به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، عملیات ساخت سه طرح آلومینیوم جنوب، نیروگاه برق غدیر و مجتمع پتروشیمی به عنوان سه پروژه این منطقه ویژه، همزمان با سفر استانی هیات دولت آغازشد. طرح آلومینیوم جنوب عنوان بزرگ ترین و پیشرفته ترین پروژه تولید شمش آلومینیوم در کشور شناخته می شود و در کنار آن نیروگاه 930 مگاواتی غدیر قرار دارد. علاوه بر آن طرح جی تی ال برای جدا کردن اتان و محصولات سنگین از گاز طبیعی و در نهایت تولید بنزین، گازوئیل و میعانات گازی در این منطقه ایجاد خواهد شد که به گفته وزیر نفت این طرح پس از راه اندازی به عنوان پشتیبان پارس جنوبی محسوب می شود.
هدف از فعال کردن منطقه صنایع انرژی بر نزدیکی به عسلویه - پایتخت گازی جهان، وجود اسکله و گمرک اختصاصی، دسترسی به آب های آزاد برای صادرات محصول و ورود مواد اولیه است و ایمیدرو با آماده سازی زیرساخت هایی نظیر جاده، آب، برق، گاز ، امکانات گمرکی و اسکله تخلیه و بارگیری، سرمایه گذاران را برای ایجاد طرح های انرژی بر ترغیب می کند.
در مراسم آغاز عملیات اجرایی این سه طرح که همزمان با سفر رییس جمهوری وهیات دولت به استان فارس برگزار شد، دکتر مهدی کرباسیان رییس هیات عامل ایمیدرو، مدیران شرکت های آلومینیوم جنوب، نیروگاه غدیر، مجتمع پتروشیمی و نیز مدیر عامل شرکت ان.اف.سی چین(به عنوان پیمانکار و تامین کننده مالی)، مسوولان سفارت چین، مشاوران طرح ها و مسوولان شهرستان لامرد در استان فارس و نمایندگان مجلس حضور داشتند و وزیر نفت طی سخنانی از ایجاد طرح هایی که سبب رشد ارزش افزوده گاز طبیعی در کشور می شود اظهار خرسندی کرد.
رییس هیات عامل ایمیدرو نیز در نشستی خبری درباره ویژگی های طرح آلومینیوم جنوب اظهار داشت: این طرح در حالی بزرگ ترین تولیدکننده آلومینیوم در کشور خواهد شد که از بالاترین استانداردهای زیست محیطی و راندمان بالای تولید برخوردار است.
به گفته مهدی کرباسیان، استفاده از ذخایر گاز طبیعی برای تولید محصولات با ارزش افزوده بالا، ایجاد اشتغال، ارز آوری و ارتقای درآمد سرانه منطقه از اهداف اولیه اجرای این طرح به شمار می آید.
وی از تزریق اعتباری به ارزش 300میلیارد تومان از سوی ایمیدرو به عنوان دارنده 49درصد سهام آلومینیوم جنوب خبر داد و گفت: اکنون موضوع تامین مالی طرح برطرف شده و طبق پیش بینی های صورت گرفته در مدت 41 ماه کارخانه تکمیل و راه اندازی کامل خواهد شد این در حالی است که پیش بینی شده در صورت نبود مشکلی اساسی بتوان طبق برنامه شرکت ان.اف.سی چین در ماه سی و دوم اجرای طرح، نخستین سلول(دیگ) کارخانه را وارد مدار تولید کرد.
کرباسیان ظرفیت گام نخست کارخانه آلومینیوم جنوب را 300هزار تن اعلام کرد و افزود: قرار است پس از ساخت فاز نخست، مراحل دوم و سوم طرح نیز تا رسیدن به ظرفیت اسمی 900هزار تا یک میلیون تن به اجرا در آید.
وی میزان سرمایه گذاری طرح را در بخش ارزی 1.2 میلیارد دلار و بخش ریالی آن را 600 میلیارد تومان اعلام کرد.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت همچنین درباره نیروگاه غدیر گفت: نیروگاه 930 مگاواتی غدیر با هدف پشتیبان کارخانه آلومینیوم ایجاد می شود در حالی که برای کارخانه 300هزار تنی تنها 500 مگاوات برق مصرف خواهد شد و مابقی در اختیار طرح های دیگر منطقه قرار خواهد گرفت.
کرباسیان با بیان اینکه طرح نیروگاه همزمان با پروژه آلومینیوم جنوب اجرا می شود گفت: به رغم اینکه منطقه ویژه لامرد در سال 86 آغاز به کار کرد اما در یکسال و نیم اخیر و با پیگیری های مدیران ایمیدرو فعالیت آن آغاز شد به طوری که هم اکنون زمین های مورد نیاز سرمایه گذاران داخلی و خارجی آماده واگذاری برای طرح های جدید است.
رییس هیات عامل ایمیدرو به مذاکره خود با وزیر نفت اشاره کرد گفت: سرمایه گذاران خیالشان از تامین گاز و انرژی مورد نیاز برای طرح های منطقه ویژه صنایع انرژی بر لامرد آسوده باشد به این دلیل که وزیر نفت اعلام کرده هر آنچه انرژی مورد نیاز طرح ها باشد در اختیار سرمایه گذاران قرار می گیرد.
وی در عین حال استفاده از توانمندی های داخلی همچون انرژی فراوان و ... را نمود عینی تحقق اقتصاد مقاومتی ذکر کرد و افزود: با توجه به ویژگی های این منطقه آینده ای روشن و پررونق در انتظار خواهد بود. کرباسیان خاطر نشان کرد: برای جبران عقب ماندگی ها باید به رشد اقتصادی 10درصدی دست یابیم و یکی از عوامل تسریع کننده این هدف اجرای طرح ها در این مناطق است.