به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، رویا طباطبایی یزدی در سومین همایش جایزه بهره وری معدن و صنایع معدنی ایمیدرو با اعلام مطلب فوق تصریح کرد: تمام جوایزی که در سطح ملی اعطا می شود را مورد سنجش قرار می دهیم و خوشبختانه جایزه بهره وری ایمیدرو پایه و زیربنای خوبی دارد.
به گفته وی انتخاب شدن 5 شرکت از میان 35 شرکت نشان از دقت بالای مدل جایزه بهره وری ایمیدرو می دهد. طباطبایی در عین حال تصریح کرد: جایزه بهره وری ایمیدرو تایید مشروط گرفته است و به چند اصلاح مشروط نیاز دارد.
رییس سازمان ملی بهره وری به جایگاه معدن در اقتصاد اشاره کرد و گفت: در سال گذشته بعد از بخش ارتباطات- که به طور طبیعی در همه جای دنیا بالاترین رشد بهره وری را در اختیار دارد- بخش معدن قرار گرفت به طوری که نسبت به سال پایه (1383) رشد 49درصدی را به ثبت رساند.
طباطبایی در ادامه اظهار داشت: بهره وری نیروی کار از بهره وری سرمایه معادن وضعیت مناسب تری دارد در حالی که بهره وری سرمایه با توجه به اعمال تحریم و استفاده نکردن از دانش روز در بخش معدن، جایگاه مناسبی ندارد.
وی به نقش وزارت علوم در بهره وری اشاره کرد و تاکید کرد: بالابردن کیفیت آموزش و ارتقای انگیزه در رشته های حوزه معدن می تواند نیروی انسانی متبحری را روانه بخش معدن کند در غیر اینصورت افرادی که در دانشگاه ها معدل پایین دارند جذب دانشگاه و سپس وارد بخش معدن می شوند که در نهایت به افت شاخص بهره وری نیروی کار می انجامد.
رییس سازمان ملی بهره وری گفت: در حال حاضر بین دو شاخص کارایی و اثربخشی بر روی اثربخشی تمرکز کرده ایم تا میزان اثربخشی نیروی کار و سرمایه را افزایش دهیم. وی با بیان اینکه آینده نگری در بخش معدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است گفت: در برخی از معادن بزرگ دنیا همچون معادن طلای افریقای جنوبی، زغالسنگ آمریکا و استرالیا شاخص بهره وری در حال کاهش است این امر نیاز به آینده نگری و تمرکز بر سرمایه گذاری معادن را ضروری می سازد.