به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، سرمایه گذاری برای بهره برداری از ذخایر عظیم معدنی شورابه ها از اولویت های سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به شمار می آید.
در حال حاضر بر اساس نتایج عملیات های اکتشافات فعلی، طرح های شورابه های خور و بیابانک، ترود و دریاچه قم – که هدایت آن ها در اختیار ایمیدرو است- مجوز برای اکتشاف و بهره برداری دارند به طوری که در شورابه های خور و بیابانک در سال های اخیر واحدهایی برای استحصال پتاس از شورابه را به اجرا در آورده که به دلیل کمبود منابع مالی راکد مانده است.
اخیرا شرکت تهیه و تولید مواد معدین ایران برای بهره برداری از این طرح ها فراخوان داده که مورد استقبال بیش از 30 شرکت سرمایه گذار قرار گرفته است.
میزان ذخیره قابل استحصال کانی های مهم شورابه های دریاچه قم حدود 200 میلیون تن هالیت، 32 میلیون تن منیزیا و 4.5 میلیون تن سیلویت است و پس از مزایده برای بهره برداری به صورت بلند مدت به برنده مزایده واگذار می شود.
شورابه ها به دلیل استحکامی که در سطح ایجاد می کنند باعث تثبیت خاک و حفظ محیط زیست می شود که مورد علاقه دوستداران طبیعت به ویژه کشورهای سردسیر است. همچنین صنایع نفت و گاز، کارخانه های تولید کود شیمیایی و ... از متقاضیان این نوع ترکیبات هستند.
شورابه های ترود از نظر حجم ذخیره، بزرگترین معدن شورابه در کشور است. خلوص منیزیم موجود در شورابه های ترود در حدی بالاست که می توان اذعان کرد از نظر عیار، این محدوده بزرگترین و غنی ترین معدن منیزیم کشور است. دو محصول اصلی شورابه های ترود، پتاس و منیزیم است. هم اکنون این دو ماده معدنی در داخل کشور تولید نشده و از خارج از کشور وارد می شود.