به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) و بر اساس گزارش وزارت صنعت معدن و تجارت، در این مدت از بین 10 صنعت برتر در بهره برداری، گروه سایر محصولات کانی غیرفلزی در رتبه اول ایستاد. این گروه با 278 پروانه بهره برداری رشد 11.6درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را تجربه کرده است.سرمایه گذاری پیش بینی شده برای این گروه صنعتی 7هزار و 970 میلیارد ریال پیش بینی شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد 42.5درصدی برخوردار شد. همچنین اشتغال پیشبینی شده برای این بخش برابر با چهار هزار و 369 نفر است.
پس از این گروه، محصولات پلاستیکی و لاستیکی، آشامیدنی، فلز فابریکی، شیمیایی،ماشین آلات،منسوجات،استخراج سایر معادن، ساخت فلزات اساسی و ماشین آلات برقی قرار گرفتند که گزارش وزارت صنعت معدن وتجارت نشان می دهد از 10 صنعت برتر، بخش معدن و صنایع معدنی،4 صنعت را به خود اختصاص دادند.
از سوی دیگر صنایع مرتبط با معدن و صنایع معدنی 30درصد از پروانه بهره برداری های 8 ماه امسال را در اختیار گرفتند به طوری که از هزار و 935 فقره پروانه بهره برداری 597 مورد آن به بخش های معدنی و صنایع معدنی مرتبط است.
در 8 ماه منتهی به آبان امسال در مجموع هزار و 935 پروانه بهرهبرداری ایجادی برای صنایع مختلف صادر شده که به لحاظ تعدادی رشد 2/22 درصدی را برای این بخش به همراه داشته، اما سرمایهگذاری در پروانههای صادره با سرمایه بالغ بر 47731 میلیارد ریالی با افت 2/10درصدی همراه بوده است.
در این میان چهارمین گروه در جدول پروانههای بهرهبرداری به «محصولات فلزی فابریکی» اختصاص دارد؛ بهطوریکه در مدت زمان مورد بررسی در مجموع 162 پروانه بهرهبرداری برای این گروه صادره شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد 3/37 درصدی داشته است. سرمایه پیشبینی شده برای این گروه نیز در حدود 2310 میلیارد ریال است که رشدی 9/13درصدی داشته است. اما با وجود رشد در سایر بخشها در بخش اشتغال این گروه نیز افت 8/3درصدی داشته است؛ اشتغال پیشبینی شده برای این گروه برابر با هزار و 961 نفر است.
اما «استخراج سایر معادن» با صدور 81 پروانه بهرهبرداری با رشدی 6/24 درصدی در رتبه هشتم و «ساخت فلزات اساسی» با صدور 76 پروانه بهرهبرداری و رشد 2/65 درصدی در رتبه نهم قرار گرفته اند.