت رقمی بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار است.