به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو)، مهدی کرباسیان که با شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی سخن می گفت تصریح کرد: این میزان سرمایه گذاری برای مرحله اول از طرح 5 میلیون تنی کنسانتره و گندله سنگ آهن سنگان(استان خراسان رضوی) صورت می گیرد.
وی این سرمایه گذاری را همراستا با سیاست های دولت یازدهم در تامین سرمایه مورد نیاز طرح های توسعه ای ایمیدرواعلام کرد و گفت: اجرای این طرح در معادن سنگان به یک میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد که چنین رقمی با مشارکت بخش خصوصی و خارجی که در قالب یک کنسرسیوم در طرح شرکت کرده اند، تامین می شود.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با تاکید بر اینکه طی یکسال گذشته در شرایطی ایمیدرو، جلب سرمایه از منابع بیرونی این سازمان را در اولویت قرار داده که پیش از آن منابعی برای سرمایه گذاری در طرح ها نداشت.
کرباسیان تامین سرمایه و فعال شدن حدود 30 طرح متوقف شده را اهم عملکرد ایمیدرو اعلام و تصریح کرد: دعوت از سرمایه گذاران و حضور شرکت های خصوصی در شرایطی عملی شد که در سال های گذشته 21هزار میلیارد تومان از سهام شرکت های تابعه این سازمان در قالب رد دیون واگذار شده بود.
به گفته وی از 24هزار میلیارد تومان سرمایه مورد نیاز طرح های ایمیدرو، کمتر از 4 هزار میلیارد تومان توسط این سازمان انجام و مابقی توسط شرکت های خصوصی تامین می شود.
رییس هیات عامل ایمیدرو به جایگاه اکتشاف در توسعه معادن اشاره کرد و اظهار داشت: برنامه اکتشاف 200هزار کیلومتر از مناطق مختلف کشور از سال گذشته آغاز شده که هم اکنون وسعت اجرای برنامه به 135هزار کیلومتر مربع رسیده است به طوری که استان های شرقی، جنوبی و غربی را در بر گرفته است.
وی ادامه داد: این برنامه با طرح ریزی و هماهنگی ایمیدرو، معاونت معدنی وزارت صنعت معدن و تجارت و سازمان زمین شناسی صورت می گیرد اما اجرای آن توسط شرکت های خصوصی انجام می شود.
کرباسیان تاکید کرد: هدف ایمیدرو مشارکت با بخش خصوصی در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی و تقویت توان شرکت های داخلی است. به گفته وی انجام فعالیت های معدنی به تنهایی منافع چندانی ندارد بلکه تکمیل زنجیره تولید و اجرای طرح هایی در فرآوری و همچنین صنایع معدنی، توسعه اشتغال و ارزش افزوده را به همراه دارد.
ریس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از اجرای طرحی برای فرآوری سنگ آهن کم عیار با فن آوری نوین خبر داد و گفت: این طرح در معدن جلال آباد زرند کرمان آغاز شده و پیمانکار مربوطه در حال تجهیز کارگاه است.
وی با اعلام اینکه در این طرح عیار 30درصدی ماده معدنی به سنگ آهن 67درصدی ارتقاء می یابد افزود: از سال 95 -با راه اندازی طرح های جدید- صادرات سنگ آهن به حداقل می رسد و عمدتا صرف صنایع فولاد در داخل کشور می شود.