سال جهش تولید
X
   
 
    • کلید واژه ها: معدن -
      تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۲/۱۲
    • بهره برداری از معدن افریقایی ایمیدرو یک گام به اجرا نزدیک شد

      طرح معدن بوکسیت گینه کوناکری،‌ قدیمی ترین پروژه معدنی برون مرزی کشور پس از رکود و تاخیر 23 ساله،‌ با برگزاری جلسه اخیر مجمع عمومی سهامداران و هیات مدیره این شرکت،‌ بارقه ای از امید به خود دید و نخستین گام ها برای فعال شدن این طرح برداشته شد.
       بهره برداری از معدن افریقایی ایمیدرو یک گام به اجرا نزدیک شد

      به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)،‌ سهامداران شرکت مشترک معدنی ایران و جمهوری گینه کوناکری (SBDT) در جلسه مجمع عمومی به صورت فوق العاده با ادامه کار شرکت موافقت کردند و برای با تمدید اعتبار تفاهمنامه و مجوز های معدنی (پروانه استخراج و امتیاز واگذاری) شرکت نیز توافق شد. همچنین سهامداران بر اهمیت نقش بندر کوناکری در اجرایی شدن این پروژه تاکید کردند.
      جلسه مجمع عمومی به صورت فوق العاده هفته گذشته با حضور مهدی کرباسیان رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و آقای کرفالا یانسانه وزیر امور معادن گینه کوناکری و رییس هیات مدیره این شرکت برگزار شد سهامداران شرکت معدنی ایران و گینه با تمدید اعتبار تفاهمنامه و مجوز های معدنی برای استخراج بوکسیت از معدن «دابولا و توگه» به میزان سالانه 4 میلیون تن و انتقال این مواد از طریق بندر کوناکری به ایران موافقت کردند. این موضوع به سبب نزدیک بودن اتمام زمان 25 ساله حق بهره برداری از معادن بوکسیت منطقه دابولا و توگه (که تا سال 2017 مجوز آن خاتمه می یابد)در جلسه مجمع عمومی به طور فوق العاده این شرکت با حضور سهامداران اصلی مصوب شد. بهره برداری از این معدن از زمان انعقاد قرارداد آن تا کنون به دلیل مشکلات مالی،‌ اداری و مسائل منطقه ای، قابلیت اجرایی پیدا نکرده است.
      همچنین در این مجمع ،‌ ‌موضوع حمل مواد به بندر و وضعیت بندر تخلیه و بارگیری بوکسیت شرکت SBDT مطرح شد و در این رابطه، مجمع عمومی با تاکید بر تحکیم همکاری میان بندر کوناکری و شرکتSBDT به این شرکت اجازه دهد تا با توجه به منافع طرفین زیرساخت های مربوط به بندر را احداث کند. پیشتر مقرر شده بود که بوکسیت استخراج شده با استفاده از خط لوله به بندر کوناکری منتقل و سپس به وسیله کشتی و با هدف تولید آلومینا به ایران حمل شود. از همین رو مقرر شد‌ در این باره با پشتیبانی وزارت معادن و زمین شناسی گینه و از طریق وزارت حمل و نقل گینه موضوع کنوانسیون واگذاری بین شرکتSBDTو بندر کوناکری برای واگذاری بخش شرقی بندر کوناکری به مساحت 33 هکتار پیگیری شود.
      بهره برداری از معدن بوکسیت گینه به سبب کمبود این ماده معدنی در ایران،‌ از اهمیت ویژه ای برای صنایع آلومینیوم داخلی برخوردار است. در مجمع عمومی سهامداران همچنین موضوع بازبینی مطالعات فنی و اقتصادی طرح نیز نیز مورد موافقت قرار گرفت به طوری که مشاور بین المللی که اخیرا انتخاب شده، گزارش به روز شده فنی و مالی از مطالعات امکان سنجی قبلی را برای بهره گیری از تسهیلات مالی خارجی در اختیار شرکت مشترک قرار دهد.
       

      ارسال دیدگاه
      آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.