به گزارش ایمیدرو به نقل از شرکت ملی صنایع مس ایران، بابک بابائی گفت: امور اکتشافات و مهندسی توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران با در نظر گرفتن دو اصل مهم «بهبود مستمر» و «نو شدن دائم» برای دستیابی به تولید 400 هزارتن مس خالص در سال 98، به بهینهسازی فعالیتهای اکتشافی مصمم شد تا همزمان با کاهش هزینهها از موثرترین روشها و فناوریهای نوین در عرصه اکتشافات بهره جوید.
وی تاکید کرد: این بهینهسازی بر خلاف تصور به معنای تعلیق و یا کاهش فعالیتهای اکتشافی نیست.امور اکتشافات و مهندسی توسعه شرکت مس اطمینان میدهد که در راستای بهینهسازی و اولویت بندی فعالیتهای اکتشافی، باوجود کاهش هزینههای پیشبینی شده نسبت به سنوات قبل، هیچ یک از فعالیتهای اکتشافی و سرفصلهای عملیات اکتشاف از دستور کار امور اکتشافات و مهندسی توسعه خارج نشده است.
وی، همسو کردن چشمانداز، اهداف و اصول اساسی اکتشافات با اهداف کلان شرکت مس و لزوم تدوین و ساماندهی اصول و سیاستگذاریهای عمده در اکتشافات و شفاف کردن افق آینده را از الزامات این بهینهسازی دانست.
همچنین اجرای بهینه مطالعات اکتشافی، ایجاد بستر مناسب برای استفاده از فرصتهای جذب سرمایههای داخلی و خارجی، ارائه مسیری روشن و برنامهای مدون برای هدایت فعالیتهای اکتشافی، فراهم کردن ابزاری قابل اعتماد در تصمیمگیریهای کلان شرکت و ایجاد بستری مناسب برای اجرای فعالیتهای اکتشافی با رویکرد حفظ محیط زیست را از دیگر الزامات بهینهسازی در امور اکتشافی شرکت مس برشمرد.
بابائی با بیان اینکه مطالعات کارشناسی در سراسر جهان نشان میدهد که در سالهای آینده روند تولید در معادن (صرف نظر از نوع ماده معدنی) به مشکلات نسبتاً جدیدی برخورد خواهد کرد، افزود: این مشکلات سبب اثرگذاری منفی بر تولید معادن دنیا میشود که معمولاً تحقق پیشبینیها در خصوص تولید را با تردید همراه میسازند.
وی، کم شدن عیار متوسط مس در معادن، کاهش احتمال کشف معادن بزرگ، افزایش ریسکهای اجرایی معدنکاری با عمیق شدن معادن، حد استخراج روباز و زیر زمینی، کاهش احتمال اکتشاف معادن با عیار بالا، کمبود آب، حوادث و بلایای طبیعی و مشکلات اجتماعی و منطقه ی را از جمله دلایل و ضرورتهای بهینهسازی در امور اکتشافی صنعت مس اعلام کرد.